ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Όχι προσφυγόπουλα!..

Μας έχουν κουφάνει οι παρατρεχάμενοι με τα προσφυγόπουλα, τα οποία με απόφαση του κ. Πρωθυπουργού θα τα φροντίζουν η κα Αγαπηδάκη Ειρήνη και ο κ. Δοξιάδης. Η φροντίδα αυτή για τα προσφυγόπουλα, ηλικίας από βυζαχτάρια μέχρι 18 ετών θα είναι εξειδικευμένη πλαισιούμενοι οι παραπάνω με ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, επιμελητές και πάει λέγοντας. Καμία αντίρρηση αν πρόκειται και για την ενσωμάτωσή τους. 
Όπως, πώς μπορεί να χαρακτηρισθεί ένας 18άρης ή 17άρης ή έστω και 16άρης προσφυγόπουλο, όταν στην χώρα μας οι 15άρηδες μπορούν με μία δήλωσή τους να αλλάξουν φύλο; Ή στα 18 χρόνια στρατεύονται και η πατρίδα τους εμπιστεύεται και τους δίνει όπλο για να την υπερασπισθούν, που δεν θεωρούνται Ελληνόπουλα, είναι πλέον ώριμοι άνδρες, ενήλικοι και διαχωρίζονται από τους ανηλίκους. Γιατί να συμφύρωνται οι αλλογενείς από βυζαχτάρια μέχρι 18άρηδες σε κοινές δομές ανηλίκων, δηλαδή προσφυγόπουλων; Δεν είναι πρόκληση αυτός ο χαρακτηρισμός τους ως προσφυγόπουλα; Καλύτερα θα απηχούσε ο όρος προσφυγάκια…

Τέρμα οι υποδείξεις!

Μας… καράφλιασε ο ΥΠΑΝ Άδωνις Γεωργιάδης με τις δηλώσεις του, ότι όλοι οφείλουμε να φιλοξενήσουμε λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες! Αντί για τις υποδείξεις καλύτερο και θετικότερο είναι τα έργα, να δούμε στις εφημερίδες την είδηση, ότι: «Ο ΥΠΑΝ κ. Γεωργιάδης, κάνοντας το πρώτο βήμα για την αποσυμφόρηση των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, τα οποία βουλιάζουν από την αθρόα εισροή λαθρομεταναστών και λαθροπροσφύγων φιλοξενεί στην οικία του μία τετραμελή οικογένεια προσφύγων από την Συρία. Όταν οι υπόλοιποι Έλληνες αναγνώσουν αυτή την είδηση που προφανώς δεν θα είναι fake news, τότε πολλοί θα ανοίξουν την πόρτα του σπιτιού τους για να φιλοξενήσουν αλλοεθνείς, αλλογενείς, αλλογλώσσους, αλλοδόξους, κλπ. Με υποδείξεις κανείς δεν πείθεται να ανοίξει την πόρτα του. Ούτε η Τασία δεν θα ανοίξει την πόρτα του σπιτιού της, μηδέ και ο υπερδιεθνιστής σ. Αλεξάκης!..

Γκρίζες ζώνες…

Σπουδαίο αθλητή, που κάνει την Ελλάδα υπερήφανη, χαρακτήρισε ο Πρωθυπουργός της χώρας μας Κυριάκος Μητσοτάκης τον Στέφανο Τσιτσιπά, που κατέκτησε το έπαθλο στο τένις. Εμείς θα περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη να μας προβάλλει κάποιον πρωθυπουργό, κάποιον υπουργό, που η δραστηριότητά του κάνει την Ελλάδα υπερήφανη! Όμως τέτοια δήλωση δεν αφουγκραζόμαστε. Δεν υπάρχει μήτε πρωθυπουργός, ούτε και υπουργός και από τις πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πληροφορούμαστε ότι συναγωνίζονται σε εθνομηδενισμό, σε εθνοαποδόμηση. Συμπεριελήφθη και η ερημόνησος Λέβιθα στα μέρη που θα γίνουν κλειστοί χώροι, όπου θα στεγασθούν λαθρομετανάστες και λαθροπρόσφυγες, όμως μόλις το πληροφορήθηκε η Τουρκία μας τράβηξε το ους και κάναμε πίσω, θεωρήθηκε γκρίζα ζώνη. Έπρεπε λοιπόν να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του Σημίτη, που δέχθηκε ως γκρίζα ζώνη τα Ίμια, θα υστερήσουμε μετά από 23 χρόνια να μην χαρακτηρίσουμε και τη Λέβιθα ως γκρίζα ζώνη; Αδιανόητο!

Κακοτεχνίες…

Είναι γνωστή η σοσιαλιστική προχειρότητα στις κατασκευές, εκτός από τις πολεμικές βιομηχανίες που συναγωνίζονται και τις καλύτερες της Δύσεως. Είχα παρακολουθήσει στον «902 Αριστερά» ένα ντοκιμαντέρ, αν δεν με απατά η μνήμη, έχουν περάσει άλλωστε τόσα χρόνια, που ο σταθμός έχει πωληθεί και διακόψει τις εκπομπές του, όπου σε ένα εργοτάξιο παρασκευής ετοίμου σκυροδέματος οι παραγγελίες πάντα υπερκαλύπτονταν. Αυτή η τακτική είχε εκνευρίσει έναν οδηγό μπετονιέρας και είχε προτείνει στον διευθυντή να προμηθεύουν την μπετονιέρα με την ποσότητα της παραγγελίας. Ο κομισάριος όμως είχε άλλες εκτιμήσεις, έπρεπε να παράγει μεγάλες ποσότητες για να καλύπτεται η νόρμα. Και ο οδηγός απορημένος ρωτά:
- Και την επί πλέον ποσότητα τι να την κάνω;
- Πέταξέ την, ρε, ήταν η απάντηση.
Μία φορά την πέταξε σε κάποιο απόμερο μέρος, άλλη μια φορά έκανε το ίδιο. Την τρίτη, όμως, την άδειασε στην πόρτα του γραφείου του κομισαρίου, κλείνοντάς τον μέσα. Αυτή η νοοτροπία επικρατούσε στον υπαρκτό σοσιαλισμό, γι’ αυτό και κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος!