ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Να στηρίξουμε…

Στην «Μικρή μας Πόλη» υπήρχε ένα κενό, η έλλειψη αυθεντικής ενημερώσεως γύρω από το Β/Ηπειρωτικό πρόβλημα. Αυτό το κενό καλύφθηκε με την ίδρυση του ΙΒΕ, δηλαδή το Ίδρυμα Βορειοηπειρωτικών Ερευνών με πρωτεργάτη τον δραστήριο συμπολίτη μας Ξενοφώντα Κουντούρη και συνεργάτες του τους Μενέλαο Ζώτο, τον Παύλο Τσούκα, τον γιατρό Δημήτριο Κήττα, τον λυκειάρχη Ν. Υφαντή, τον ακαταπόνητο Χρήστο Τσέτση, τον Παύλο τον Κουλούρα κ.α. Όλοι αυτοί, καθένας από το μετερίζι του και την σκοπιά του, εμπλούτισαν με αρχειακό υλικό και προέβαλαν και την ίδρυση και την αποστολή του ΙΒΕ. Όμως, τα πάντα ρει και ουδέν μένει. Έτσι και το Ίδρυμα με την πάροδο του χρόνου παρήκμασε, όπως και άλλες παρόμοιες δραστηριότητες. Καιρός πλέον είναι οι Ηπειρώτες, Βόρειοι και Νότιοι να το πλαισιώσουν, να το στηρίξουν, να δραστηριοποιηθούν καθένας από το πόστο του και να το αναζωογονήσουν. Μάλιστα, τώρα οι καιροί και μεναιτοί δεν είναι και πονηροί είναι και γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, είμαστε ο μόνος λαός που αδιαφορεί για τα κεκτημένα του, με την σκέψη «ες αύριον τα σπουδαία». Αύριο όμως θα είναι αργά!

Δικαιολογημένες απορίες…

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παραχώρησε προς εκμετάλλευση και άντληση πετρελαίου και αερίου τα Νοτιοδυτικά παράλια της Κρήτης και γεννάται το ερώτημα: Τα Νότια και τα Νοτιοανατολικά παράλια δεν προσφέρονται προς εκμετάλλευση; Γιατί είδαμε την πληροφορία κατά την οποία όλη η Κρήτη δεν ανήκει στην Ελλάδα αλλά μόνον το Δυτικό της μέρος, δηλαδή ο νομός Χανίων ή με τη νέα ορολογία η Περιφέρεια Χανίων. Δεν μας άρεσε ο νομός και θέλαμε περιφέρεια, η οποία ενέχει πλείστους όσους κινδύνους. Μάλιστα, ο Ερντογάν προτίθεται με την ΤουρκοΛιβυκή συμφωνία που έχει συνάψει να αποστείλει ερευνητικά σκάφη και στη συνέχεια γεωτρύπανα στα Νοτιοανατολικά παράλια για εντοπισμό και στη συνέχεια γεωτρήσεις προς εκμετάλλευση των εκεί κοιτασμάτων. Να αληθεύουν, άραγε, οι πληροφορίες κατά τις οποίες δεν μας ανήκει όλη η Κρήτη, παρά μόνο μία περιφέρεια, αυτή των Χανίων; Τόσα χρόνια τι έκαναν οι περισπούδαστες κυβερνήσεις; Δεν το είχαν πληροφορηθεί, ώστε να διορθώσουν την Συνθήκη της Λωζάνης;

Οι θητείες των βουλευτών…

Είδε το φως της δημοσιότητας ότι στην Κύπρο που κείται μακράν, ψηφίσθηκε νόμος ότι οι βουλευτές θα έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται σε δύο συνεχείς εκλογές συν μία μετέπειτα, σύνολο τρεις φορές, τρεις θητείες. Κάτι ανάλογο πρέπει να καθιερωθεί και στην «Ψωροκώσταινα», όπου για μερικούς βουλευτές έχει απωλεσθεί το αίσθημα του χρόνου και δεν ξέρουν ούτε οι ίδιοι πόσες θητείες υπηρετούν στο Κοινοβούλιο. Ας βάλουν ένα τέλος όσοι έχουν πλέον των τριών θητειών, δηλαδή έχουν εκλεγεί τρεις φορές είτε συνεχόμενες είτε με διαλείμματα, διότι ό,τι είχαν να προσφέρουν, το πρόσφεραν. Ας δώσουν την ευκαιρία και σε νέους πολίτες είτε στην ηλικία είτε για πρώτη εκλογή, να δοκιμασθούν κι αυτοί, διότι οι συλλογικότητες των κυβερνήσεων απέδειξαν άχρι τούδε, ότι δεν ήταν και τόσο σπουδαίες, όπως σπουδαίους αποκάλεσε ο πρωθυπουργός μας τόσο τον Πετρούνια όσο και τον Βαζαίο που μας έκαναν υπερήφανους με τις νίκες τους, κατακτώντας χρυσά μετάλλια!

«Βουλγαρική» διάλεκτος!

 Ο Τάκη Φίφη πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών των Σκοπίων, Βλάχος από το Κρούσοβο, των Σκοπίων σε δηλώσεις του τόνισε πως ο Χάρτης της Μακεδονικής Γλώσσας περιέχει ανακρίβειες και απαράδεκτες θέσεις καθώς αναφέρει, ότι η επιστήμη για την Μακεδονική Γλώσσα είναι ένα γραπτό περιφερειακό πρότυπο της βουλγαρικής γλώσσας!.. Αυτά από την πλευρά των Σκοπιανών και των Βουλγάρων που δεν μπορούν να καταλήξουν τι γλώσσα ομιλείται στα Σκόπια. Κι εμείς, δηλαδή, οι Τσιπροκοτζιάδες και στη συνέχεια, γιατί να το κρύψωμεν άλλωστε, οι Μητσοτακοδένδιες, υιοθέτησαν την άποψη του Ζόραν Ζάεφ, ότι η γλώσσα που ομιλείται εκεί είναι Μακεδονική (sic) και το έθνος Μακεδονικό! Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου, γιατί μας υποχρέωσαν να δεχθούν την διαστρέβλωση της Ιστορίας μας!