ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Απορίες του Μάξιμου…

Τις απορίες του εκφράζει ο βουλευτής της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος από τις στήλες του «Π.Λ.» γιατί οι εταίροι μας στην Ε.Ε. δεν δέχονται μερικές εκατοντάδες ανηλίκους πρόσφυγες και μετανάστες και σφυρίζουν αδιάφορα στις εκκλήσεις της Ελλάδος!
Μα, φίλε Μάξιμε, το Ε.Δ.Α.Δ. (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) με απόφασή του που έχει εκδόσει, μπορεί ένα κράτος να επαναπροωθήσει πρόσφυγες και μετανάστες στις χώρες τους, όταν αυτοί αποδεδειγμένα έχουν εισέλθει σε μια χώρα παρανόμως. Αυτήν την απόφαση την εξέδωσε μετά από προσφυγή της Ισπανίας για δύο Μαροκινούς που εισήλθαν σε πόλη της περιφραγμένη, στην Αφρική, παρανόμως. Για δύο Μαροκινούς προσέφυγε η Ισπανία ενώ εμείς έχουμε χιλιάδες Αφγανούς, Πακιστανούς, Ιρακινούς, Σενεγαλέζους, Κογκολέζους, Νιγηριανούς, Μαροκινούς, Αλγερινούς, που εκτός που έχουν γεμίσει τα hot spot στα νησιά του Αιγαίου και σε όσα συστήθηκαν στην ενδοχώρα, πολλοί, δεκάδες χιλιάδες «ηλιάζονται» στην Αθήνα με όλες τις δυσμενείς επιπτώσεις. Εμείς, κ. Χαρακόπουλε, γιατί δεν τους επαναπροωθούμε; Τι μας εμποδίζει; Το μπόλιασμα;

Καταστροφές στα ΑΤΜ!

Συνεχείς και αδιάλειπτες είναι οι καταστροφές στα ΑΤΜ από ληστοσυμμορίες που βρήκαν έναν εύκολο τρόπο να εξοικονομούν χρήματα! Αυτό δεν έχει προβληματίσει, φαίνεται, μήτε τις τράπεζες, μήτε το υπουργείο Προτσασίας του Πολίτη. Πρέπει να αφαιρούνται τα χρήματα την 22.00η ώρα από υπάλληλο συνοδεία αστυνομικού και να επανατροφοδοτούνται με χρήματα στις 06.00 ώρα.
Έτσι θα αποφεύγεται η καταστροφή των ΑΤΜ και η ζημιά των τραπεζών από απρόσμενες ζημίες, που τελικώς μετακυλίονται στους συναλλασσομένους από τις τράπεζες. Είναι τόσο δύσκολη αυτή η τακτική για τις τράπεζες; Άλλωστε, μετά τις 22.00 σπανίως κάποιος ξενύχτης θα επιδιώξει να κάνει ανάληψη. Μπορεί να παραμείνουν ενεργά 2-3 ΑΤΜ από κάθε τράπεζα σε κεντρικά σημεία, όπου η κυκλοφορία πεζών και εποχουμένων αποθαρρύνουν τους επίδοξους ληστές. Ας το δοκιμάσουν αυτό, διότι εκτός από τις ζημίες στις τράπεζες, αιφνιδιάζονται και οι περίοικοι από τις εκρήξεις, που κάθε άλλο παρά ευχάριστες είναι στις 02.30 ή 03.00 μεταμεσονύκτιες ώρες.

Δημόσιο συμφέρον…

Αφουγκραζόμαστε τον κάθε τηλεπαραθυράτο να μας κουφαίνει με τις μπαρούφες του. Τα κλειστά κέντρα στα πέντε νησιά του Αιγαίου για τους μετανάστες και πρόσφυγες γίνονται για το δημόσιο συμφέρον.
Ναι, φίλε, Χατζηβασιλείου, γίνονται για το δημόσιο συμφέρον. Αυτοί που θα χάσουν τις περιουσίες τους, για μία 3ετία, όπως γίνεται λόγος για τις επιτάξεις και μετά θα βρουν συντρίμμια και θρύψαλα στα οικόπεδά τους και τα αγροτεμάχιά τους, πώς θα ζήσουν;
Εσείς κ. Χατζηβασιλείου και όχι μόνον, γιατί δεν δείχνετε το καλό παράδειγμα να φιλοξενήσετε μία οικογένεια έστω στον κήπο σας, από μία όλοι όσοι κόπτεστε για τους μετανάστες και πρόσφυγες, να δώσετε το καλό παράδειγμα της φιλαλληλίας και της αλληλεγγύης, ώστε να παραδειγματισθούν και όσοι αντιδρούν είτε στα νησιά είτε στην ενδοχώρα; Ή, ισχύει το «μακριά από μένα μια πιθαμή και ας είναι και στον αδερφό μου»;
Άλλωστε, όλα γίνονται στο γόνα, χωρίς καμία προηγουμένως συνεννόηση με τους κατοίκους των νησιών αλλά και της ενδοχώρας, όπως καταγγέλλουν οι θιγόμενοι.