ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εκ περιτροπής εργασία…

• Ωραία ιδέα η εκ περιτροπής εργασία την οποία σοφίστηκε ο Υπ.Ερ. Γιάννης Βρούτσης, αρκεί να έχει γενική εφαρμογή, όπως ας αρχίσουμε από το Υπ.Ερ., ο Βρούτσης με την Δόμνα από μία εβδομάδα, στο Υπ.Αμ. ο Παναγιωτόπουλος με τον Στεφανή, στο Υπ.Προ.Πο. ο Χρυσοχοΐδης με τον Οικονόμου, στο Υπ.Εξ. ο Δένδιας με τον Οικονόμου, στο Υπ.Π.Θ. η Κεραμέως με την Ζαχαράκη. Τότε θα καταλάβουν όλοι τι εστί βερίκοκο. Διότι καλή η ευφάνταστος σοφιστεία να δουλεύουν μόνο στον ιδιωτικό τομέα, που είναι παιδιά ενός άλλου Θεού, πολύ κατωτέρου αυτού των Δημοσίων Υπαλλήλων και των εξοχοτήτων που βρίσκουν το τραπέζι τους σε καθημερινή βάση γεμάτο, αλλά να σκεφθούν και το λαό, τον πάντα ευκολόπιστο και πάντα προδομένο. Γιατί, αν ένας γονιός έχει δύο παιδιά, τον έναν δημόσιο υπάλληλο χωρίς περικοπές και τον άλλο ιδιωτικό υπάλληλο με εκ περιτροπής, σκεφτείτε την δυσκολία στην οποία προσέρχεται!

Βορειοηπειρώτισσα και Πομάκα!

• Δύο έννοιες ταυτόσημες, δύο πρόσωπα το ίδιο ταλαίπωρα. Και η μεν Βορειοηπειρώτισσα βασανίζεται και ταλαιπωρείται από τον σιαμαίο αδελφό του καλοπροαίρετου Ρ.Τ. Ερντογάν, Έντι Ράμα, με την ανοχή και ημών των ιδίων, το ίδιο ταλαιπωρείται και βασανίζεται και η Πομάκα από τον εκπρόσωπο του Ρ.Τ. Ερντογάν στην Κομοτηνή, τον Τούρκο Πρόξενο που το εκεί Προξενείο αποτελεί την σφηκοφωλιά της «φίλης» και «συμμάχου» Τουρκίας. Υποχρεώνονται οι Πομάκοι, βιαίως εξισλαμισθέντες Έλληνες επί Γαζή Εβρένος Βέη λίγο προτού πέσει η Κων/πολη, να μάθουν εκτός από την μητρική τους γλώσσα την πομακική, την τουρκική, την ελληνική και μία ξένη γλώσσα όπως και την αραβική, που ορίζει και η Συνθήκη της Λωζάνης, μάλιστα και με προτροπή της Ελληνικής κυβερνήσεως με το πρόγραμμα Φραγκουδάκη – Δραγώνα. Επιτηρείται αν στις εθνικές εορτές θα αναρτήσει την Ελληνική σημαία και μετά αρχίζουν τα πικρόχολα σχόλια από τους μπράβους του τουρκικού προξενείου!

Το «τσαρδάκι» του Δήμου!

• Μπροστά από το «Grand Serai» εκεί κατά Κουραμπά μεριά, ο Δήμος, αν θυμάμαι καλώς επί δημάρχου Τόλη, είχε κατασκευάσει ένα τσαρδάκι, το οποίο για λίγο λειτούργησε ως εξοχικό καφενείο! Φαίνεται, δεν το προτίμησαν οι Γιαννιώτες και έκλεισε ή επαυσε να λειτουργεί. Αυτό όμως το τσαρδάκι αποτελεί μια «ανορθογραφία» για το περιβάλλον και καλά θα έκανε ο νέος δήμαρχος να το κατεδαφίσει, ώστε να αποκατασταθεί η εικόνα που τραυματίζεται βαναύσως από το απαράδεκτο αυτό κατασκεύασμα, το οποίο άλλωστε δεν εξυπηρετεί και κανέναν πρακτικό σκοπό, ούτε καν ως ΚΑΠΗ δεν σκέφτηκαν να το χρησιμοποιήσουν. Καιρός πλέον αυτές οι ασχήμιες να εκλείψουν, άλλωστε είναι σημείο αναφοράς σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, όπως παλαιότερα στο πρώτο «Ξενία» είχαν προβλέψει να τοποθετήσουν τις ασχήμιες των μαγειρίων με τους ανεμιστήρες και τις σωληνώσεις να στρεβλώνουν την εικόνα. Αυτό είχε αναγκάσει τον Κωνσταντίνο Καραμανλή να τονίσει: Ανάξιοι δήμαρχοι αξίας πόλης! Να μην ξανακούσουμε και πάλι κάτι παρόμοιο!

Προμηθείς οι Τούρκοι!

  Προμηθείς αποδεικνύονται οι γείτονές μας Τούρκοι, σ’ αντίθεση με τους Ευρωπαίους, που δεν έχουν πού να ενταφιάσουν τους νεκρούς τους από τον Covid-19 και βάλθηκαν να κατασκευάσουν στην Κων/πολη δύο νεκροταφεία, ένα στην ασιατική πλευρά και ένα στην ευρωπαϊκή, αποκλειστικά και μόνον για τον κορωνοϊό! Εφαρμόζουν λοιπόν, προληπτική πολιτική σε εντολή του ανοιχτόκαρδου Ανατολίτη, για να μην ξεχνιόμαστε, όπως τον αποκάλεσε ο Ν. Δένδιας. Και αυτά έγιναν γνωστά γιατί είναι φως – φανάρι οι κατασκευές τους από τις μπουλντόζες που εργάζονται πυρετωδώς, στην Ανατολία. Στα σύνορα με το Ιράν τι να γίνεται, πόσα νέα νεκροταφεία να γίνονται και να τα καλύπτει ερβώδες σκότος, λόγω και της απαγορεύσεως που έχει επιβάλλει ο «ανοιχτόκαρδος» Ανατολίτης!.. Κυριάκε, φοβού τους Φαίακες και «δώρα» φέροντες!