ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Φοβού τους Αλβανούς…»

• Οι Τσάμηδες με τις ευλογίες του μισέλληνα πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα δημιουργούν προβλήματα στους ομογενείς μας στη Β. Ήπειρο! Προσφάτως έκαψαν την Ελληνική σημαία στο νεκροταφείο της Κλεισούρας, όπου έχουν ενταφιασθεί τα οστά 21 Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν μαχόμενοι στη διάρκεια των μαχών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.
Ακολούθησε επίδειξη δυναμικής διαδηλώσεως στο Ελληνικό Προξενείο του Αργυροκάστρου, όμως εδώ διαφοροποιήθηκαν απ’ ό,τι έκαναν στην Κλεισούρα, δηλώνοντας ότι δεν στρέφονται κατά της Ελλάδος αλλά κατά του Έλληνα προξένου. Μάλιστα, εδώ δυναμικά αντιμετώπισε αυτήν την εκδήλωση και η αλβανική αστυνομία, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν ως το προξενείο. Και δεν παρέλειψαν να τονίσουν ότι Αλβανοί και Έλληνες είναι αδέλφια.
Δηλαδή, «φοβού τους Αλβανούς και φιλοφρονήσεις λέγοντες»! Ας το έχουμε κι αυτό υπόψη μας!

Αντισώματα…

• Αφουγκρασθήκαμε από τα χείλη του Αλεξάκη να μας συμβουλεύει ότι «η αλληλεγγύη είναι τα αντισώματα για τον ρατσισμό»! Συμφωνούμε απολύτως με την ρήση αυτή. Αλλά η αλληλεγγύη πρέπει να εκδηλώνεται και με πράξεις, με έργα για να γίνεται πιστευτή από το πόπολο.
Αν δηλαδή οι Συριζαίοι έκαναν πράξη τις προτροπές τους και τις υποδείξεις τους, αν φιλοξενούσαν από ένα ζεύγος μεταναστών και προσφύγων, τότε όλοι οι Έλληνες θα συνωστίζονταν να πάρουν από ένα ζεύγος ίσως και περισσότερους, αν είχαν την άνεση για να τους φιλοξενήσουν. Αυτό άλλωστε σημαίνει και η λέξη φιλοξενία. Τώρα αφουγκραζόμαστε φιλοξενία στα camp και hotspots και μάλλον κοροϊδευόμαστε με την αμετροέπεια αυτή, γιατί φιλοξενία και να ζουν όπως οι χοίροι, μέσα στη βρώμα, στις λάσπες, στο κρύο, στη βροχή και σε συνθήκες τελείως ακατάλληλες για ανθρώπους, τότε μάλλον για λογοπαίγνιο μιλάμε παρά για αλληλεγγύη!

 Ό,τι δεν κάναμε εμείς… 

• Ό,τι δεν μπορούμε να κάνουμε εμείς το έκαναν οι Σκοπιανοί που απέπεμψαν το Μουφτή Σκοπίων, γιατί την περίοδο της καραντίνας, άνοιξε τα τζαμιά, παρά την απαγόρευση, έβαλε τα νταούλια να κτυπούν και τα μεγάφωνα να διαλαλούν το ραμαζάνι! Εμείς εδώ ανεχτήκαμε όλα αυτά από τους χοτζιάδες με πλέρια ανοχή, γιατί να το κρύψωμεν. Εκείνο που πείραξε – ενόχλησε την πολιτική ηγεσία και ανέχθηκε η θρησκευτική ήταν να σφραγισθούν οι ναοί, να αποτραπεί η περιφορά του επιταφίου, να σιγήσουν τα μεγάφωνα και να μην ακουσθεί το «Χριστός Ανέστη», κάτι που δεν τιμά μήτε την πολιτεία μήτε την θρησκευτική ηγεσία. Αυτή η αποχριστιανοποίηση της χώρας συντελείται μεθοδικά και διαχρονικώς!..