ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Πρόλαβε ο Μανιάτης!
Σκάνδαλο προέκυψε με την ανέλιξη του ντελιβερά Μανώλο, ο οποίος από μεροδούλι-μεροφάι, ανελίχθη σε μεσάζοντα εταιριών και Υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ, έχοντας στους λογαριασμούς του ποσά που είναι και υπέρογκα και δεν δικαιολογούνται. Και ενώ έπρεπε η ΝουΔου αμέσως να καταθέσει επερώτηση προς τον πρωθυπουργό των Ελλήνων και να ζητά εξηγήσεις, την πρόλαβε ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Γ. Μανιάτης, κάνοντας την σχετική επερώτηση προς τον πρωθυπουργό. Φυσικά, ο πρωθυπουργός τα γράφει αυτά με ανεξίτηλη μελάνη, αφού περιμένει ο Μανιάτης απαντήσεις από τον σ. Αλεξάκη σε άλλες τρεις ερωτήσεις - επερωτήσεις, εφαρμόζοντας την αρχαιοελληνική τακτική: «Ες αύριον τα σπουδαία»! Άλλωστε, είναι και λάτρης των παροιμιών και των αποφθεγμάτων! Και φυσικά, το γοργόν και χάριν έχει! Ας το έχουν αυτό υπόψιν τους εκεί κατά Πειραιώς μεριά, δεν βλάπτει, αντιθέτως ωφελεί!..
Γκρέμισμα αγαλμάτων!..
Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στο γυμναστήριο του Γαλατσίου, αφουγκρασθήκαμε, ότι άρχισε το γκρέμισμα των αγαλμάτων, των επιγραφών, αλλαγή των πινακίδων στα Σκόπια, εφαρμόζοντες την Συμφωνία των Πρεσπών. Μένει ένα τεράστιο ερώτημα: Το Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, γιατί ονομάζεται «Ιουστινιάνειο» (sic). Ο Ιουστινιανός γεννήθηκε στην Θράκη το 482 μ.Χ. Άρα δεν έχει καμία μα καμία σχέση με τη Μακεδονία, έστω και φυσικά την Βόρεια. Δεν πρέπει, λοιπόν, και το Πανεπιστήμιο να μετονομασθεί; Γιατί αυτές οι χάρες μας θυμίζουν την περίπτωση παπαδιάς που κάνοντας το χατήρι του προέδρου, του δασκάλου, του κοινοτικού γραμματέως, του αγροφύλακα, έβλεπε τα παιδιά της να μην μοιάζουν του παπά. Στο τέλος θα έχουν περισσότερα ελληνικά γνωρίσματα οι Σκοπιανοί, αφού εμείς απαξιούμε να επονομάσουμε πανεπιστήμια, νοσοκομεία, αεροδρόμια, δρόμους και λιμάνια και μας τα αρπάζουν οι γείτονες ασμένως!
Πρόβλημα...
Φίλος της στήλης, φοιτητής στη Σόφια της Βουλγαρίας, συμπολίτης μας, μάς έφερε αυτή τη διαφήμιση Σκοπιανού αλλαντικού, κάτι σαν λουκάνικο, κάτι σαν σαλάμι, αλλά δεν αναγράφει τόσο τον τόπο προελεύσεως, ούτε την χώρα, με αποτέλεσμα να προκαλείται σύγχυση στους καταναλωτές, αν αυτό το προϊόν είναι ελληνικής παραγωγής από τη μία Μακεδονία την Ελληνική, ή προϊόν της Βόρειας Μακεδονίας, δηλαδή της νεοαναγνωρισθείσας από τον ΣΥΡΙΖΑ και τους καταφυγόντες σ’ αυτή βουλευτές από τα άλλα κόμματα.
Αυτό το πρόβλημα των σημάτων αν δεν επιλυθεί λίαν συντόμως, θα προκαλέσει σωρεία προβλημάτων, αφού οι καταναλωτές θα αδυνατούν να διακρίνουν ποια είναι ελληνικής προελεύσεως και ποια είναι σκοπιανής. Αυτό έπρεπε να επιλυθεί από τα πρώτα, αλλά ο σ. Αλεξάκης βιαζόταν να βάλει την υπογραφή του σ’ αυτήν την κατάπτυστη κατ’ εμάς Συμφωνία και ιστορική κατά τον ίδιο...

Εξομολόγηση και μετάνοια!..
Εκόντες άκοντες αφουγκραζόμαστε θρήσκους και θρησκόληπτους, ότι τώρα, την περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, εξομολογούνται, ώστε να είναι συνεπείς προς τις επιταγές της Εκκλησίας και ήσυχοι με την συνείδησή τους! Σε κήρυγμα που έτυχε να είμαι αυτήκοος σε ενοριακό ναό της Θεσσαλονίκης, μετ’ εκπλήξεως αφουγκράσθηκα, ότι η εξομολόγηση πάσχει αν δεν ολοκληρώνεται από μετάνοια, όπως αυτή οριοθετείται στο κατά Ματθαίον ιερόν Ευαγγέλιον (κεφ. Ε’ στίχοι 22 έως 26), όπου ο ίδιος ο Κύριος Ιησούς Χριστός ορίζει: Αν την ώρα που προσφέρεις το δώρο σου θυμηθείς ότι έχεις κάτι με τον αδελφό σου (εδώ αδελφό εννοεί τον κάθε άνθρωπο), άφησε το δώρο σου στην είσοδο του ναού και πήγαινε να συμφιλιωθείς με τον αδελφό σου κ.λπ. Έτσι ολοκληρώνεται η εξομολόγηση. Διότι μπορεί να το πεί στον πνευματικό ότι έχει ψυχρανθεί με τον αδελφό, τον γείτονα, τον συνάδελφο, τον υφιστάμενο και να τύχει συγχωρήσεως, αν όμως δεν λέγει καλημέρα στον αδελφό του η εξομολόγηση δεν ολοκληρώθηκε και κρίμα στο δώρο (πρόσφορο ή άλλο τι) που προσφέρει! Αυτό δεν το έχω ματακούσει!..