ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Καλοσύνη και εκμετάλλευση!..

Σε τοπική συνάδελφο διάβασα σε παράλληλες στήλες ότι η καλοσύνη είναι απότοκος του σοσιαλισμού, σ’ αντίθεση με την εκμετάλλευση που προέρχεται από τον καπιταλισμό! Καμιά αντίρρηση! Όμως, τώρα με την κρίση διαπιστώσαμε ότι χιλιάδες συνανθρωποί μας, θύματα αυτής της κρίσεως, διασώθηκαν από το υστέρημα των φτωχών και από το περίσσευμα των πλουσίων. Διότι είναι ηλίου φαεινότερο, ότι τα «γεμιστά» που προσφέρουν στα συσσίτια οι ιεροί ναοί δεν προέρχονται από την μεγαθυμία του πολιτικού συστήματος και από τις συνταγές της συντόφισσας Θεανώς Φωτίου, με τις μεγαλοστομίες της για τα σχολικά γεύματα, διότι ή προσφέρεις «γεύματα», τρόπος του λέγειν, σε όλα τα παιδιά ή δεν προσφέρεις τίποτε. Και διαπιστώσαμε ότι, ο σοσιαλισμός οσημέραι, μείωνε τις προσφορές του είτε περικόπτοντας μισθούς και συντάξεις, είτε επιβάλλοντας νέους φόρους και αυξήσεις στις τιμές. Άρα παντού πρέπει να αναζητούμε την χρυσή τομή και όχι την καλοσύνη που την βρίσκουμε στον σοσιαλισμό σ’ αντίθεση με τον καπιταλισμό που επικρατεί η σκληρή εκμετάλλευση! Καπιταλιστής ήταν ο Νιάρχος, τα αγαθά της προσφοράς του όμως τα απολαμβάνουμε απαξάπαντες!
Τι είπε η Έφη...
Τάδε έφη η Έφη Αχτσιόγλου! Όπως θα λέγαμε, τάδε έφη Ζαρατούστρα «Να αγαπάμε τις άλλες πατρίδες», χωρίς να τονίσει, ότι πρέπει να αγαπάμε και την δική μας. Ο διάλογος έγινε στα Γιαννιτσά, όπου η συντρόφισσα Έφη θα διαφώτιζε τους Γιαννιτσιώτες για τις επικείμενες εκλογές όταν μία ακροάτρια της τα έχωσε, ότι είναι προδότες, αφού πρόδωσαν την Μακεδονία, κάτι που δεν το περίμενε η ίδια. Τότε κατέβηκε από το πόντιουμ, την πλησίασε και την ρώτησε: Γιατί αυτές οι διαμαρτυρίες και οι κατηγορίες; Αυτή η ενέργεια της συντρόφισσας Έφης Αχτσιόγλου είναι προς τιμήν της, σ’ αντίθεση με τα όσα ξέφυγαν του έρκους των οδόντων της άλλης συντρόφισσας Όλγας Γεροβασίλη, όταν την αποδοκίμασαν τα τάγματα εφόδου, και η οποία συνοδευόταν από τέσσερις διμοιρίες ΜΑΤ, αυτές που δεν πρόλαβε ακόμη να διαλύσει ο λαοπρόβλητος, όπως επαγγελλόταν πριν από το 2015, τότε, που ανέβαινε στα τρακτέρ, παρακινώντας τους αγρότες σε διαδηλώσεις, καταλήψεις και άλλες έκνομες ενέργειες, αποκλείοντας με τα γεωργικά τους μηχανήματα τους δρόμους και παρακωλύοντας την κυκλοφορία!
Στις κατασκηνώσεις...
Ανακοινώθηκε αρμοδίως, ότι περί τις 70.000 παιδιά θα μπορέσουν φέτος να φιλοξενηθούν στις κατασκηνώσεις επί ένα 15νθήμερο! Έβαλα το θαυμαστικό, διότι τα κριτήρια για να επωφεληθούν αυτής της ευεργετικής κρατικής πρωτοβουλίας είναι να μην υπερβαίνει το εισόδημα της οικογενείας τις 28.000 ευρώ. Και γεννάται το ερώτημα:
-Πόσοι Έλληνες γονείς έχουν σήμερα αυτό το αστρονομικό ποσόν; Όταν ένας στους τρεις κατοίκους αυτής της έρμης χώρας βρίσκεται στα όρια της φτώχειας; Και αν ένας γονιός διαθέτει αυτό το ποσόν των 28.000 ευρώ δεν μπορεί να στείλει το παιδί του σε κάποια κατασκήνωση που δέχονται παιδιά επ’ αμοιβή και πρέπει να το στείλει στις επιδοτούμενες από το κράτος με 30 ευρώ την ημέρα για τα υγιή και 50 ευρώ για τα ΑμεΑ; Κάποια προχειρότητα πρέπει να έχει εμφιλοχωρήσει σ’ αυτήν την απόφαση, άλλως δεν εξηγείται αυτό που προανήγγειλε το αρμόδιο υπουργείο!
Οι ομελέτες...
Αφουγκρασθήκαμε τον συμπολίτη μας βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ σ. Στέφο να μας κουφαίνει, ότι ο πρωθυπουργός μετακινείται με αεροσκάφη της γραμμής. Έχουμε δε αφουγκρασθεί και κατά κόρον έχει αναγραφεί στις εφημερίδες, ότι το Lear Jet, με το οποίο μετακινείται ο Λαοπρόβλητος προσφέρει στους επιβάτες που είναι και συνδαιτημόνες τέσσερις διαφορετικές ομελέτες, που φυσικά τις γεύεται ο πρωθυπουργός εν πτήσει και όχι μετακινούμενος με το τραίνο της Κλεισούρας ή με αστικό ή υπεραστικό λεωφορείο. Επειδή από την εποχή του Σόλωνος είναι γνωστό, ότι «ουδές κρυπτόν υπό τον ήλιο», ίσως αυτό να το έχει ακούσει και ο Λαοπρόβλητος αλλά να μην γνωρίζει ποιος το είπε, όπως δεν γνωρίζει ή παραγνωρίζει (το περιφρονεί), το «Μηδένα προ του τέλους μακάριζε»! Ας τα έχει αυτά υπόψη του ο Λαοπρόβλητος, γιατί έχουμε και την υστεροφημία, η οποία αποτυπώνει τα γεγονότα όπως αυτά συμβαίνουν χωρίς φτιασίδια και μεροληψίες.