ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το βιοαέριο…

• Η χωματερή στη Δουρούτη έκλεισε προ αμνημονεύτων ετών. Εκεί είχαν συσσωρευθεί παντός είδους απορρίμματα, πολλά από τα οποία οργανικά, κατάλληλα για την παραγωγή βιοαερίου. Το ίδιο και στους Ταγαράδες της Θεσσαλονίκης όπου έκλεισε μεν η Χωματερή και μεταφέρθηκε στη Μαυροράχη, όμως στους Ταγαράδες έγινε εγκατάσταση ηλεκτροπαραγωγικής μηχανής για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Εδώ τι έγινε; Το άφησε ο απελθών δήμαρχος αν και μηχανικός για «αύριο τα σπουδαία»; Το βιοαέριο δεν είναι στατικό και δεν περιμένει πότε θα έρθει στα κέφια του ο κάθε δήμαρχος για να το εκμεταλλευθεί. Φεύγει, χάνεται στην ατμόσφαιρα και εις άλλα με υγεία! Εν αντιθέσει με το γοργόν και χάρη έχει!

Δικτάτορας ο Καποδίστριας!

 • Μετά τη δήλωση ότι είμασταν μια οθωμανική περιφέρεια, όπως το διατύπωσε ο πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκης και ότι αφού φτιάξαμε κράτος συγκροτηθήκαμε σε έθνος, που σημαίνει ότι οι Κούρδοι που αναφέρονται από τον Ξενοφώντα ως Καρδούχοι, δεν αποτελούν έθνος, αλλά θα συστήσουν πρώτα κράτος και μετά έθνος, αφουγκρασθήκαμε και τις δηλώσεις του καθηγητή του ΕΚΠΑ Αριστείδη Χατζή, ότι ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδος ήταν δικτάτορας!
Αφερίμ Χατζή εφέντη! Φυσικά ο καθηγητής Χατζής κρίνει τον Καποδίστρια με τα σημερινά δεδομένα, αλλά ή αγνοεί ή κάνει τον ανήξερο, ότι οι Έλληνες εκείνη την εποχή μετά από 400 και χρόνια σκλαβιάς «ξεσπάθωσαν» όπως κακή ώρα την σήμερον ημέρα, μετά 45 ημερών περιορισμούς στην κυκλοφορία οι νεολαίοι ξεσπάθωσαν στις πλατείες. Κάτι ανάλογο, συνέβη και τότε και ο κυβερνήτης βρέθηκε στην ανάγκη να αναστείλει ορισμένες ελευθερίες, όταν μάλιστα είχε να αντιμετωπίσει και την επιδρομή της πανούκλας!..

Τέσσερα τα θύματα!

 • Τρία ήταν τα θύματα στη «Marfin» ή τέσσερα; Αφουγκρασθήκαμε την Πρόεδρο της Δημοκρατίας κατά την επίσκεψη του πρωθυπουργού, ότι στη «Marfin» είχαμε τρία θύματα! Τρία ήταν τα θύματα που εκάησαν ζώντες από την πυρπόληση του κτηρίου της τραπέζης. Όμως, μία υπάλληλος κυοφορούσε. Το έμβρυο δεν λογίζεται ως ζωντανός οργανισμός; Αν τα έμβρυα δεν λογίζονται ως ζωντανοί οργανισμοί, τότε καλώς γίνονται οι εκτρώσεις και αμβλώσεις! Αν όμως λογίζονται ως ζώντες οργανισμοί, τότε οι προβαίνοντες σ’ αυτές τις ενέργειες αφαιρούν ζωή από ζώντα οργανισμό. Μάλιστα, όταν τέτοιες δηλώσεις γίνονται από επίσημα πρόσωπα όπως της Προέδρου της Δημοκρατίας, τότε σε πολλούς παίρνουν τα μυαλά αέρα και θα ισχυρίζονται: Αφού και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας το είπε, άρα ουδέν... έγκλημα!

 «Είχαμε 635 θανάτους»…

• Αφουγκραζόμαστε από τηλεπαρουσιαστές και παρουσιάστριες, ότι: «Στη Βραζιλία είχαμε 635 θανάτους»! Εμείς είχαμε στη Βραζιλία 635 θανάτους ή συνέβησαν στη Βραζιλία 635 θάνατοι; Για να έχουμε εμείς πρέπει να είναι ομογενείς στη Βραζιλία από τους Έλληνες της Διασποράς, που προήλθαν από κάποιο έκτακτο περιστατικό, π.χ. από σεισμό, από πλημμύρα, από πυρκαϊά, κλπ. Όταν όμως δεν πρόκειται για ομογενείς, τότε στη Βραζιλία έχασαν τη ζωή τους 635 άνθρωποι ή άτομα από την πανδημία.