ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απανωτά πρόστιμα…

• Κλίμακα προστίμων καθιέρωσε το γκουβέρνο, ανεβάζοντάς τα στα 300 ευρώ. Όπως δείχνουν τα πράγματα, όσα διαθέτει το κράτος για να απαλύνει την απελπισία των πολιτών από την αναστολή λειτουργίας καταστημάτων, επιχειρήσεων, βιοτεχνιών, κλπ., θα επιδιώξει να τα συγκεντρώσει από την επιβολή προστίμων, αφού στον οίστρο που έχει καταλάβει τους επιφορτισμένους με την επιβολή προστίμων επέβαλαν πρόστιμο σε γριούλα που βγήκε στη λαϊκή αγορά με λαχανικά από τον κήπο της, όχι για να κερδίσει αλλά για να αποφύγει την κατάθλιψη από το αντίκρισμα τριών φωτογραφιών στο φτωχικό της από ισάριθμα τροχαία, που την απορφάνισαν! Κάπου και το γράμμα και το πνεύμα του Νόμου έχουν τα όριά τους. Γιατί το πολύ το «Κύριε ελέησον» το βαριέται και ο Μεγαλοδύναμος!

Ψυχρολουσία!..

• Σκοπιανοί από καιρού εις καιρόν μας κάνουν και ένα σκωτσέζικο ντους, όπως προσφάτως ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων με στεντόρεια τη φωνή μας προκάλεσε λέγοντας «Είμαι Μακεδόνας» και όχι Βόρειος Μακεδόνας, όπως ορίζει τόσο η Συμφωνία της Μικρής Πρέσπας, όσο και το Σκοπιανό Σύνταγμα. Κι εμείς; Ε, εμείς! Κάναμε πως δεν ακούσαμε. Να μία ευκαιρία για την ακύρωση της Συμφωνίας, που οι δικοί μας τάχατες δεν βρίσκουν δικαιολογία! Και εκτός αυτού ο Πρόεδρος των Σκοπίων τόνισε σε δηλώσεις του, ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες, αναξέοντας πληγές αλυτρωτισμού. Να εισπράττουμε καρπαζιές από την Τουρκία των 83 εκατ. ανθρώπων, απαράδεκτο, αλλά προέρχεται από οκταπλάσιο κράτος. Να μας καρπαζώνουν και οι της πανσπερμίας των 2.000.000 πολύ είναι!

Επιστράτευση μέτρων…

• Αφουγκρασθήκαμε από την τηλετύφλα, ότι το Υπουργείο Εργασίας πρόκειται να επιστρατεύσει μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας! Ποια άραγε να είναι αυτά τα μέτρα, τα οποία ο νέος άρχοντας του Υπ.Εργ. κ. Χατζηδάκης πρόκειται να επιστρατεύσει; Διότι όταν κάνουμε αναφορά σε επιστράτευση εννοούμε ανθρώπους, που καλούνται να στρατευθούν για να διαφυλάξουν είτε την ειρήνη στην πατρίδα, είτε την ακεραιότητά της. Σε περίπτωση μέτρων και άλλων υλικών, τότε έχουμε για τα μέτρα την κατάλληλη λέξη: Χρησιμοποίηση. Σε περίπτωση υλικών αυτή της επιτάξεως! Ας διαβάζουν και λίγο ελληνική γλώσσα, όσοι ασχολούνται είτε με την επιστράτευση είτε με την επίταξη.
 Πρόσφορη η βρώμη!

• Κάποτε, όχι προ πολλών ετών, η βρώμη και το κριθάρι θεωρείτο ειδική τροφή για τα συμπαθή τετράποδα (όνους, μουλάρια, άλογα και λοιπά). Τώρα αφουγκραζόμαστε από τους διατροφολόγους, ότι η βρώμη είναι κατάλληλη και για τα δίποδα ώστε στη μαγειρική να παρασκευάζουν σπιτίσια φαγητά. Άρα, εκείνο το τεράστιο «Παντελή, Παντελή / το γομάρι δεν μπορεί / θέλει βρώμη και κριθάρι / για να πάει στο παζάρι» πάει στα αχρείαστα!