ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το δίλημμα…

 • Έχουμε το προηγούμενο με το ORUC REIS, όταν είχε απλώσει τα δίκτυά του και τα καλώδιά του και βρισκόταν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα και ζητήθηκε από ελληνική κανονιοφόρο να αποχωρήσει, έλαβε την στερεότυπη απάντηση: Από πού να αποχωρήσουμε; Από την Ελληνική υφαλοκρηπίδα! Μα δεν την έχετε δηλώσει στον ΟΗΕ! Και εδώ γεννάται το ερώτημα: Από πού θα τους διώξουμε; Από αδήλωτη υφαλοκρηπίδα; Γιατί ολιγωρούν απαξάπασες οι Ελληνικές κυβερνήσεις να καταθέσουν τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ; Γιατί; Τότε, προ δύο μηνών, που έπλεε το ORUC REIS σε Ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο υπουργός Επικρατείας Γ. Γεραπετρίτης, μας καθησύχασε, λέγοντάς μας: Ο αέρας το παρέσυρε! Λες και απευθυνόταν σε Μαμελούκους! Είναι δυνατόν να παρασύρει ο αέρας ένα πλοίο του εκτοπίσματος του ORUC REIS;

 Θα έρθει στη βουλή

• Αφουγκραζόμαστε τον ρεπόρτερ να μας καραφλιάζει με την Συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου, ότι «αυτή θα έρθει στη Βουλή και στη συνέχεια θα κατατεθεί στα Ηνωμένα Έθνη»! Γεννάται το ερώτημα: Πώς ταιριάζουν αυτές οι δύο λέξεις; Θα έρθει (φυσικά μόνη της) και θα κατατεθεί στα Η.Ε. (φυσικά από κάποιο άτομο, κράτος, αντιπροσωπεία, κλπ.). Και ρωτά ο καλόπιστος αναγνώστης ή τηλεθεατής, τόσο πολύ έχει φτωχύνει η ελληνική γλώσσα, που τελείως ακαταλαβίστικα γίνεται η χρήση της; Η Συμφωνία όπως θα κατατεθεί στα Η.Ε. από την ελληνική αντιπροσωπεία το ίδιο θα συμβεί και στη Βουλή, ο αρμόδιος υπουργός θα την καταθέσει. Η Συμφωνία δεν έχει μήτε πόδια, ούτε φωνή για να αυτενεργήσει! Την γλώσαν μου έδωσαν ελληνική, τονίζει και δηλώνει ο ποιητής. Αυτήν την γλώσσα να κρατήσωμε!..

 Δεν είναι πρόσφυγες!

• Μας διαβεβαίωσε ο υπουργός Μετανάστευσης κ. Μηταράκης, ότι οι πρόσφυγες μπορούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία! Μάλιστα, έφερε ως παράδειγμα έναν Πακιστανό, έναν Σομαλό και έναν Κογκολέζο, νέους την ηλικία, που καταβάλλοντας την απαιτούμενη προσπάθεια προόδευσαν και απέκτησαν υποτροφίες σε ανάλογα πόστα. Πρώτον, δεν πρόκειται για πρόσφυγες, αφού στο Κογκό, στο Πακιστάν και στη Σομαλία και πόλεμοι δεν γίνονται και δεν συνορεύουν με εμάς! Πρόσφυγας νοείται εκείνος που διαφεύγει από μία πολεμική ζώνη σε γειτονικό κράτος. Ποιο από τα τρία αυτά κράτη έχει πόλεμο και ποιο συνορεύει με την χώρα μας; Ουδένα! Άρα δεν πρόκειται για πρόσφυγες, για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε!..

 Επιμορφωτικά σεμινάρια...

• Νέος πακτωλός χρημάτων προς τα κόμματα, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιηθούν για επιμορφωτικά σεμινάρια. Η Ν.Δ. έλαβε 563.975,93 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 455,254,98 ευρώ, το ΚΙΝΑΛ 149.481,69 ευρώ, το ΚΚΕ 117.976,28 ευρώ, η Ελληνική Λύση 92.105,48 ευρώ, η ΜΕΡΑ 76.205,80 ευρώ και δεν περιορίσθηκε η χορηγία προς τα κόμματα που αποτελούν μέλη του κοινοβουλίου, αλλά επεκτάθηκε και σ’ όσα απέτυχαν στις πρόσφατες εκλογές. Όμως κανένα κόμμα δεν παρουσίασε το εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, ώστε ο πενόμενος λαός, που καταβάλλει τον οβολό του, να γνωρίζει ότι αυτός δίνεται από τον λαό και εισπράττεται από το κράτος και πιάνει τόπο! Καιρός είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για την διάθεση των χρημάτων για το σκοπό που χορηγούνται!