ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Αποκαθήλωση...

Για να διορθώσει την κακοδιαχείριση στον Ο.Α.Σ.Θ. (αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης) ο Αλέξης τοποθέτησε τον πάτερ φαμίλια της οικογενείας Παππά, ο οποίος μάλλον επιδείνωσε την κατάσταση παρά την διόρθωσε. Διότι προηγουμένως γίνονταν οι συγκοινωνίες με τα αστικά λεωφορεία του Ο.Α.Σ.Θ. και επί διαχειρίσεως Στέλιου Παππά αναγκάσθηκεν ο Ο.Α.Σ.Θ. να δανεισθεί λεωφορεία από το υπεραστικό ΚΤΕΛ. Τόση ασχετοσύνη επιδείχθηκε από ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, αλλά γιατί να το κρύψωμεν, άλλωστε, ο σ. Στέλιος Παππάς είχε διακριθεί για την συνδικαλιστική του δράση στο χώρο της Αριστεράς, δηλαδή όπως όλοι οι συνδικαλιστές, είχε τελεία άγνοια του αντικειμένου με το οποίο θα ασχολείτο. Έτσι παρέμειναν στη ρεμίζα περί τα 100 λεωφορεία, τα οποία ελλείψει ανταλλακτικών, χρησιμοποιούνταν για ανταλλακτικά σ’ όσα παρουσίαζαν βλάβη κατά την χρήση των! Πήρε λοιπόν κι αυτός πόδι και ησυχάσαμε!

Προσοχή στο... λιβάνι!

Σε συνέντευξη του βαθυστόχαστου συμπολίτη μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Γιάννη (με δύο νι σ’ αντίθεση με τον Βαρουφάκη που το θέλει με ένα νι) Στέφου, είχαμε αφουγκρασθεί, ότι ο χαρισματικός πρωθυπουργός μας μετακινούνταν τουλάχιστον στο εσωτερικό με αεροσκάφη της γραμμής. Όμως ο χαρισματικός ακόμη και για την επίσκεψή του στον γεωγραφικό συνεταιρισμό του Βελβεντού μετέβη με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος. Και προεκλογικά τόσο στην Κοζάνη όσο και στην Καβάλα μετέβει με το πρωθυπουργικό όταν τόσο η Κοζάνη όσο και η Καβάλα έχουν καθημερινή πτήση από Αθήνα. Αλλά «καλόν εντάφιον η πρωθυπουργική πολυθρόνα με τα οφέλη που αυτή παρέχει»! Μία λοιπόν προσεκτικότερη παρατήρηση στις μετακινήσεις του Λαοπρόβλητου, απαλλάσει τους υμνητές από λάθη και λιβανωτούς ύμνους!

Βούρ ελληνοποιήσεις!

 Την τελευταία οκταετία, κατά τις ανακοινώσεις του αλβανικού Υπουργείου Εσωτερικών (αρμόδιος ο Έντυ Γκέμι), 200.000 Αλβανοί απέκτησαν ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα απέκτησαν και ελληνικό διαβατήριο, που τους δίνει το δικαίωμα να αλωνίσουν την Ευρώπη, όπως και έγινε αφού 50.000 περίπου έχουν αναχωρήσει για τας Ευρώπας! Όμως, η φιλτάτη Πατρίς κατά τον Κάλβο, αρνείται τόσο το δικαίωμα ψήφου στους Έλληνες της διασποράς, όπως και την χορήγηση διαβατηρίου στους Έλληνες των Σκοπίων, περίπου 200.000 κι αυτοί, την στιγμή που η Βουλγαρία έχει εφοδιάσει με διαβατήρια ισαρίθμους Σκοπιανούς που τους θεωρεί Βούλγαρους με αποτέλεσμα να μεταβαίνουν ελευθέρως στας Ευρώπας κι αυτοί. Η χώρα μας δυστυχώς είναι της θεωρίας του ΜΗ! Μη το ένα! Μη το άλλο! Μη το παράλο κ.ο.κ!

 

Η Ελλάς ευγνωμονούσα!

 Με την ενθρόνιση του στο Μέγαρο Μαξίμου ο Λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης απεμάκρυνε τον πίνακα του Βρυζάκη «Η Ελλάς ευγνωμονούσα» και τις οίδε που τον εναπόθεσε. Πρώτο μέλημα του νέου πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη έπρεπε να ήταν η αποκατάσταση της διακοσμήσεως του πρωθυπουργικού γραφείου επανατοποθετώντας τον παραπάνω πίνακα, όχι μόνον για αποκατάσταση της παραδοσιακής διακοσμήσεως, αλλά γιατί ο πίνακας, αυτός του Βρυζάκη, αποτελεί επιβράβευση των αγώνων των ηρώων του 1821, που μας χάρισαν την ελευθερία. Και είναι ο μοναδικός ζωγράφος που απαθανάτισε και πολλούς ήρωες της επαναστατικής περιόδου. Το γοργόν και χάριν έχει, γιατί η καθυστέρηση στην αποκατάσταση μπορεί να προκαλέσει λήθη σ΄όσα διαχρονικά επικρατούσαν και τα ανέτρεψεν ο εθνομηδενιστής σ. Αλεξάκης...