ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το παλαιό Πανεπιστήμιο! 

• Η «Μικρή μας Πόλη» ευτύχησε να έχει μόνο ένα Πανεπιστήμιο και όχι περισσότερα ώστε το ένα να είναι παλαιό και το άλλο νέο. Εκείνο που ταλανίζει την «Μ.Π.» μας είναι το κτίριο επί της Δομπόλη, όπου στεγάσθηκε το ίδρυμα σε δεύτερη φάση, αφού πρώτα στεγάσθηκε στην Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία και όταν αυξήθηκαν οι φοιτητές τότε χτίστηκε το κτίριο επί της Δομπόλη, το οποίο στη συνέχεια εγκαταλείφθηκε στην κυριολεξία, ώστε να ρημάξει και να αποτελεί άγος για τα Γιάννενα. Τώρα όλοι προβάλλουν αίτημα για παραχώρηση, τόσο ο Δήμος, όσο και η Περιφέρεια. Κάποιος από αυτούς δεν φέρει ευθύνη για το ρημαδιό που έχει επικρατήσει; Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε, μήτε ο Δήμος, μήτε η Νομαρχία τότε και στη συνέχεια η Περιφέρεια, αλλά ούτε και η Μητρόπολη, αφού επί οικοπέδου της Περιβλέπτου αναγέρθηκε. Βαριά η καλογερική!

 Θρασύτητα Σκοπιανών!..

• Κουκί ήταν και έσκασε ο Πρόεδρος των Σκοπίων Στέβο (Στέφανος) Πενταρόβσκι, που είπε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν Μακεδόνες, ούτε καν Βόρειοι Μακεδόνες! Και για να ακριβολογούμε, Μακεδόνες υπάρχουν πράγματι στην Μακεδονία που είναι μία και Ελληνική όπως είχε τονίσει ο αείμνηστος Πρόεδρος Κωνσταντίνος Καραμανλής, όχι όμως «Μακεδόνες» του Πενταρόβσκι! Και δεν είδαμε καμία αντίδραση τόσο από τους ΤσιπροΚοτζιάδες, όσο και από τους ΜητσοτακοΔένδιες, που αυτή η ωμή παραβίαση της Συμφωνίας της Πρέσπας, ήταν αρκετή για την ακύρωσή της. Τι άλλο περιμένουμε για να ακυρωθεί αυτή η κατάπτυστη συμφωνία; Τα σήματα στα παραγόμενα προϊόντα στα Σκόπια δεν έχουν αλλάξει παρότι έχουν παρέλθει 3 έτη. Τα βιβλία δεν έχουν αλλάξει όσον αφορά τα αλυτρωτικά θέματα που περιέχουν!

Προς τι οι εξοπλισμοί; 

• Τέλη Ιανουαρίου 2021 ακταιωρός του λιμενικού της Τουρκίας προσέκρουσε επί ελληνικής ακταιωρού στην περιοχή της «γκρίζας περιοχής» των Ιμίων, όπου αλίευαν Έλληνες αλιείς δωδεκανήσιοι και το γεγονός αυτό μάλλον απεκρύβει από τους αρμοδίους της ελληνικής Διοικήσεως, ως να επρόκειτο περί «κώνωπος επί κέρατος βοός» για να θυμηθούμε και τον αλήστου μνήμης Στέλιο. Γιατί, λοιπόν, γίνονται οι εξοπλισμοί; Για να εισπράττωμε τα πλήγματα από τους Τούρκους; Μα θα πείτε ότι προ καιρού κτυπήσαμε την φρεγάτα «Κεμάλ Ρέις». Δεν την κτυπήσαμε αλλά επέπεσε επί της δικής μας φρεγάτας, από αδεξιοσύνη του Τούρκου πλοιάρχου. Έπειτα δεν εξισώνονται, την κτυπήσαμε, μας κτύπησε! Δηλαδή, το ένα μας, το ένα σας! Ας δίνουμε τις απαντήσεις που πρέπει, γιατί οι οχτροί μας χαίρονται από κάτι τέτοια!

 Αξίζει συγχαρητηρίων!..

• Με το θέμα της Θείας Κοινωνίας καταπιάστηκε από τις στήλες του «Πρωινού Λόγου» ο συνάδελφος εν λινοτυπίες Ηλίας Μπαλαμάτσιας και του αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, καθώς είναι ένα θέμα που έπρεπε να κεντρίσει περισσότερο εκείνους που παρακολουθούν τις ομιλίες στα «σύλλογα» και στις «ολομέλειες», αλλά είναι βαριά η καλογερική. Και αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, γιατί τα όσα αναγράφει στέκουν από πάσης απόψεως, είναι τεκμηριωμένα και αδιάσειστα, παρότι δεν είναι ειδικός σε θεολογικά θέματα, τα οποία έπρεπε να χειρισθούν με την ειδική τεκμηρίωση θεολόγοι, θεολογούντες και μέλη αναγνωρισμένα θεολογικών συλλόγων, αλλά αυτοί οι πάσης φύσεως παρατρεχάμενοι των θεολογικών συλλόγων κινούνται με την σκέψη: «Παρελθέτω απ’ εμού το ποτήριον τούτο, άλλος να βγάλη το φίδι από την τρύπα»… Και πάλι συγχαρητήρια, φίλε Ηλία!