ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τα άρματα και τ’ άργανα!..
Γνωστή είναι η παροιμία: «Εκεί που κρέμαγαν οι μπέηδες (κύριοι) τα άρματα, κρεμούν οι γύφτοι τ’ άργανα». Και βλέπουμε στο σποτάκι του ΣΥΡΙΖΑ, το προεκλογικό να συμπεριλαμβάνονται συμπατριώτες ετερόκλητοι, για να χρησιμοποιήσουμε και λέξεις του σ. Αλεξάκη. Είδαμε να παρελαύνουν από την οθόνη των τηλεοπτικών δεκτών τους Καποδίστρια, Κολοκοτρώνη, Νικηταρά, Σταματελόπουλο, Ιωάννη Μεταξά, Άρη Βελουχιώτη, Μανώλο Πετσίτη και άλλους. Πώς όμως συνταιριάζεται ο παραλληλισμός του Άρη με τον Καποδίστρια, όπου ο ένας αιματοκύλησε την Πελοπόννησο και ο έτερος έδωσε και την ζωή του για το μεγαλείο της πατρίδος του; Ο Πετσίτης, ο γνωστός Μανώλος, πώς συγχρωτίζεται με τους άλλους που παρελαύνουν του προεκλογικού... σποτακίου, το οποίο κατέβηκε άρον – άρον από το διαδίκτυο; Πετσίτης, λοιπόν, παράπλευρα με τον Αθανάσιο Διάκο! Και μη χειρότερα!
Στον αέρα!
Ο συμπατριώτης μας πρώην κυβερνήτης του Νιού Χαμσάιρ Κρίς Σπύρου σε δηλώσεις του τόνισε, ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται στον αέρα, διότι αυτή έπρεπε να υποβληθεί από τον διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς και αντί αυτού υπεβλήθη από κατώτερους υπαλλήλους των δύο κρατών»! Άρα, δεν πρόκειται για Διεθνή συμφωνία που δεν καταρρίπτεται ή δεν ακυρώνεται, διότι πρόκειται για συμφωνία διμερή.
Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους οι κυβερνητικοί, που ξεσπαθώνουν για τους διαφωνούντες, και τους χαρακτηρίζουν φασίστες, μάλιστα στον υπερθετικό βαθμό, Χρυσαυγίτες, ανόητους, ετερόκλητο πλήθος, χουντικούς, διότι πρόκειται για συμφωνία που έχει σοβαρά μείον κατά τους διεθνείς αναλυτές παρομοίων περιπτώσεων! Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους όσοι εκδηλώνονται ανάρμοστα και υποτιμητικά για τους διαφωνούντες! Αφού πρόκειται για ιστορική συμφωνία, γιατί δεν την έθεσαν στην κρίση του ελληνικού λαού με δημοψήφισμα; Ιδού η απορία!

Το αλάθητο του Πάπα!
Ο Πάπας Ρώμης και πάσης υδρογείου κ.κ. Φραγκίσκος επισκέφθηκε τελευταίως τα Σκόπια, όπου είχε την ευκαιρία να ομιλήσει στο κοινό που απετελείτο από Ρωμαιοκαθολικούς και μάλιστα και να τελέσει υπάιθρια λειτουργία. Σ’ αυτές τις συναθροίσεις του δόθηκε η ευκαιρία να αποδείξει το αλάθητο που διακρίνει τους πάπες Ρώμης τονίζοντας, ότι: - Οι Μακεδόνες της εποχής του Αποστόλου Παύλου ήσαν άλλοι από τους σημερινούς «Μακεδόνες»!
Δηλαδή λαοπρόβλητε σ. Αλεξάκη, οι «Μακεδόνες» του Ζάεφ είναι imitacion, μαϊμού, όπως έχει επικρατήσει να λέγεται για τα προϊόντα που δεν είναι γνήσια, κάτι σαν κινεζικές απομιμήσεις που έχει κατακλυσθεί η αγορά. Και φαγώθηκαν όλοι οι Τσιπροκοτζιάδες να πείσουν, ότι οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων είναι Μακεδόνες των Νοτιοσλαβικών λαών! Εδώ γελάμε!