ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Μεροληπτική η «13η σύνταξη»!..
Δεν μπορεί να αποφύγει την μεροληψία του ο λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης! Απεφάσισε ασθμαίνοντας και κεκοπιακώς να χορηγήσει την «13η σύνταξη» στους συνταξιούχους, πού αλλού; Σύνταξη είναι στους συνταξιούχους θα χορηγηθεί! Όμως, μας έχει καταφλιάσει, ότι είναι αυτός που ενδιαφέρεται για τους πολλούς και όχι όπως ο Μητσοτάκης για την ελίτ! Και όμως ξέχασε, ή ξέχασαν να τον πληροφορήσουν οι παρατρεχάμενοι, ότι οι πολλοί είναι αυτοί που βρίσκονται σε μακροχρόνια ανεργία! Είναι αυτοί που αμείβονται με 250 ευρώ το μήνα! Είναι αυτοί που αμείβονται με τον κατώτατο μισθό των 386 ευρώ το μήνα! Αυτά κάποιος πρέπει να του τα θυμήσει διότι, προφανώς, από την κούραση εξ ού και κεκοπιακώς, του διαφεύγουν μερικά πράγματα πολύ σοβαρά, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι!..

Στην αναμονή!
Μήπως θα έπρεπε οι θητεύσαντες ως Ευρωβουλευτές να μας παρουσιάσουν με μια έκθεσή τους το έργο που επετέλεσαν στη διάρκεια της 4ετούς θητείας τους στην Ευρωβουλή; Διότι είδαμε μεγάλο αριθμό υποψηφίων από όλες τις παρατάξεις ακόμη και μεμονωμένους, που σημαίνει ότι η μαρμίτα αξίζει τον κόπο. Και δεν είναι μόνον τα 6.611 ευρώ η «αποζημίωσή» τους η μηνιαία, αλλά το συνολικό ποσό των απολαβών τους φθάνει τα 41.144 ευρώ στα οποία συμπεριλαμβάνονται επιδόματα γενικών εξόδων, δαπάνες προσωπικού, ημερήσια έξοδα κατά την μετακίνησή τους και άλλα ων ουκ έστι αριθμός. Χαράς ευαγγέλια για όποιον εκλέχθηκε, αλλά να ενημερώνει και το πόπολο που τους εκλέγει για το έργο τους στο κοινοβούλιο!..
Ο απολογισμός των Ευρωβουλευτών!..
Περίπου 243.379 πολίτες που έχουν καταθέσει τα (χαρτιά) δικαιολογητικά τους για συνταξιοδότηση εδώ και 3 έως 4 χρόνια βρίσκονται στην αναμονή για πλήρη συνταξιοδότηση και το αρμόδιο υπουργείο τους χορηγεί έναντι! Οι εθνοπατρίκιοι /κιες τις παχυλές τους αποζημιώσεις, τις λαμβάνουν μερικώς, γιατί το ταμείο της Βουλής από όπου αποζημιώνονται δεν μπορεί να υπολογίσει την ακριβή αποζημίωσή τους; Και πώς εδώ και μερικά χρόνια, άντε πέντε, άντε δέκα οι συντάξεις εχορηγούντο μέσα σε ένα 3μηνο το πολύ και ως τότε ελάμβαναν τρεις μήνες πλήρες αποδοχές; Κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις 243.379 υπάρξεις που ζητούν την καταβολή πλήρων συντάξεων, για να καλύπτουν με κάποια ευχέρεια τις ανάγκες τους, πολλοί από τους οποίους πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και αναγκάζονται στην αγορά των απαραιτήτων φαρμάκων για τα οποία καταβάλλουν το 25% της αξίας τους;

Μπαράζ καταστροφών!
Μπαράζ καταστροφών συντελείται είτε με αφορμή τη μη χορήγηση αδείας στον αρχιεκτελεστή Κουφοντίνα, είτε για χαβαλέ από τους γνωστούς αγνώστους! Το ερώτημα που ανακύπτει είναι αδήριτο: -Ποιος θα επωμισθεί το κόστος αυτών των καταστροφών; Διότι πρόκειται για πολύ σοβαρές καταστροφές που είναι αδύνατον να τις επωμισθούν οι παθόντες. Όταν καταστρέφεται η προθήκη ενός καταστήματος, τα κρύσταλλα και ο συναφής εξοπλισμός για την αποκατάστασή τους είναι πανάκριβος. Όπως και οι καταστροφές των οχημάτων, είναι αδύνατον να καλυφθούν από τους ιδιοκτήτες αυτών των οχημάτων και μάλιστα σε περίοδο κρίσεως, αλλά και σε εποχή παχιών αγελάδων. Το κράτος επίσης περνά περίοδο κρίσεως αφού αδυνατεί να καλύψει ανάγκες των νοσοκομείων, τις καταστροφές θα καλύψει; Ιδού η απορία!..