ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η υπόσχεση…

• Θέλω να πιστεύω, ότι ο πρωθυπουργός μας δεν ξαστόχησε την υπόσχεση που έδωσε ότι θα δραστηριοποιηθεί η κυβέρνησή του να επιστρέψουν στη χώρα μας, τα φωτεινά μυαλά που ώχεντο απιόντα τόσο κατά την μνημονιακή περίοδο, όσο και με την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που ανέρχονται σε 450.000 άτομα.
Παρότι ο καιρός διαβαίνει ολοταχώς, δεν βλέπουμε καμία κίνηση από μέρους των συναρμοδίων υπουργών προς υλοποίηση αυτής της υποσχέσεως. Ίσως να φταίει και η γυρολογία τους από καναλίου εις κανάλιον και δεν μπορούν να συναντηθούν ή να συνεννοηθούν, αν και έχει καθιερωθεί επισήμως η τηλεδιάσκεψη και η τηλεσυνεννόηση.

Γλαύκα εν Αθήναις! 

• Έμεινε ιστορική αυτή η απάντηση σε γνωστά γεγονότα: Γλαυξ εν Αθήναις: Δηλαδή αυτό που μας πληροφορεί είναι τόσο γνωστόν, σαν να λέγει: Κουκουβάγιες στην Αθήνα. Και αν για την αρχαία εποχή αυτό ήταν αυτονόητο, λόγω του πλήθους των πουλιών αυτών, σήμερα η αναφορά αυτή γίνεται για άλλα περιστατικά όπως τα κρούσματα του κορωνοϊού.
Μας καραφλιάζουν οι παρουσιαστές των καναλιών, ότι τα μισά περίπου εντοπίστηκαν στην Αττική. Μα αυτό είναι φυσικό, διότι η Αττική έχει τον μισό και πλέον πληθυσμό της Ελλάδος, ο συνωστισμός που παρατηρείται στα Μέσα Μαζικής Συγκοινωνίας είναι δεδομένος, όπως και σ’ άλλες περιπτώσεις, ενώ στην επαρχία, όπως αυτάρεσκα αποκαλούν εμάς δεν χρησιμοποιούνται τόσο τα Μ.Μ.Σ., αρκετοί κάτοικοι ζουν απομονωμένοι στα χωριά τους, που μόνο σε γιορτές και πανηγύρια συνωστίζονται και συγχρωτίζονται, επόμενο τα κρούσματα δεν είναι τόσο πολλά.

 Συνελήφθη καθηγήτρια! 

• Μας καράφλιασαν οι ειδήσεις με την πληροφορία ότι συνελήφθη καθηγήτρια επειδή αρνιόταν τη χρήση μάσκας και μάλιστα Φιλόλογος που σημαίνει ότι αντιλαμβάνεται καλλίτερα την σημασία των διαλαμβανομένων στους νόμους και στις διατάξεις.
Όμως, δεν έχουμε πληροφορηθεί τι απέγινε με τις κυκλώπειες μάσκες που και ακατάλληλες ήσαν και με καθυστέρηση ετοιμάστηκαν.
Διότι μας είχε καραφλιάσει η υπ. Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως, με τις απειλές της ότι θα αποβάλλονται μαθητές που δεν θα φέρουν μάσκες.
Δεν αναρωτήθηκε αν έχουν την δυνατότητα σε καθημερινή βάση να εφοδιάζουν τα παιδιά τους οι γονείς με καινούρια μάσκα, αυτή τη σκέψη δεν την έκανε.

 Κυρίαρχο κράτος!

• Ο υπΑμ της Βουλγαρίας Κρασιμίρ Καρακατσιάνωφ δήλωσε με περίσσεια αυταρέσκεια ότι: « Είμαστε κυρίαρχο και ανεξάρτητο κράτος και δεν δεχόμαστε πιέσεις από άλλα κράτη ακόμη και από την Γερμανία που αυτήν την περίοδο προεδρεύει στην Ε.Ε».
Ο λόγος; Η Γερμανία πιέζει την Βουλγαρία να μην αντιδράσει στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. Μα τα Σκόπια έχουν πάρει ψηλά τον αμανέ, έπειτα και από την αψυχολόγητη στάση των Τσιπροκοτζιάδων και στη συνέχεια των ΜητσοτακοΔενδίων να δεχθούμε, ότι οι Σκοπιανοί είναι Μακεδόνες και μιλούν μία νοτιοσλαβική διάλεκτο.
Όμως, οι Βούλγαροι ισχυρίζονται ότι οι Σκοπιανοί μιλούν βουλγαρική διάλεκτο και ζητούν να σταματήσουν να ισχυρίζονται, ότι μιλούν την μακεδονική γλώσσα, γιατί είναι κίνδυνος θάνατος για τους Μακεδόνες που ζουν στα Ν-Δ της Βουλγαρίας. Αυτά δεν τα έλαβαν υπ’ όψιν τους οι δικοί μας που μιλούν για σταθεροποιητικό παράγοντα στα Βαλκάνια.