ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ανεπιθύμητοι…
Οι Ελληνικοί Σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στις ΗΠΑ με κοινή τους δήλωση τονίζουν ότι όσοι εκ των πολιτικών, πρωθυπουργός, υπουργοί, αναπληρωτές, υφυπουργοί και λοιποί ψήφισαν την κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών και παρεχώρησαν: Όνομα Μακεδονία, γλώσσα Μακεδονική και Εθνότητα Μακεδονική είναι ανεπιθύμητοι, μηδέ και του Τέρενς Νικόλαου Σπένσερ Κουίκ κατά την μεγαλειώδη παρέλαση που γίνεται στην 5η Λεωφόρο επί τη ευκαιρία του εορτασμού της 25ης Μαρτίου της Εθνικής Παλιγγενεσίας!
Το άκουσες, πουλάκι μου Αλεξάκη; Μην διανοηθείς και στείλεις αντιπροσωπεία δήθεν μου και τάχατες για να τιμήσουν την εθνική εορτή, θα δουν πόρτα που δεν την έχουν ματαδεί. Να που οι συνέπειες της Συμφωνίας προβάλλουν μία – μία και βρισκόμαστε ακόμη στην αρχή. Για σκεφτείτε να περάσει λίγος χρόνος, να αναφανούν τα επώδυνα αποτελέσματα αυτής της Συμφωνίας τι θα δουν τα μάτια μας…

Οι Σκοπιανοί αφυπνίσθηκαν!
Οι στο βόρειο μέρος του δευτέρου Μέρους, δηλαδή στην σημερινή Μακεδονία μας ζώντες φιλοσκοπιανοί βγήκαν από το καβούκι τους και με μπροστάρη τον γνωστό Βοσκόπουλο δηλώνουν ότι εκεί υπάρχουν, άκουσον – άκουσον, 500 χωριά, φυσικά και οι πόλεις (Καστοριά, Φλώρινα, Έδεσσα, Κιλκίς, κλπ.) που μιλούν το «μακεδονικό ιδίωμα» και ζητούν τη διδασκαλία του στα σχολεία τα δημόσια! Είδατε πώς εκκολάπτεται το σκουλήκι; Όμως, καμία μα καμία αντίδραση από τους θιασώτες της κατάπτυστης Συμφωνίας της Μάλα Πρέσπας, ούτε καν θυμήθηκαν τις 200.000 Έλληνες που ζουν στην νότια περιοχή του Α’ μέρους, δηλαδή στα Σκόπια και που δεν τολμούν να μιλήσουν ελεύθερα την ελληνική γλώσσα, όπως τουλάχιστον εδώ ο Βοσκόπουλος παραδέχεται ότι και ομιλείται και στις εκδηλώσεις τους και τα πανηγύρια την ομιλούν και την αφουγκράζονται! Πού να πραγματοποιήσουν ελληνικά πανηγύρια, παρότι η ελληνική παράδοση είναι πλούσια και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις! Και ξεδιάντροπα θέλουν να προβάλλουν την δικής τους πολιτιστική κληρονομιά με τα ελληνικά τεκμήρια και επιτεύγματα!..

Στη Μεγ. Αλβανία!..
Το «απόσταγμα» δημοσίευσε τον χάρτη της Μεγάλης Αλβανίας, όπου ευδιάκριτα βλέπουμε και τα Γιάννενα να φιγουράρουν σ’ αυτόν, δηλαδή περιέχει τους νομούς Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων και Πρεβέζης και εξαιρείται ο νομός Άρτης, προφανώς γιατί σ’ αυτόν υπάρχει και το Αθαμάνιο, πατρίδα του Λαοπρόβλητου! Αύριο – μεθαύριο θα βρεθούμε στην ανάγκη να ζητήσουμε την συνδρομή των άλλων Ελλήνων για να στηρίξουμε τη θέση μας, ότι τα Γιάννενα ανήκουν στην Ελλάδα και όχι στην Μ. Αλβανία, αλλά οι άλλοι Έλληνες και δη οι Μακεδόνες θα μας στρέψουν νώτα, γιατί κι εμείς δεν ανταποκριθήκαμε στις κινητοποιήσεις των λοιπών Ελλήνων για την παραχώρηση από τον ΣΥΡΙΖΑ του ονόματος της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς, εκτός από τον Μητροπολίτη Κονίτσης κ. Ανδρέα. Είδαμε τον μητροπολίτη Κερκύρας, Κυθήρων, Χίου, Γόρτυνος, Μεσσηνίας, Τρίκκης, Καλύμνου να συμπαρίστανται κι εμείς πέρα βρέχει! Θα την πάθουμε σαν τον βοσκό που καλούσε τους χωριανούς του για τον λύκο και κανείς δεν τον πίστευε!..

Χοροδιαβολικό πάρτυ…
Σε λύκειο της Σπάρτης έλαβε χώρα σχολικό πάρτυ με τιμώμενο πρόσωπο τον έξω απ’ εδώ, όπως το αποκαλούσε η αείμνηστος γιαγιά μου, δηλαδή τον Διάβολο! Και γεννάται το ερώτημα: Όταν απαγορεύεται στον ιερέα της ενορίας να επισκεφθεί το σχολείο! Όταν ο εκκλησιασμός και η προσευχή είναι εποδών, πώς επιτρέπεται από την εκπαιδευτική ιεραρχία ο χορός αυτός στο όνομα του διαβόλου; Διότι, την άδεια οι μαθητές ή κάποιος καθηγητής που είχε αυτήν την ιδέα έπρεπε να την πάρουν από τον λυκειάρχη, αυτός από τον προϊστάμενο της Εκπαιδεύσεως, αυτός από τον σ. Γαβρόγλου ή την σ. Τζούφη. Όλοι αυτοί συναίνεσαν σ’ αυτόν τον διαβολοχορό; Κανείς δεν όρθωσε ανάστημα και να πει: Τι είναι αυτό που ζητάτε; Δηλαδή θα τα αποβάλουμε όλα όσα έχουν παραδώσει οι πρόγονοί μας στο βωμό της ελευθεριότητας; Θού Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου και θύραν περιοχής περί τα χείλη μου!