ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Κράτος!..

• Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ μετά την απονομή σ’ αυτόν βραβείου στην Βοσνία, δήλωσε με πλέρια άνεση: «Θέλω να δηλώσω ότι είμαι πρωθυπουργός πολυεθνικού κράτους που σύγκειται από Σέρβους, Αλβανούς, Τούρκους, Ρομά και άλλους». Εδώ, ως είθισται παραλείπει εσκεμμένως, ότι υπάρχουν και 20.000 Βλαχοφώνων Ελλήνων, που ο μεν Κίρο Γκλιγκόροφ τους ανεβάζει στο βιβλίο του σε 100.000 άτομα, ο δε Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Δημ. Γαρούφας, καταγόμενος από την περιοχή των Σκοπίων σε 250.000 άτομα! Αυτό το πολυεθνικό κράτος εμείς οι Έλληνες δια των Τσιπροκοτζιάδων το ονομάσαμε Μακεδονικό που έχει Μακεδονική Γλώσσα! Τόσο ατζαμήδες ήταν όσοι πήραν αυτή την πρωτοβουλία, όταν οι ίδιοι δέχονται και παραδέχονται ότι αποτελούν έναν πολυεθνικό λαό; Μπράβο μας…

Συνγεωτρήσεις!..

• Αφουγκρασθήκαμε κυβερνητικό στέλεχος, ότι αν η Τουρκία σκέφτεται να προβεί σε γεωτρήσεις νοτίως της Κρήτης, εμείς πρώτοι και καλύτεροι θα τρυπήσουμε! Όμως, γεννάται το ερώτημα: Οι Τούρκοι δεν ορρωδούν. Δεν διστάζουν και το απέδειξαν στην Κύπρο, που παράλληλα με την EXXON MOBIL, την TOTAL και την ΕΝΟ στάλθηκε και ο ΦΕΤΙΧ (Πορθητής) από την μία μεριά δυτικά της Πάφου και το ΓΙΑΒΟΥΖ ανατολικά της Αμμοχώστου. Έτσι θα έχουμε το πρωτοφανές φαινόμενο της συνγεωτρήσεως (ορθότερο συγγεωτρήσεως) ελληνικών και τουρκικών γεωτρύπανων συναγωνιζόμενο ποιο θα φτάσει νωρίτερα στις φλέβες του μαύρου χρυσού ή του φυσικού αερίου. Πάντως, προβλέπω, από την ελληνική αβελτηρία, να μας υπερκεράσουν οι «σύμμαχοι» και «φίλοι» μας Τούρκοι, γιατί γι’ αυτούς το γοργόν και χάρη έχει, ενώ εμείς είμαστε θιασώτες του «αύριον τα σπουδαία». Πάντως, ούτως ή άλλως στο βιβλίο ΓΚΙΝΕΣ θα συμπεριληφθούμε! 

Λαθρομετανάστες…

• Ο σ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ ρίχνει τον λίθο του αναθέματος στον πρ. πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, για την «ακραία του έκφραση» προς τους μετανάστες και τους πρόσφυγες που τους χαρακτήρισε λαθρομετανάστες!
Ερωτάται ο σ. Ζαχαριάδης: Επί της Εγνατίας Οδού κινείται με υπερβολική ταχύτητα ένα βαν όπως αποκαλείται αυτό το όχημα. Η Τροχαία του κάνει σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Ο οδηγός του όμως αναπτύσσει μεγαλύτερη ταχύτητα και κάπου ή τον σταματά η Τροχαία ή πέφτει σε αυλάκι με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 2-3 από τους επιβαίνοντες και να τραυματιστούν οι άλλοι. Αυτοί που μεταφέρονται κατ’ αυτόν τον τρόπο δεν είναι λαθραίοι; Δεν είναι κάτι παρόμοιο με την μεταφορά κατ’ αυτόν τον τρόπο τσιγάρων ή αλκοολούχων ποτών για να μην καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι; Σε τι διαφέρουν; Λαθραία και τα τσιγάρα, λαθραίοι και οι επιβαίνοντες του βαν! Όπερ έδει δείξαι!..

Ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ!

• Όσοι άγουν την ένατη δεκαετία γνωρίζουν ότι με την λέξη ανασυγκρότηση, ο νους τους πήγαινε στα κατεστραμμένα χωριά, στις κατεστραμμένες γέφυρες, τα αεροδρόμια, λιμάνια και λοιπές καταστροφές είτε στην περίοδο του πολέμου 1940-1944, είτε στην περίοδο του συμμοριτοπόλεμου (όπως τον αποκαλεί ο ΟΗΕ) 1945-1949, είτε από άλλες καταστροφές. Σε ποια καταστροφή οφείλει τα ερείπιά του ο ΣΥΡΙΖΑ; Ποιος τον κατέστρεψε και έχει ανάγκη ανασυγκροτήσεως; Είναι μια ερώτηση που σιγοψιθυρίζεται στα καφενεία και που πρέπει να απαντηθεί, γιατί δημιουργεί ψευδείς εντυπώσεις στο εκλογικό σώμα.