ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τα κόκκινα δάνεια!..
Ερωτήματα προκαλεί η ρύθμιση των κόκκινων στεγαστικών δανείων όπως αυτή έχει προσδιοριστεί. Και με πρώτο ερώτημα: Ένας που έχει καταθέσεις την σήμερον ημέρα μέχρι 15.000 ευρώ δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του; Μονομελής οκογένεια με ως 12.500 ευρώ εισόδημα δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό της; Και αν έχει σύζυγο το εισόδημά του προσαυξάνεται με 8.500 ευρώ δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό του; Μια τετραμελής οικογένεια με έως 36.000 ευρώ δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειό της; Μυστήρια πράγματα μηχανεύονται εκεί στην Νίκης, γιατί πολλοί συμπολίτες μας με λιγότερα έσοδα και χωρίς καταθέσεις κατάφεραν περιορίζοντας τις δαπάνες τους και τα περιττά έξοδα, να εξοφλήσουν τα δάνειά τους σε σημείο που οι τράπεζες να τους καλούν και να τους ρωτούν αν θέλουν και άλλο δάνειο για να αποπερατώσουν τις οικοδομικές τους εργασίες. Έχω υπόψιν μου μια περίπτωση που δύο φορές τον κάλεσε η Εθνική Κτηματική για συμπληρωματικό δάνειο αφού είχε εξοφλήσει τα δύο προηγούμενα. Δεν καταλαβαίνουν ότι εξανίστανται οι συνεπείς δανειολήπτες;

Το λιάσιμο κάνει κακό…
Όπως θα θυμάστε η σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου, πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας, μας είχε κουφάνει με το κουφό της: Τι κάνουν οι πρόσφυγες; Όλη μέρα λιάζονται στην Ομόνοια. Βέβαια, δεν λιάζονταν για να μαυρίσουν, γιατί από γεννεσιμιού του είναι οι περισσότεροι μαύροι και μπορεί μ’ αυτό που γράφω να παρεξηγηθώ. Όμως βλέπουμε στις τηλεοράσεις, αφού είδαν κι έπαθαν στις δομές τύπου Μόριας, πήραν των οφθαλμών τους και πιστεύοντας σε fake news μάζεψαν το μποχτσιά τους και πήραν δρόμο προς την Γευγελή. Βρε ουρντού από τον Βίτσα που έμαθε και λίγα πακιστανικά, όπως ο Αλεξάκης αγγλικά, τίποτε οι Πακιστανοί, ίσως να μην πρόφερε καλώς το ουρντού, αυτοί το δρόμο τους δρομάκι για την Γευγελή. Είχαν καρδαμώσει, φαίνεται, από το πολύ λιάσιμο και δεν έλεγαν να αφουγκραστούν τη διαταγή του σ. Βίτσα! Αυτοί καλώς έκαναν και δρόμο παίρνουν δρόμο αφήνουν για την Ευρώπη, όμως απασχολούνται τα ΜΑΤ που διέλυσε ο σ. Αλεξάκης και δεν αστυνομεύεται η Χώρα, που έγινε ξέφραγο αμπέλι!
Β’ κατηγορίας!..
Όσοι παρακολούθησαν την υποδοχή του υπουργού των στρατιωτικών της Τουρκίας που αφίχθηκε λίγες ώρες μετά την αναχώρηση του Έλληνα Πρωθυπουργού από τα Σκόπια, αναρωτιέται: - Η υποδοχή ενός υπουργού, έστω και του ΥΠΑΜ, δηλαδή του Χουλουσί Ακάρ Της Τουρκίας, έγινε περισσότερο εντυπωσιακή από αυτήν του Έλληνα Πρωθυπουργού. Ο Τούρκος πέρασε από το άγημα που είχε παραταχθεί, ανακρούσθηκε ο τουρκικός εθνικός ύμνος, ενώ στον Ελληνα Πρωθυπουργό αποφεύχθηκε, γιατί συμπεριλαμβάνει και αλυτρωτικές εκφράσεις και έγινε δεκτός από τον Σκοπιανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Γκεόργκι Ιβανώφ, ενώ στον Έλληνα Πρωθυπουργό έστρεψε τα νώτα. Όλα αυτά έπρεπε να είχαν προβλέψει οι επισπεύδοντες την αναγνώριση των Σκοπίων και την παραχώρηση σ’ αυτούς τόσο της Μακεδονικής γλώσσσας όσο και της Μακεδονικής Εθνότητος. Τα οποία θα βρούμε μπροστά μας!..