ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ!

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η Μεγάλη Αλβανία!

• Μαυροβουνιώτες, Αλβανοί καθαρόαιμοι, Σκοπιανοί και Κοσσοβάροι βρίσκονται σε συζητήσεις για τη σύνθεση – σύνταξη της Μεγάλης Αλβανίας. Και δεν θα αργήσει αυτή η μέρα, γιατί οι Αλβανοί όπου κι αν βρίσκονται θέτουν θέμα συνενώσεως των μερών εκείνων όπου ζουν και δραστηριοποιούνται ομοεθνείς τους. Πάει εκείνος ο καιρός που, εξυπηρετούντες αλλότρια συμφέροντα, οι δικοί μας Τσίπρας και Κοτζιάς παίζοντας τον ρόλο των χρήσιμων ηλιθίων, προσφέρθηκαν να αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Βόρεια Μακεδονία βαυκαλιζόμενοι ότι ενεργούν προς το συμφέρον όλων των Βαλκανίων καθιστώντας τα Σκόπια πυλώνα σταθερότητας και άξονα αναπτύξεως. Όμως βαδίζουμε προς την ενοποίηση των Αλβανών της Βαλκανικής πραγματοποιώντας το όνειρό τους για τη Μεγάλη Αλβανία.

 Οι υιοθεσίες

• Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μας συμβουλεύει να προβούμε είτε σε υιοθεσία κάποιου παιδιού είτε στην αναδοχή του. Καλές και άγιες οι προτάσεις της κ. Δόμνας. Καλές και άγιες! Αλλά, Δόμνα, κάνε εσύ την αρχή και ο λαός θα σε ακολουθήσει. Αυτό είναι βέβαιο. Όμως, πρώτα υμείς αυτοί να κάνετε την αρχή. Γιατί και ο ΣΥΡΙΖΑ μας καραφλιάζει με την αλληλεγγύη που την θεωρεί αντίσωμα του ρατσισμού. Αλλά δεν είδαμε κανέναν ΣΥΡΙΖΑίο να κάνει την αρχή και όλα μας θυμίζουν το κήρυγμα του σεβαστού ιερέως που τόνισε: «Ο έχων δύο χιτώνας να δώση τον ένα σε κάποιο φτωχό». Το αφουγκράστηκε η παπαδιά και περνώντας ένας ρακένδυτος από τον δρόμο, τον λυπήθηκε και του έδωσε το ένα από τα δύο ράσα που είχε ο πρεσβύτερος. Όταν θέλησε να αλλάξει ράσο ο παπάς, αυτό είχε κάνει φτερά. Ρώτησε την πρεσβυτέρα τι έγινε το ράσο κι αυτή με πλέρια απάθεια του απάντησε: «Τι είπες στο κήρυγμα πρεσβύτερε;» «Αυτά παπαδιά τα είπαμε για τους άλλους, όχι για εμάς», είπε εκείνος!

 Τι να τις κάνουμε;

• Oι πολίτες ως ταπεινά και πειθαρχημένα υποζύγια, συγκεντρώνουν τις αποδείξεις από την αγορά αγαθών και υπηρεσιών, τις καταμετρούν, τις φακελώνουν και τις διαφυλάττουν πλέον της πενταετίας που καθορίζει ο σχετικός νόμος. Ο υπογράφων τις διατηρεί από την εποχή του αείμνηστου Μητσοτάκη και δεν ξέρει τι να τις κάνει. Να τις διατηρήσει κι άλλο; Έχουν γεμίσει τα συρτάρια. Να τις πετάξει, είναι μία ευκολία για τον οποιοδήποτε, αλλά αυτές έγιναν από την υλοτομία πολλών δέντρων και είναι παράλογο όταν ακούμε για την κλιματική αλλαγή και ότι πρέπει να προστατεύουμε τα δάση. Ας δοθεί κάποια εντολή από τον Χρ. Σταϊκούρα ή από τον Κ. Χατζηδάκη να συγκεντρωθούν στις ΔΟΥ!