ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Έλλειψη αιθουσών…

• Υπήρχαν και πριν τον ΣΥΡΙΖΑ ελλείψεις αιθουσών στα σχολεία και αρκετά στεγάζονταν σε κοντέινερς. Συνεχίσθηκε αυτή η απαράδεκτη κατάσταση και κατά την διακυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είδαμε μήτε τον σ. Μπαλτά, ούτε τον σ. Φίλη, πολύ δε περισσότερο τον Γαβρόγλου, να μας πληροφορούν ότι επί των ημερών τους κατασκευάσθηκαν κατά μέσον όρο 250 νέες αίθουσες, για την στέγαση όσων μαθητών στεγάζονταν σε κοντέινερς. Αν επί μία 5ετία κατασκευάζονταν από την τρόικα του ΣΥΡΙΖΑ από 250 αίθουσες το χρόνο, θα είχαμε περί τις 1.250 νέες αίθουσες και θα είχαν δικαίωμα να κάνουν λόγο για μείωση των μαθητών ανά τμήμα. Επομένως τι φωνασκούν οι ΣΥΡΙΖΑίοι για μείωση των μαθητών σε 15 ανά τμήμα; Κατασκευάζονται 2.000 – 3.000 αίθουσες μέσα σ’ ένα χρόνο, ώστε να αποσυμφορηθούν τα πληθωρικά τμήματα; Όσο και να ανασκουμπωθεί η σημερινή κυβέρνηση αυτό το κατόρθωμα είναι αδύνατο να επιτευχθεί. Ας μην φωνασκούν και ας μην προτρέπουν τους μαθητές για διαδηλώσεις και καταλήψεις!..

Λεμόνια Αργεντινής...

• Δεν γνωρίζω αν ο Υπ. Αγροτ. Ανάπτυξης κ. Μάκης Βορίδης επισκέπτεται τα πολυκαταστήματα για να προβεί στις αναγκαίες προμήθειες για το σπίτι του ή αποστέλλει τον αστυνομικό όπως είχαμε δει τον δικό μας τον Μήτσο τον Παπαδημούλη να σέρνει 5 τροχήλατα πολυκαταστήματος με την βοήθεια αστυνομικού. Αν πηγαίνει για προμήθειες, ασφαλώς θα είδε λεμόνια Αργεντινής, γκρέιπφρουτ Ιορδανίας, πορτοκάλια Νοτίου Αμερικής. Θα του υπεδείκνυα του φίλου Μάκη να επισκεφθεί τη Λιμίνη Άρτας, που έστελνε πορτοκάλια στη Σ. Ένωση επί Χούντας και έφερνε πετρέλαιο, να περάσει από την παλαιά εθνική οδό Κορίνθου – Πατρών να δει τους λεμονώνες και γιατί όχι να μην καλλιεργείται και το γκρέιπφρουτ στη χώρα μας; Εσπεριδοειδές είναι όπως τα λεμόνια και τα πορτοκάλια, άρα ευδοκιμεί. Πόσο τον τιμά αυτή η ακατάσχετη εισαγωγή προϊόντων που και ευδοκιμούν και μπορούσαν να εντατικοποιήσουν την καλλιέργειά τους οι αγρότες μας, αρκεί να στηρίζονταν από το Υπουργείο;

 Υποδειγματική πρωτοβουλία!

• Η γειτονική μας Σερβία και ομόδοξη στην προσπάθειά της να βοηθήσει τον λαό της αποφάσισε και κατασκεύασε δύο νέα νοσοκομεία, ένα στο Βελιγράδι και το άλλο στην επαρχία, ώστε να βρίσκουν συνδρομή και βοήθεια οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Η καταστραμμένη Σερβία από τους ανελέητους βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ, μόλις είκοσι χρόνια πριν. Εδώ αφουγκραζόμαστε το Υπουργείο Υγείας να λέει ότι τόσες ΜΕΘ και τόσες ΜΑΦ έχουμε κατασκευάσει και προγραμματίζουμε την κατασκευή και άλλων ΜΕΘ και άλλων ΜΑΦ. Καλά και άγια όλα αυτά, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα. Εκτός από ΜΕΘ και ΜΑΦ απαιτείται και ιατρικό προσωπικό και βοηθητικό προσωπικό και άλλα πολλά που λείπουν αυτήν την ώρα!

 Απρόσμενο μπόλιασμα!

• Η απόφαση του Πρωθυπουργού όπως απαγορεύσει τις παρελάσεις μαθητών και ενόπλων δυνάμεων επ’ ευκαιρία του εορτασμού του ιστορικού ΟΧΙ προβληματίζει πολύ τον ελληνικό λαό! Δεν είναι δυνατόν να εορτασθεί η 28η Οκτωβρίου στην Κύπρο, που θεωρείται ότι κείται μακράν και να μην εορτασθεί στη γη όπου συνέβησαν τα ιστορικά εκείνα γεγονότα το 1940, που ανέτρεψαν τον ρου της Ιστορίας. Είναι πολύ παράξενο να δεχόμαστε το ένα μπόλιασμα μετά το άλλο και μάλιστα αδιαμαρτύρητα. Σε λίγο, όπως πάμε, δεν θα γνωρίζουμε ποιοι είμαστε και πού βαδίζουμε. Αντί το μπόλιασμα να γίνεται από την καλή απιδιά προς την αγραπιδιά ή από βελτιωμένη κορομηλιά προς αγριόδενδρο, εδώ γίνεται το αντίστροφο. Καταργούμε το ένα, καταργούμε το άλλο, καταργούμε τον ψάλτη και δεχόμαστε την Πρωτοψάλτη. Ας συνέρθουν όσοι πήραν αυτήν την πρωτοβουλία για απαράδεκτο μπόλιασμα!