ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ναυτική δύναμη…
Απίστευτο και όμως αληθινό. Η γειτονική μας χώρα Αλβανία κατέστη ναυτική δύναμη, αφού: α) απέστειλε σκάφος πολεμικό της ναυτικής δυνάμεως στο Αιγαίο, το οποίο θα προβαίνει σε έρευνα και διάσωση λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών, που μας αποστέλλει ο νεοσουλτάνος Ρ.Τ. Ερντογάν και β) απέστειλε και άλλο σκάφος στον Περσικό Κόλπο, κάπου εκεί προς το Χορμούς, ώστε σε συνεργασία με τις ναυτικές δυνάμεις των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου να περιπολούν για τυχόν λαθραία εξαγωγή περσικού πετρελαίου, αφού έχει τεθεί σε αποκλεισμό το Ιράν από τη διεθνή κοινότητα. Είδατε, εκεί που θεωρούσαμε ως ανέκδοτο το Αλβανός τουρίστας τι κάνει η μικρή αλλά δυναμική Αλβανία κάτω από τα στοιβαρά χέρια του Έντι Ράμα, του δυναμικού αυτού ηγέτη;

Έωλες οι χαρούλες!
Μόλις υπουργοποιήθηκε η κ. Ζαχαράκη μας καράφλιασε με τις διαβεβαιώσεις της, ότι εστάλησαν τα βιβλία στα σχολεία, ότι όλα θα κινηθούν ομαλά και χωρίς προβλήματα. Όμως, η κ. Ζαχαράκη δεν έκανε τον κόπο να ρίξει μια ματιά στα βιβλία να δει το περιεχόμενό τους, ή να θέσει σε κάποιον παρατρεχάμενο να τα ξεφυλλίσει. Γιατί γι’ αυτό το περιεχόμενο είχαν γραφεί πολλά όταν η κ. Ζαχαράκη ήταν στην αντιπολίτευση. Π.χ. τα βιβλία Γλώσσας και του Δημοτικού και του Γυμνασίου πάσχουν γλωσσικά.
Πόσο σωστό είναι σε βιβλίο της Γ’ Γυμνασίου να υπάρχουν άρθρα του πρώην πρωθυπουργού Κ. Σημίτη; Πόσο επίσης ορθό είναι να υπάρχει εργασία μέλους ΜΚΟ που συνελήφθη για παιδική σεξουαλική παρενόχληση στο Νεπάλ (Γ’ Γυμνασίου); Πόσο επίσης παιδαγωγικό είναι να έχουν παραλειφθεί εγνωσμένης αξίας συγγραφείς και ποιητές και να έχουν περιληφθεί άρθρα από εφημερίδες και διαφημίσεις σ’ αυτά; Προφανώς δεν ήθελε να δυσανασχετίσουν οι Συριζαίοι προκάτοχοί της και δεν προέβη σε κριτική των βιβλίων!

Ετσιθελισμός!
Φαίνεται ότι ο ΥΦΥΠΕΞ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης έχει καβαλήσει το καλάμι και παριστάνει τον επελαύνοντα ηγεμόνα, για να μην τον παρομοιάσουμε με κάποιον ηγέτη από τους επιδρομείς που αιματοκύλισαν την ανθρωπότητα. Με το γνωστό του ύφος απείλησε περιφερειάρχες, δημάρχους, κοινοτάρχες, πολίτες, κλπ., ότι δεν έχουν το θάρρος να σηκώσουν το ανάστημά τους και να αρνηθούν την εγκατάσταση λαθροπροσφύγων και λαθρομεταναστών στην περιοχή τους και φυσικά υπονοούσε ότι θα τους κόψει τα πόδια. Με αυτήν την νοοτροπία θα επιδιώξουν στην κυβέρνηση την εγκατάσταση ή την μετεγκατάσταση των ξένων; Και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις, ο δήμαρχος Λέρου αρνήθηκε την αποβίβαση προσφύγων στο νησί του! Οι κάτοικοι των Βρασνών απέτρεψαν την εγκατάσταση μεταναστών στα Βρασνά! Οι κάτοικοι των Γιαννιτσών το ίδιο! Ο δήμαρχος της Κω, ο δήμαρχος και όχι ο περιφερειάρχης, αρνήθηκε την εγκατάσταση νέων προσφύγων και μεταναστών στο νησί του και έπεται συνέχεια. Με αφουγκράζεσαι Μίλτο; Εξουσιαστικός ετσιθελισμός σ’ όλη του την έκφανση!

Νόμος του Μεταξά…
Ο νόμος για τα θεάματα ειναι πράγματι του Ιωάννη Μεταξά. Από την εποχή του Μεταξά όμως αυτός ο νόμος έχει τροποποιηθεί από μεν τον ΓΑΠ και υπουργό τον Γιάννη Ραγκούση, τον και κηπουρό του ΓΑΠ εν έτει 2010 και στη συνέχεια επί ΣΥΡΙΖΑ εν έτει 2016! Γιατί όλοι αποδίδουν την ύπαρξή του στην περίοδο του Μεταξά και δεν αναλαμβάνουν το θάρρος της γνώμης τους και να το πουν αντρίκια: «Επί των ημερών μου ψηφίστηκε αυτός ο νόμος»; Και στη συνέχεια ο επόμενος το 2016 να δηλώσει από την τηλετύφλα ότι «επί των ημερών μου τροποποιήθηκε αυτός ο νόμος για τα θεάματα»! Αυτούς τους ψηφοδεείς, δυστυχώς, ψηφίζουμε και ακόμη περισσότερο δυστυχώς οι δημοσιογράφοι ή πολιτικοί που εμφανίζονται στα τηλεπαράθυρα ανατρέχουν στο 1937 και δεν πλησιάζουν αυτόν του 2016 λες και ο νόμος του 2016 είναι χολερόβλητος και τον αποστρέφονται!