ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ!

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απαξάπαντες, όλοι τους επιμηθείς!

• Μετά το στραπάτσο που υπέστημεν με την μετατροπή της αγίας Σοφίας σε τζαμί, εδώ και τώρα απαξάπαντες δραστηριοποιούνται με δηλώσεις, ότι θα κινήσουν γην και ουρανό, να επανέλθει η Αγία Σοφία σε μουσείο, όπως ήταν με την απόφαση του Κεμάλ επί 86 χρόνια. Και καλά οι πολιτικοί τάζουν λαγούς με πετραχήλια ο μακαριώτατος δεν γνωρίζει ότι «ουκ έστιν εν των Άδη μετάνοια»; Και ο Αρχιεπίσκοπος τώρα θα δραστηριοποιηθεί; Όταν συντασσόταν με τον πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο για την αυτοκεφαλία της ουκρανικής Εκκλησίας, που στρεφόταν κατά του πατριαρχείου της Μόσχας, δεν περίμενε ότι αυτό κάπου θα ξεσπάσει. Και ήρθε η στιγμή που ο νεοσουλτάνος Ερντογάν στράφηκε κατά της Αγίας Σοφίας και πέτυχε τον σκοπό του με μόνη αντίδραση να αφουγκραζόμαστε τον πρωθυπουργό μας να δηλώνει ότι κι αυτός «αισθάνεται όπως και κάθε Έλληνας»!.. Και μόλις το άκουσε αυτό ο Ερντογάν δεν έκρυβε την ταραχή του, που όλοι οι Έλληνες αισθάνθηκαν το ίδιο!..

 Ζάχαρη Γερμανίας!..

• Ζήσαμε να το δούμε κι αυτό να υπάρχει στα πολυκαταστήματα στα ράφια τους ζάχαρη προελεύσεως Γερμανίας! Και υπάρχει αυτή η ζάχαρη, γιατί οι δικοί μας ανεγκέφαλοι πολιτικοί ηγέτες αφού πειθάρχησαν και έκλεισαν τα ελληνικά εργοστάσια ζαχάρεως στο Πλατύ, στις Σέρρες, στην Ξάνθη και άφησαν ένα για δείγμα στην Ορεστιάδα, αναγκαζόμαστε για να καλύψουμε τις ανάγκες του πληθυσμού για ζάχαρη να εισάγουμε από το εξωτερικό και δη από την Γερμανία που τόσο μας συμπαθεί! Ιδού, κ. Βορίδη, αρμόδιε υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης να επαναλειτουργήσεις τα εργοστάσια και εργασία να βρουν όσοι έμειναν άνεργοι από το κλείσιμο των εργοστασίων και ελληνική ζάχαρη να βλέπουμε στα πολυκαταστήματα!

"Ιδιαίτερες πατρίδες"! 

• Αφουγκρασθήκαμε από ρεπορταζίου ότι πολλοί εκδρομείς επιστρέφουν στις ιδιαίτερες πατρίδες τους. Και γεννάται το ερώτημα: Πόσες πατρίδες έχει ο κάθε πολίτης; Είναι γνωστόν ότι το κάθε άτομο κατάγεται από κάποια πόλη ή κάποιο χωριό που το θεωρεί ιδιαίτερη πατρίδα του. Δεν μπορεί κανείς να κατάγεται από δύο ή περισσότερα μέρη. Και αν κάποιου ο μεν πατέρας κατάγεται από το α΄ μέρος, η δε μητέρα από το β΄, τότε υπερισχύει εκείνο το μέρος (χωριό ή πόλη) όπου μένει τον περισσότερο καιρό, οπότε, πάλι έχουμε μόνο έναν τόπο καταγωγής ως κυριότερο για πατρίδα, που πάντα είναι μία και μοναδική. Επιστρέφουν λοιπόν στην πατρίδα τους!..