ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Η πειθώ των πολιτών…

• Είναι κομμάτι δύσκολο να πεισθούν οι πολίτες να εμβολιασθούν, ακόμη και αν όλοι οι ηγέτες του κόσμου παρελάσουν και εμβολιασθούν επιδεικτικά με το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού! Και τούτο, γιατί παρελαύνουν από το ένα κανάλι στο άλλο ειδικοί, ως καθηγητές της ιατρικής και δηλώνουν ότι έχουν άγνοια από το εν λόγω εμβόλιο και ενδεχομένως δεν θα εμβολιασθούν, όπως στις 22/12 ο καθηγητής Βασιλικόπουλος, που δήλωσε ότι δεν γνωρίζει για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου, όπως και πολλοί άλλοι, συνάδελφοί του και ίσως δεν εμβολιασθεί. Όταν ο οιοσδήποτε τηλεθεατής αφουγκράζεται παρόμοιες δηλώσεις πως θα πεισθεί; Επειδή έκανε το εμβόλιο ο πρωθυπουργός της χώρας, αυτό είναι αρκετό; Οι Θωμάδες δεν απέλειπαν!

 Αιτίες θανάτου…

• Εκτός από τον κορωνοϊό πολλοί συνάνθρωποί μας αφήνουν την τελευταία τους πνοή από άλλες αιτίες, από τις οποίες πάσχουν όπως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα, ο καρκίνος και ο διαβήτης. Αυτά πρέπει να τα κάνουν γνωστά όσοι ασχολούνται με την ιατρική. Διότι τελευταίως πολύς θόρυβος γίνεται για τον covid 19, ότι τόσοι άνθρωποι έχασαν την μάχη κλπ. Ευτράπελα, αλλά δεν διευκρινίζουν πόσοι από αυτούς έπασχαν από υποκείμενα νοσήματα, συμβάλλοντα στην ταχύτερη «απώλεια» της μάχης. Αυτά πρέπει να γίνονται γνωστά, ώστε ο κόσμος να μην πανικοβάλλεται από τον ιό του covid 19. Και τούτο, διότι κατά το 2019 οι κυριότερες αιτίες θανάτων ήταν τα καρδιαγγειακά, ο καρκίνος και ο διαβήτης!

 «Ουαί τοις ηττημένοις»!

• Γνωστή η φράση «ουαί τοις ηττημένοις», δεν χρειάζονται επεξηγήσεις! Η Αρμενία πιστεύοντας στις δυνάμεις της και στο θρυλούμενο, ότι οι Νεότουρκοι και όχι μόνον εξολόθρευσαν περί το 1.500.000 Αρμενίους υπό τον Ενβέρ πασά, τον οποίο εμνημόνευσε ο Ταγίπ κατά την διάρκεια της παρελάσεως της επινικίου στο Αζερμπαϊτζάν και στις συμμαχίες της με Ρωσία, Γαλλία, Αμερική, κλπ. Αντιπαρατέθηκε με το Αζερμπαϊτζάν αλλά νικήθηκε και καλείται να επιστρέψει επτά επαρχίες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και αποζημίωση στο Αζερμπαϊτζάν, αφουγκρασθείτε, 50 εκατ. δολάρια. Και θα τις καταβάλλει αυτές τις αποζημιώσεις, γιατί η Αρμενία δεν είναι δύναμη όπως η Γερμανία για να μην τις καταβάλλει. Θα τις καταβάλλει και μάλιστα συντόμως, προτού στεγνώσει το μελάνι στις υπογραφές στη Συμφωνία καταπαύσεως του πυρός. Αυτό θα πει «εφαρμογή του πολεμικού Δικαίου»!

 Επιστράτευση…

• Η λέξη επιστράτευση και επιστρατεύω τελευταίως χρησιμοποιείται ως έχει. Επιστράτευση μηχανημάτων για την διάνοιξη κλειστών ρεμάτων για να απομακρυνθούν τα συγκεντρωμένα νερά! Επιστράτευση αστυνομικών! Και στις δύο περιπτώσεις αρκεί η λέξη χρησιμοποιώ. Επιστρατεύω μόνο σε περίπτωση προσώπων, όπως επιστρατεύθηκε η τάδε κλάση για ενίσχυση της ασφαλείας της Χώρας! Σε περίπτωση υλικών χρησιμοποιούμε τη λέξη επιτάσσω. Επιτάχθηκαν τα μηχανήματα των εργοληπτών της περιοχής για την διάνοιξη κλειστών αυλακιών από απόρριψη μπάζων από αδιάφορα άτομα! Παλαιότερα υπήρχε υπηρεσία στο στρατό για την απογραφή των ζώων που ήταν κατάλληλα προς επίταξη σε περίπτωση πολέμου ή άλλης ανάγκης. Επιτάσσω λοιπόν για τα υλικά και επιστρατεύω για τους ανθρώπους, που δεν είναι ένστολοι. Αυτοί έχουν στρατευθεί και δεν χρειάζεται νέα στράτευση!