ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ασήμωσε, Αλέξη μου!..
Γάτα ο Αλέξης, μυρίστηκε, ότι οι Ρομά δεν έχουν να χάσουν τίποτε, αλλά μάλλον να κερδίσουν, σκέφτηκε να τους «λαδώσει» και μαζί με το οικονομικό επιτελείο του απεφάσισαν να επιχορηγήσουν επιχειρήσεις που ανήκουν σε Ρομά με το ποσό των 35.000.000 ευρώ. Και από την μεριά των Ρομά οι χαρτορίχτρες που από μακριά οσφραίνονται τις ανησυχίες των πολιτών, σκέφθηκαν να πουν και τη μοίρα στον Αλεξάκη, λέγοντά του: -Ασήμωσε, Αλέξη μου και να σου πούμε το μοίρα. Τι είχε να χάσει ο Αλεξάκης; Χρήματα θα διέθετε ο σ. Γιουγκλίνης από τον κρατικό κορβανά και η Τσιγγάνα η μαυρομάτα θα του απεκάλυπτε τις αποφάσεις του. «Μεγάλη πόρτα θα διαβείς, κορώνα θα φέρεις στο κεφάλι, οι οχτροί σου θα σκάσουν από τη ζήλεια τους. Εσύ παληκάρι μου θα προκόψεις! Αλλά ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα, είναι γεμάτος με γαϊδουράγκαθα. Να προσέχεις παιδί μου…», του είπαν!

Ραδιοσταθμός στα Σκόπια!
«Ευγενική προσφορά» των Γερμανών απέκτησαν τα Σκόπια πανίσχυρο ραδιοσταθμό, ισχύος 15.000 KW, ο οποίος εκπέμπει ανά την Υφήλιο, αφουγκραζόμενος από τους Μακεδόνες (sic) ακόμη και από την μακρινή Αυστραλία, ως Ρ/Σ ούτε Βόρεια, ούτε FYROM, αλλά νέτος σκέτος Μακεδονία (sic)! Μάλιστα αυτός ο Ρ/Σ στο πρόγραμμά του, εκτός από την Μακεδονική (sic) γλώσσα, που κυριαρχεί, μεταδίδει ειδήσεις και στην Ελληνική Γλώσσα, προφανώς για τους Μακεδόνες της Βορείου Ελλάδος, που προφανώς δεν γνωρίζουν την «Μακεδονική» (sic) των Τσίπρα – Κοτζιά! Τις πληροφορίες για την δραστηριότητα αυτή του Ρ/Σ «Μακεδονία» τις δημοσίευσε ο ιστότοπος «Κατάνυξις», από όπου και τις αλιεύσαμε και τις δημοσιεύουμε, ώστε να γίνουν γνωστοί οι κινούντες τα νήματα για την προώθηση των Σκοπίων τόσο στην ένταξή τους στο ΝΑΤΟ, όσο και στην Ε.Ε., για τα οποία πάντα κατά τον Ζόραν Ζάεφ οι Σκοπιανοί είναι περήφανοι, αλλά δεν ρώτησε και τους Έλληνες πόσο αγανακτισμένοι και εξοργισμένοι είναι από την έργκα όμνες εκχώρηση του ονόματος (Βόρεια) Μακεδονία και την απόκτηση τόσο της Μακεδονικής Γλώσσας, όσο και της Εθνότητος! Τι κάνει ο σ. Παππάς για τον Ρ/Σ;

Απορία καφενόβιων…
Οι καφενόβιοι το ζουν στο πετσί τους το δράμα από τις περικοπές που έκανε στην τετραετία και μισή το συνονθύλευμα που αποκαλείται ΣΥΡΙΖΑ με χοράρχη τον λαοπρόβλητο σ. Αλεξάκη. Τι να πρωτοθυμηθούν; Την περικοπή του ΕΚΑΣ, την αύξηση του ΦΠΑ από το 13% στο 24%, την αύξηση της συμμετοχής στα φάρμακα, την χαράτσωση το πρώτο 6μηνο του ’15 με 30.000.000.000 ευρώ κατά την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ του Σάκη Παπαδόπουλου ή με τα 100.000.000.000 ευρώ του επιτρόπου Κλάους Ρέγκλινγκ, την προδοσία της Μακεδονίας και τόσα άλλα; Για όλες αυτές τις περιπτώσεις η σιωπή της Ν.Δ. ήταν… εκκωφαντική. Ακόμη και για την «13η σύνταξη» η κριτική ήταν λίαν πενιχρά, γιατί με τις περικοπές που γίνονται δεν παίρνουν οι συνταξιούχοι 13η σύνταξη, αλλά εκλογικό επίδομα! Και φυσικά δεν ζήτησε ποτέ να πληροφορηθεί τι συζήτησε ο σ. Αλεξάκης με τον σουλτάνο γείτονά μας! Και θα τα βρει μπροστά της!..

Περιφρόνηση τηλεθεατών…
Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός της περιφρονήσεως των τηλεθεατών τόσο από τους πολιτικούς, που σε τελευταία ανάλυση έχουν και την ανάγκη των τηλεθεατών, αφού για την ψήφο τους εμφανίζονται για να τον παραπληροφορήσουν, όσο και άλλοι επίκαιροι, που θέλουν να κάνουν το ντεμπούτο τους από την τηλετύφλα! Προς τι αυτή η υπεροψία των πολιτικών, που καλημερίζουν μεν τον παρουσιαστή: -Καλημέρα κύριε τάδε, και το πάνελ: -Καλημέρα και στο πάνελ σου! Γι’ αυτούς τους δύο παράγοντες κάνουν τόσο κόπο και ταλαιπωρία να φτάσουν στο στούντιο, να δουν την φάτσα τους οι ανά τον κόσμο βλέποντες το πρόγραμμα ή για τους τηλεθεατές; Ιδού η απορία, που για πολλοστή φορά μου προκλήθηκε όταν καλλιπάριος και καλλίπηγος πολιτικός χαμογελαστή και αεράτη έκανε την εμφάνισή της καλημερίζοντας τον παρουσιαστή και το πάνελ, αλλά τους τηλεθεατές τους περιφρόνησε με αποτέλεσνα να αλλάξω σταθμό! Όχι πως στον άλλο σταθμό οι πολιτικοί είναι πιο ευπρεπείς, αλλά εκεί έπεσα στην λούμπα, αφού ο πολιτικός εκεί δεν καλημέρισε μήτε τον παρουσιαστή μήτε και το πάνελ!..