ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απροβλημάτιστοι πολιτικοί!

Έχω πρό οφθαλμών ένα πίνακα του Ο.Ο.Σ.Α. στον οποίο παρατίθενται οι αμοιβές των εργαζομένων στην Ε.Ε., όπου κανείς βλέπει την διαφορά των απολαβών. Σε μερικές περιπτώσεις προκαλούν ίλιγγο οι πολύ υψηλές αμοιβές όπως στο Λουξεμβούργο ετήσιος μισθός 61.921 ευρώ plus και οι χαμηλοί ετήσιοι μισθοί όπως Ελλάς 21.930 ευρώ, προηγείται η Μάλτα με 22.000 ευρώ, η Κύπρος με 22.740 ευρώ και όλες οι άλλες χώρες της Ευρωζώνης. Αυτή η διαφορά μισθών δεν προβληματίζει την πολιτική ηγεσία! Πως ανέχονται άλλοι Ευρωπαίοι να ζουν ζωή χαρισάμενοι και άλλοι να λογαριάζουν και την μπουκιά που θα μασήσουν; Ωραία, ας μην γίνουμε μήτε Λουξεμβούργο, μήτε Ολλανδία με 55.275 ευρώ, ούτε Δανία με 53.393 ευρώ. Αλλά να ανασάνουμε κι εμείς!..

Οι αχάριστοι Αλβανοί!..

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ζήτησε από την Αλβανία να διευκολύνει με το άνοιγμα των συνόρων της για την διέλευση εργατών εποχικών να έλθουν στη χώρα μας για τις εποχικές καλλιέργειες. Συνολικά προβλέπεται να έλθουν περί τις 50.000 εργάτες γης. Όσοι απασχολούνται κάθε χρόνο τόσο στις σπορές κηπευτικών όσο και στην συγκομιδή των καρπών αυτής αυτής της εποχής (κεράσια, βερίκοκα κλπ). Αυτή η κίνησι του κ. Βορίδη είναι μια γερή οικονομική ένεση προς την αλβανική οικονομία. Αλλά, παρότι η Αλβανία «τρώει και πίνει στην Ελλάδα» κατά την παροιμία «αλλού πάει και το δίνει»! Αγκαλές και αγάπες με τον Ρ.Τ. Ερντογάν ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντυ Ράμα. Στις διαταγές του. Αποδέχθηκε να εγκατασταθούν στη νότιο Αλβανία, στα χώματα των Β Ηπειρωτών περί τις 30.000 μουσουλμάνοι πρόσφυγες και μετανάστες, με απώτερο σκοπό την δημιουργία προβλημάτων με την χώρα μας. Όπως και την ακύρωση της Συμφωνίας για τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών ή την υφαρπαγή των περιουσιών των Χειμαρριωτών και όχι μόνον. Και αυτά τα βρίσκει και τα κάνει εκμεταλλεύομενος την ενδοτική στάση των δικών μας!

«Γαλάζια πατρίδα»!..

Αφουγκραζόμαστε τον Ρ.Τ. Ερντογάν να αναφέρεται στην «Γαλάζια Πατρίδα» εννοώντας το Αιγαίο, το οποίο επί Οθωμανικής αυτοκρατορίας ήτο Οθωμανική περιφέρεια. Όμως, τόσο το Αιγαίο όσο και μέρος της Ανατολικής Μεσογείου ήτο προ της αφίξεως των Οθωμανών στη Μικρά Ασία βυζαντινή επικράτεια. Δεν έφεραν το Αιγαίο και τα νησιά του από την Ουιγουρία που βρίσκεται νοτιοδυτικά της Κίνας. Όπως είναι γνωστόν οι Σελτζούκοι Τούρκοι νίκησαν τον βυζαντινό στρατό στο Ματζικέρτ νοτίως της Αρμενίας εν έτει 1.071 μ.Χ. και από τότε άρχισε ο κατήφορος της Βυζαντινής αυτοκρατορίας. Οι δικοί μας γιατί αποφεύγουν να κάνουν αναφορά στον Ελληνισμό της Μικράς Ασίας; Η αλήθεια είναι το αντίθετο της λήθης (Α στερητικό λήθη – αλήθεια). Πότε θα αρθούν στο ύψος των περιστάσεων οι πολιτικοί μας ή διαρκώς θα διακατέχονται από φοβικά σύνδρομα; Είτε με πόλεμο είτε χωρίς πόλεμο θύματα από τους Τούρκους θα έχουμε!...