ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Παγκάρι και συσσίτια!..

Ο τακτικός συνεργάτης της «Καθημερινής» Πάσχος Μανδραβέλης διέκρινε μία ανησυχία στην Ιερά Σύνοδο για το κλείσιμο των ναών στο γεγονός ότι το παγκάρι δεν θα ενισχύετο από την απουσία των πιστών να εκκλησιασθούν! Οξυδερκής ο άνθρωπος, αυτό διεπίστωσε. Δεν είδε ότι παρότι οι ναοί είσαν κλειστοί, τα συσσίτια για τους ενδεείς λειτουργούσαν με άτομα που προσφέρονται για παρόμοιες εργασίες παρότι για την παρασκευή των φαγητών αναπόφευκτος θα ήταν και ο συνωστισμός, αλλά μπροστά στον χορτασμό των πενήτων «ας πάει και το παλιάμπελο»!
Άλλωστε, γιατί να το κρύψωμεν, συνωστιμό είδαμε και στην περιοδεία της Πρωτοψάλτη μπροστά στα μάτια του πρωθυπουργού, κατά την στάση της αοιδού έμπροσθεν του Μαξίμου, όπου εξήλθε και ο πρωθυπουργός για να την απολαύσει.
Αυτά δεν τα είδε ο Πάσχος Μανδραβέλης, το παγκάρι τον ενόχλησε, αν και από αυτό λειτουργούν τα συσσίτια!.. Θού, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου!

Η χρήση μάσκας…

Προ καιρού μαθήτρια υπέστη λιποθυμικό σύνδρομο λόγω ασιτίας και από έρευνα διαπιστώθηκε, ότι είχε δύο ημέρες νηστική και στο ψυγείο στο σπίτι είχαν μία ντομάτα και ένα καρβέλι ψωμί. Αυτή λοιπόν η μαθήτρια και δεν είναι η μόνη περίπτωση καλείται να φοράει δύο ίσως και τρεις μάσκες την ημέρα. Ποιος θα καλύψει αυτή τη δαπάνη, που δεν είναι αμελητέα για το χρονικό διάστημα του μηνός; Καλές οι υποδείξεις, αλλά χρειάζεται και πρόνοιες!..

Ο γιατρός και το θαύμα…

Η τουρκολαγνία δίνει και παίρνει στα κανάλια, διότι οι τουρκικές σαπουνόπερες δίνουν και παίρνουν. Στην προκειμένη περίπτωση μας προβάλλουν τον «Γιατρό», ένα τουρκικό έργο προς τέρψιν των τηλελάγνων! Και μάλιστα αυτή η προβολή γίνεται σε μια περίοδο που υπάρχει δεινή ένταση στις ΕλληνοΤουρκικές σχέσεις, όχι μόνο με την αθρόα προώθηση μεταναστών με τις ελαστικές λέμβους στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, αλλά και με τις υπερπτήσεις των Τουρκικών F16 πάνω από τα νησιά αυτά, που έχουν τρελάνει τους νησιώτες. Και δεν είναι πολύς καιρός από την επιδρομή της Τουρκίας στον Έβρο, όπου προωθούσε τους πρόσφυγες και μετανάστες να διέλθουν, παραβιάζοντας τα ελληνοτουρκικά σύνορα με κάθε τρόπο. Χάθηκαν τόσα άλλα έργα, τόσο ελληνικά όσο και ξένα, να προβληθούν προς τέρψιν των τηλελάγνων; Θα μου πείτε ότι οι καναλάρες κοιτάζουν τον μαμωνά πάνω από όλα και έπειτα κοιτάζουν το εθνικό συμφέρον. Ναι, δεν αντιλέγω, αλλά αν σε περίπτωση, Θεός φυλάξοι, πλημμυρίσει η χώρα από αλλοδαπούς δεν θα κάνουν εξαίρεση στους καναλάρχες, αν μεταφέρουν τον κορωνοϊό, αλλά θα παρασύρουν τους πάντες. Γκαίγκε, ωρέ καναλάρχες;

Γλωσσικά τερατουργήματα!

Αφουγκραζόμαστε από καιρού εις καιρό διάφορα γλωσσικά τερατουργήματα, όπως στην περίπτωση της παρουσίας του ιερέως πατρός Στυλιανού Καρπαθίου, που ο παρουσιαστής είπε: Έχουμε σήμερα μαζί μας τον πάτερ Στυλιανό Καρπαθίου. Μα η λέξη πάτερ κλίνεται ο πατήρ, τους πατρός ή πατέρα, τον πατέρα! Ή αφουγκρασθήκαμε: -Δρυός πεσούσης πας ανήρ ξυλεύεται! Το σωστό είναι «δρυός πεσούσης πάσα γραυς (γραία – γριά) ξυλεύεται! Τεράστιες φωτιές στην περιοχή της Καλιφόρνια (!), μα η Καλιφόρνια κλίνεται, άρα της Καλιφόρνιας. Όπως και Φοίνιξ, κι αυτός κλίνεται και έχουμε, οι πολίτες του Φοίνικα και όχι του Φοίνιξ. Ο Αρριανός στην Ανάβαση του Αλεξάνδρου κλίνει το Δαρ (μεγάλος) και μας το περιγράφει ως ο Δαρείος, του Δαρείου και οι σημερινοί έχουν την εντύπωση, ότι προβάλλοντας τα άκλιτα πρωτοστατούν! Την άγνοιά τους προβάλλουν!