ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Διαφορετικών ταχυτήτων!

Φαίνεται ότι για το ΥΠΕΣ οι υπάλληλοι που εργάζονται στη χώρα μας διαφέρουν ριζικά μεταξύ τους, σε σημείο απώτερο κι απ’ αυτό που επιτρέπεται η διαφορά μεταξύ των γηγενών και των λαθροεισβολέων. Απόδειξη ότι ο ΥΠΕΣ απεφάσισε να χορηγείται μιας ημέρας άδεια σε γυναίκες υπαλλήλους του δημοσίου του στενού και του πλατυτέρου, ώστε να προβαίνουν σε γυναικολογικές εξετάσεις! Μπράβο του για το ενδιαφέρον του. Όμως, στην κοινωνία έχουμε εργαζόμενες στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, αλλά οι δεύτερες δεν έχουν τα ίδια φόντα με τις πρώτες. Είναι κάτι σαν «είλωτες» της εποχής της Σπαρτοκρατίας και αυτό αναβιώνει σήμερα! Ας είναι προσεκτικότεροι οι κυβερνώντες γιατί στις εκλογές που δεν θα αργήσουν θα βρεθούν προ εκπλήξεων αν δεν αλλάξουν τακτική.

Η ονοματοδοσία…

Το Πανεπιστήμιο Θράκης ιδρύθηκε πολύ μετέπειτα από το εν Ιωαννίνοις Πανεπιστήμιο και όμως έχει όνομα, λέγεται Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο, τιμώντας τον εξ Αβδήρων φιλόσοφο Δημόκριτο. Εμείς το έχουμε το Πανεπιστήμιο, το καμαρώνουμε, είμαστε υπερήφανοι γι’ αυτό αλλά είναι ανώνυμο, στερείται ονομασίας. Δεν θα έπρεπε να έχει κι αυτό το όνομά του, όπως και το νοσοκομείο, που έχουν κτισθεί το ένα δίπλα στο άλλο; Δεν παραχωρήθηκε η γη του μοναστηριού του Αγίου Γεωργίου Δουρούτης και να ονομασθεί το μεν Πανεπιστήμιο Δομπόλειο, το δε Νοσοκομείο Δουρούτειο και προς τιμή του μοναστηριού και του ιδιοκτήτου της γης Γεωργίου Δουρούτη; Ποιοι δάκτυλοι εμποδίζουν αυτήν την λίαν ευπρεπή χειρονομία;

Σχολές Γονέων!..

Προ ετών είχαν συσταθεί και λειτουργήσει Σχολές Γονέων σε αρκετές πόλεις της Ελλάδος, αλλά φαίνεται ότι σιωπηρώς έβαλαν λουκέτο στη λειτουργία τους. Όμως, λειτουργεί ακόμη στην Κατερίνη, όπου είχα την ευτυχή συγκυρία να παρακολουθήσω ενδιαφέρουσα ομιλία από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ανδρέα Κονάνο και ανεμνήσθην, ότι και στην πόλη μας λειτουργούσε παρόμοια. Να εξέλιπαν οι λόγοι λειτουργίας της ή έχει φτάσει η απροθυμία από το φιλοπρόοδο κοινό να παρακολουθούν παρόμοιες διαλέξεις, ομιλίες, ανάπτυξη θεμάτων γενικού ενδιαφέροντος κλπ.; Τι άραγε να ισχύει; Εκείνη την εποχή λειτουργούσε και το Ελεύθερο πανεπιστήμιο, που και αυτό εξαϋλώθηκε, γιατί η λειτουργία του στηριζόταν ως επί το πλείστον στην παρουσία των Πασόκων που το εκμεταλλευόταν για προώθηση κυρίως των δημοσίων υπαλλήλων είτε σε θέσεις, είτε σε προαγωγές! Ο σκοπός αγίαζε τα μέσα!