ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Το μπάρμπεκιου και το Χαλάλ…

• Είδατε ευαισθησία με το μπάρμπεκιου των Διαβατινών; Θύελλα αντιδράσεων με πρωταγωνιστή τον σ. Χρήστο Γιαννούλη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, αυτός που αποκαλούσε τους αντιδρώντας Μακεδόνες για τη Συμφωνία της Μάλα Πρέσπας: Χουντικούς, Ακροδεξιούς, Φασίστες, Χρυσαυγίτες, κλπ. Καμία όμως αντίδραση για τους αθέους που επιδεικτικά τη Μεγάλη Παρασκευή καταναλώνουν επιδεικτικά κρέας και για τους Μουσουλμάνους που στο Ραμαζάνι κατά τη σφαγή των αμνών εφαρμόζουν το Χαλάλ, αργό και βασανιστικό σφάξιμο βασανίζοντας το σφάγιο.

Αποσυμφόρηση…

• Τελευταίως έγινε λόγος για τη μη ανεύρεση χώρου δημιουργίας νέου νεκροταφείου, αφού τα υπάρχοντα δύο έχουν υπερπληρωθεί. Λύση υπάρχει ανέξοδος και αυτό μας το υπέδειξαν δύο ίσως και περισσότεροι συμπολίτες μας, όπως οι αείμνηστοι Παναγιώτης Τζιόβας, που τελευταία θέλησή του ήταν να ενταφιασθεί στον Ιερό Ναό του χωριού Μελιγγοί και ο συνάδελφος Δημοσθένης Παπαδόπουλος που κι αυτός με την τελευταία του θέληση ζήτησε να ενταφιαθεί στο χωριό του τον Πολύλοφο. Έτσι, με τις πρωτοβουλίες τους αυτές έδειξαν και την αγάπη προς την πατρώα γη που θα την αναζωογονήσουν με την παρουσία εκεί συγγενεών, φίλων, συναδέλφων και άλλων προσώπων, που μπορεί μεν ζώντες να την εγκατέλειψαν, μεταθανατίως όμως την τίμησαν και την ανέδειξαν. Αν όλοι εκ χωρίων καταγόμενοι συμπολίτες προτιμήσουν την γενέτειρά τους και τα της πόλεως νεκροταφεία θα «ανασάνουν» και τα των χωριών θα εμπλουτισθούν με τους παλιννοστούντες γηγενείς!

Εμείς τα δώσαμε όλα!

• Με πλέρια άνεση δώσαμε στους Σλαβομακεδόνες Ιθαγένεια και Γλώσσα Μακεδονική, λες και τους κερνούσαμε έναν καφέ βαρύ γλυκό για να τους φύγουν τα σεκλέτια, ενώ οι γείτονες Βούλγαροι, για να συναινέσουν στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. ζητούν να αναγνωρίσουν την βουλγαρική καταβολή τους! Αυτό το διατύπωσε με σαφήνεια το Μακεδονικό Εθνικό Ινστιτούτο, στα σλαβικά ΜΗΝ-ΜΕΙ (Βαλκανικό Περισκόπιο), όταν εμείς, τρομάρα μας κακιά, τους τα παραχωρήσαμε όλα, γιατί τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι (Γερμανών και Αμερικάνων), όπως το διατύπωσε εύγλωττα και ο μαρτυριάρης τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης σ. Μπουτάρης! Και ο λόγος αφορά τον κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, που κατά μεν τους Σκοπιανούς είναι Μακεδόνας (sic) και πολέμησε για την Μακεδονία και για τους Βουλγάρους είναι Βούλγαρος και πολέμησε για την Βουλγαρία, αφού επί των ημερών του δεν υπήρχε Μακεδονία!

Ομοφωνία και πολυφωνία…

• Αφουγκρασθήκαμε τον νέο υπουργό Εξωτερικών, μετά το Συμβούλιο ΥΠΕΞ της Ε.Ε., να μας καραφλιάζει, αν και δεινός ρήτορας και γνώστης της ελληνικής γλώσσας, ότι: Υπήρξε ομόφωνη απόφαση πάρα πολλών συναδέλφων! Όταν όμως λέμε ομόφωνη απόφαση σημαίνει, επί των παρόντων ουδείς διεφώνησε και όλοι αποδέχθηκαν τα συμπεράσματα. Όταν όμως τονίζουμε ότι πάρα πολλοί συνάδελφοι συμφώνησαν, τότε δεν πρόκειται περί ομοφωνίας αλλά περί αποδοχής από την πλειοψηφία! Διότι το σαφές είναι σοφόν και όχι οι προχειρολογίες για να φανούμε, ότι επιτύχαμε το σκοπό μας