ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Η διαφορά των δύο…

• Στις τελευταίες εθνικές εκλογές η διαφορά των δύο κομμάτων, Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ήταν μόλις 470.273 ψήφοι. Σε απλά ελληνικά, η Ν.Δ. προσήλκυσε από τον ΣΥΡΙΖΑ μόλις 235.118 ψηφοφόρους!.. Αν λοιπόν στη διάρκεια της τετραετίας που από το Σύνταγμα η Ν.Δ. στραβοτιμονιάσει και απολέσει ψηφοφόρους, δεν είναι ανάγκη να χάσει πολλούς αλλά μόλις 235.119 και η ανατροπή επιτυγχάνεται, όπως συνέβη και με την αλαζονεία του σ. Αλεξάκη, την αψύτητα του σ. Πολάκη, την υπεροψία του Παππά και πολλών άλλων που κατάφεραν να οδηγήσουν το ΣΥΡΙΖΑ στα βράχια, έχοντας την πεποίθηση, ότι κυβερνούν επ’ αόριστο! Ας το έχει αυτό υπόψη της και η Νέα Δημοκρατία για να μην θεωρηθεί... Δεξιά παρένθεση!..

 

Άρχισαν τα όργανα!

• Το κόμμα των Αλβανών στα Σκόπια BESA διαμαρτύρεται, γιατί η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ δεν προωθεί το νομοσχέδιο με το οποίο η αλβανική γλώσσα θα καταστεί η δεύτερη επίσημη γλώσσα στα Σκόπια, ώστε να εξυπηρετείται ο πληθυσμός που ανήκει στην αλβανική κοινότητα! Όμως, ο πρωθυπουργός Ζάεφ κωλυσιεργεί με αποτέλεσμα οι Αλβανοί να βρίσκονται στα κάγκελα με απρόβλεπτες προς το παρόν συνέπειες για τη σκοπιανή οντότητα. Αν αυτό το ελάχιστο δεν προέβλεψε να ρυθμίσει η Συμφωνία της Πρέσπας, τότε τα μεγαλύτερα, όπως η τροποποίηση του Συντάγματος, που όλο τροποποιείται και όλο στο τέλμα βρίσκεται, ή η ρύθμιση των εμπορικών σημάτων, ώστε να γίνει ο διαχωρισμός των Μακεδονικών προϊόντων από τα «Μακεδονικά» και άλλα σοβαρά προβλήματα, τότε όχι οι τέως 140 χώρες δεν σώζουν τον Ζάεφ, αλλά και οι 199 του ΟΗΕ χωρίς την υπογραφή της χώρας μας!

 

Ακόμα και οι πέτρες…

• Ο Σκοπιανός αρχαιολόγος Πέσκο Κουζμάν εντόπισε την αρχαιοελληνική πόλη Ιδομέναι, στην οποία υπάρχουν πάμπολλες αρχαιοελληνικές επιγραφές, που βεβαιώνουν για την ταυτότητα της πόλεως, στο σημερινό Ισάρ Ματρίντσι. Αυτό έγινε επί πρωθυπουργίας Γκρουέφσκι, ο οποίος δεν έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον. Άλλωστε, θα επιβεβαίωνε την ύπαρξη της Μακεδονίας ως τα Σκόπια. Έτσι, περιέπεσε σε «νάρκη», ώσπου μετά τον Γκρουέφσκι επανήρχισαν οι ανασκαφές με ανάδειξη ενός πλήθους επιγραφών κυρίως στο νεκροταφείο των Ιδομενών, που επιβεβαιώνουν την ελληνικότητα της Μακεδονίας. Όλα αυτά τα είδαν οι δικοί μας Τσιπροκοτζιάδες και παραχώρησαν τόσο το όνομα Μακεδονία, όσο και την γλώσσα Μακεδονική και την εθνικότητα, επίσης Μακεδονική, όταν και οι λίθοι αποφθέγγονται για την ελληνικότητα της Μακεδονίας! Δυστυχώς, οι πολιτικοί μας δεν είναι όλβιοι, διότι «δεν έσχον την μάθησι της Ιστορίης!» (Ευριπίδης).

 

Οι «βαψομαλλιάδες»…

• Την πλάκα τους έχουν όσοι μπογιατίζουν τα μαλλιά τους και διατηρούν και γενειάδα, έχουν δε την σφοδρή επιθυμία να παρουσιάζονται στα διάφορα πάνελ των καναλιών για να διαφωτίσουν τους τηλεθεατές με την «σοφία» τους. Όμως γίνονται περίγελος των σκυλιών, γιατί η μεν κόμμη μαύρη και άραχλη, η δε γενειάδα άσπρη κάτασπρη και από τον ήλιο ή τους προβολείς κατασπρότερη! Αυτό δεν το βλέπουν οι βαψομαλλιάδες ώστε ή να ξυρίσουν την γενειάδα, για να μην έρχεται σ’ αντίθεση με την μπογιατισμένη κόμμη ή να μην μπογιατίζουν την κόμμη τους; Δυοίν θάτερον, που θα μας έλεγαν και οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους οποίους επικαλούμαστε για πιο ευτελή πράγματα!