ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Γαλάζια Πατρίδα»…

Μας καραφλιάζει από καιρού εις καιρόν ο Ρ.Τ. Ερντογάν με την αναφορά του στην Γαλάζια Πατρίδα και εμείς παραμένουμε αφωνότεροι ιχθύων. Για ποια «γαλάζια πατρίδα» κάνει λόγο ο νεοσουλτάνος της Τουρκίας;
Είναι γνωστό ότι οι Τούρκοι έλκουν την καταγωγή τους από την Ουϊγουρία, στα νοτιοδυτικά της Κίνας. Από εκεί ξεκίνησαν και έφθασαν το 1071 μ.Χ. στις παρυφές της Αρμενίας όπου στη μάχη του Ματζικέρτ νίκησαν τα βυζαντινά στρατεύματα, συνελήφθη ο αυτοκράτορας από τους Σελτζούκους Τούρκους και τυφλώθηκε.
Καιρός πλέον είναι κάποιος από τους ταγούς μας να του το θυμήσει και να του υποδείξει ποια είναι η πατρίδα του. Να μαζέψει το μπουλούκι του και να επανέλθουν στην Ουϊγουρία, να ενισχύσουν τα πραγματικά αδέλφια τους, που υποφέρουν από την Κίνα! Αλλά εμείς δεν διεκδικούμε τίποτε. Μυαλό κουκούτσι δεν έχουμε!

Με επιστολές!..

Πώς αλλάζουν οι καιροί! Ήταν σύνηθες παλαιότερα και μέχρι προσφάτως, να επικοινωνούν πρωθυπουργοί με πρωθυπουργούς, υπουργοί με υπουργούς και πρόεδροι με προέδρους μόνο με έγγραφα! Τελευταίως αυτή η συνήθεια έχει αλλάξει μάλλον προς το χειρότερο, διότι απευθύνονται υπουργοί (Πομπαίο) προς τον Έλληνα πρωθυπουργό με επιστολή που προφανώς έχει ελάσσονα βαρύτητα έναντι του εγγράφου.
Και πώς θα απευθυνθεί προς τον πρωθυπουργό ένας υπουργός, έστω και αν είναι και ο Πομπαίο; Αγαπητέ Κυριάκε; Φίλτατε Κυριάκε; Συμπαθέστατε Κυριάκε; 
Ενώ με το έγγραφο όλες αυτές οι άχρηστες προσφωνήσεις είναι περιττές, εκτός και αν ήθελε ο Πομπαίο να του υπενθυμίσει του Έλληνα πρωθυπουργού να μην εφαρμόσει την απαράδεκτη συμπεριφορά του στρατάρχου Παπάγου, που όταν τον επισκέφθηκε ο πρεσβευτής Πιουριφόι και κατά το αμερικανικό έθιμο βάζουν τα πόδια στο γραφείο του συνομιλιτού τους, ο στρατάρχης του υπενθύμισε ότι: «Εδώ είναι Ελλάδα και δεν συνηθίζουμε να βάζουμε τα πόδια μας στα γραφεία των συνομιλητών μας»! Οπότε, ο Πιουριφόι κατέβασε τα πόδια του από το γραφείο του στρατάρχου!

Βασίλειο της κανναβοφυτείας η Αλβανία!

Ο αντιπρόεδρος του σοσιαλιστικού κόμματος της Αλβανίας Πετρίτ Βασίλ σε δηλώσεις του, τόνισε, ότι η καλλιέργεια της κάνναβης έχει… δωδεκαπλασιασθεί, ήτοι 1.200% τα τελευταία χρόνια (Βαλκανικό Περισκόπιο).  Με τις συνθήκες αυτές καλλιέργειας της κάνναβης, είναι επόμενο να μην καθίσταται δυνατή η ένταξη ή τουλάχιστον οι προενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε. 
Και ενώ οι καλλιεργητές και διακινητές της ναρκωτικής αυτής ουσίας απολαμβάνουν την προσοδοφόρο καλλιέργεια, ο πολύς κόσμος στερείται ακόμη και του επιουσίου άρτου. 
Παρά ταύτα η κυβέρνηση Ράμα κανένα ενδιαφέρον δεν δείχνει, τόσο για την εξάλειψη της καλλιέργειας της κάνναβης, όσο και για την ενίσχυση της οικονομικής δυσπραγίας των Αλβανών πολιτών, οι οποίοι ζουν μέσα στην εξαθλίωση και την φτώχεια!