ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Περισσότερος έλεγχος...

• Οι δοσοληψίες της Τουρκίας με την Ευρώπη καλά κρατούν ανερχόμενες σε πολλά δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως, αφού οι εξαγωγές προς την Ε.Ε. ανέρχονται σε 176.854.000.000 Ευρώ, οι δε εισαγωγές από την Ε.Ε. είναι κατά τι αυξημένες φθάνουσες στα 178.767.000.000 Ευρώ. Από τη διακίνηση των προϊόντων αυτών περίπου 26.867.540.000 γίνονται οδικώς μέσω της χώρας μας, επιβαρύνοντας την κυκλοφορία των οχημάτων και πολλάκις γίνονται και αρκετά τροχαία πολλά από τα οποία είναι σοβαρά. Αν η διοίκηση έδινε εντολή για αυστηρότερο έλεγχο των κινουμένων τουρκικών οχημάτων, η γείτων χώρα θα ήταν περισσότερο προσεκτική στις απαιτήσεις από την χώρα μας. Όμως η ελαστικότητα της Τροχαίας στην κυκλοφορία των τουρκικών οχημάτων, αντί να συμμορφώνει την Τουρκία, την εκτραχύνει γιατί το θεωρεί αδυναμία της ελληνικής διοικήσεως να προβαίνει σε συστηματικό έλεγχο και των ελαστικών και του ωραρίου, και της ταχύτητος, και του φορτίου και άλλων πολλών περιπτώσεων. Κάποτε πρέπει και εμείς να δείξουμε τα δόντια μας. Ο πολύς κατευνασμός βλάπτει σοβαρά τα εθνικά μας συμφέροντα.

 Προχειρότητα ή αδιαφορία;

• Το βιβλίο των θρησκευτικών που δόθηκε στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου στο εξώφυλλό του κοσμείται από μία εκκλησία –καρικατούρα χωρίς σταυρό και το κωδωνοστάσιο κάθε άλλο παρά ορθόδοξο μνημείο είναι, περισσότερο μοιάζει με μιναρέ. Και εδώ ανακύπτουν δυο ερωτήματα: α΄ ο συγγραφέας αυτού του βιβλίου συνέγραψε το πόνημά του αυτό προς τόνωση του θρησκευτικού συναισθήματος των μαθητών του Γυμνασίου, ώστε να αποκτήσουν επιχειρήματα οι μαθητές για την πίστη τους, ή ήθελε να σατιρίσει την θρησκεία τους; β΄ θα τολμούσε ο φιλόδοξος ή μάλλον ματαιόδοξος αυτός συγγραφέας να λοιδορήσει έναν μιναρέ σε σχολικό βιβλίο, ή θα ξεσήκωνε θύελλα αντιδράσεων από τους μουσουλμάνους και δικαίως; Γιατί είναι γνωστή η παροιμία: Το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται και ο Θεός…

 Ισχυρή "σφαλιάρα"

• Ανέλπιστη δεν ήταν μόνον η χαμογελαστή άφιξη του Ζόραν Ζάεφ στη χώρα μας αλλά και η σφαλιάρα που έδωσε ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόϊκο Μπορίσωφ με τη δήλωσή του, ότι Μακεδονικό Έθνος δεν υπάρχει, μήτε Μακεδονική Γλώσσα, αυτά είναι κατασκευάσματα του Τίτο εν έτει 1942. Αυτό έγινε με προτροπή του Ιωσήφ Στάλιν ώστε να δημιουργηθούν προβλήματα στα Βαλκάνια. Η άγνοια, λοιπόν, των δικών μας και του Αλεξάκη και του Κυριάκου σ’ ό, τι αφορά τα ιστορικά δεδομένα της Βαλκανικής πρόσφεραν απλόχερα και γλώσσα και εθνότητα και δημιούργησαν ένα νέο έθνος στη Βαλκανική, που σε σύντομο μελλοντικό χρόνο θα προκύψουν προβλήματα αλυτρωτισμού από μέρους τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς την Βουλγαρία, αφού η σκοπιανή γλώσσα είναι διάλεκτος βουλγαρική. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!

 Βανδαλισμός της Γλώσσας...

• Αφουγκρασθήκαμε σχετικώς έμπειρο ανταποκριτή, να μας πληροφορεί, ότι: «Η ομάδα των χειριστών και των τεχνικών των RAFALE θα μεταφερθεί στη Γαλλία για εκπαίδευση». Δηλαδή, οι χειριστές και οι τεχνικοί είναι κάτι σαν δέματα, σαν πρόβατα προς σφαγή, σαν κηπευτικά και θα μεταφερθούν. Επί ανθρώπων χρησιμοποιούνται άλλες λέξεις και ευτυχώς η ελληνική γλώσσα είναι πλουσία, που μπορεί να γίνει κατανοητή και από τους ξένους, αρκεί ο ομιλητής να είναι επιδέξιος χειριστής της, όπως ο αείμνηστος Ξενοφών Ζολώτας. Στην προκειμένη περίπτωση η ομάδα θα αποσταλεί στην Γαλλία, ή θα ταξιδεύσει ως την Γαλλία, ή η ομάδα θα μεταβεί στη Γαλλία. Δεν είναι ούτε πακέτα, μήτε δέματα, αλλά ούτε και ζώα για να μεταφερθούν οι χειριστές και οι τεχνικοί.