ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Happy Traveller!

Το μόνο που πέτυχε ο Λαοπρόβλητος σ. Αλεξάκης είναι το τουριστικό γραφείο που άνοιξε και είχε τεράστια ανάπτυξη με την επωνυμία Terens Quick happy traveller, του οποίου ο διευθύνων σύμβουλος Τέρενς Κουίκ κατάφερε μέσα σε 20 μήνες που ήτο ιθύνων νους του να πραγματοποιήσει 75 ταξίδια ανά την υφήλιο! Αυτό δεν είναι προοδευτική επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ; Να όμως που κάθε πράγμα έχει αρχή και τελος. Από την μακρινή Αυστραλία έρχονται μαύρα και άραχλα μαντάτα. Ο σ. Τέρενς Κουίκ είναι persona non grata και δηλώνουν απερίφραστα να μην την επισκεφθεί, διότι, είναι ανεπιθύμητος σε Βόρειο Αυστραλία, σε Νότιο Αυστραλία, σε Ανατολική Αυστραλία, σε Νέα Νότιο Ουαλία και στην Βρισδένη, δηλαδή σε όλες τις επαρχίες. Να που επιβεβαιώνεται πλήρως ο αείμνηστος Γεώργιος Παπανδρέου, ότι καλώς ανεβαίνουν απερίσκεπτα την εξουσία, αλλά έρχεται η στιγμή που χάνουν τη σκάλα για να κατέβουν και κρημνίζονται!
Βουλευτές και βαλίτσες!..
Ωραία παρομοίωση έκανε η αναπληρώτρια υπουργός Εσωτερικών όσον αφορά τους βουλευτές και τις βαλίτσες ή αποσκευές. Πρώτον, δεν υπάρχει περίπτωση για την κ. Χρυσοβελώνη να υποστεί την δεινή μεταχείριση των βουλευτών, γιατί αυτή είναι εξωκοινοβουλευτική και επιλογή του Λαοπρόβλητου σ. Αλεξάκη. Στη δίνη της απόσυρσης θα βρεθούν οι βουλευτές έστω και υπουργοί που είναι κοινοβουλευτικοί, π.χ., ο Κόκκαλης, η Κουντουρά, η Κόλλια - Τσαρουχά κλπ. Τι αναμοχλεύει το βουλευτιλίκι με τις βαλίτσες; Έπειτα, την σ. Χρυσοβελώνη κανείς μα κανείς δεν θα την γνώριζε, έξω από την περιφέρεια του Βόλου αν ο Ψεκασμενοκαμμένος δεν την συμπεριελάμβανε στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ και στην συνέχεια δεν την επέλεγε για υπουργό εξωκοινοβουλευτική να θρονιάζεται σε υπουργικό θώκο! Τι θέλει να τον στερηθεί, αν στρογγυλοκαθίσει σ’ αυτόν. Να λοιπόν, που βρίσκεται το πρόβλημα, στο στρογγυλοκάθισμά τους σ’ αυτόν!
Αντιδρά ο Ιβάνωφ!
Στη Συμφωνία των Πρεσπών όπως έχει επικρατήσει, αντιδρά όχι μόνον ο Σκοπιανός πρόεδρος Γκιόργκι Ιβανώφ, αλλά και οι «αντάρτες μαθητές» των σκοπιανών σχολείων, που βγήκαν στους δρόμους και αντιδρούν είτε με διαδηλώσεις, είτε με συνθήματα και πανό που αναρτούν στους δρόμους των Σκοπίων και όχι μόνον! Φαίνεται ότι ο σ. Αλεξάκης δεν ικανοποίησε πλήρως τα αιτήματα ή απαιτήσεις των Σκοπιανών, κάπου τους «αδίκησε» κατ’ αυτούς και τώρα βρήκαν την ευκαιρία να αντιδράσουν. Και ο μεν πρόεδρος δεν υπογράφει την απόφαση της Σκοπιανής Βουλής για ολοκλήρωση της αναθεωρήσεως του Συντάγματος, άρα θα δημοσιευθεί αυτή με την υπογραφή του προέδρου της Βουλής, η οποία δεν έχει την ίδια βαρύτητα, με προοπτική προσεχείς αναταράξεις στα Σκόπια και αντί για επίλυση του προβλήματος που δεν μπόρεσαν να επιλύσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις περαιτέρω περιπλοκή. Αυτά προκαλεί η οίησι, όταν γίνεται λύση στο άρπα κόλλα!
Πως συγχρώνται;
Ο Σύριζα διά του πρόεδρου του σ. Αλεξάκη μας είχε καραφλιάσει, ότι είναι κατά της διαφθοράς, της διαπλοκής και όλων αυτών των πολιτικών αμαρτημάτων! Και γεννάται το ερώτημα:
Η Συμφωνία των Πρεσπών στηρίχθηκε στις ψήφους 8 βουλευτών του VMRO του Γκρουέφσκι, οι οποίοι είναι υπόδικοι και με την υπόσχεση του υποδίκου Ζόραν Ζάεφ, ότι δεν θα διωχθούν, θα τύχουν αμνηστίας, δέχθηκαν να ψηφίσουν. Δηλαδή δικοί μας ΣΥΡΙΖαίοι συγχρωτίσθηκαν με τους υποδίκους Σκοπιανούς, πράγμα απαράδεκτο! Αισθάνονται λοιπόν άνετα με αυτή τους την ταύτιση, αυτοί που ήταν λαύροι κατά της διαφθοράς της διαπλοκής υπόδικους έστω και για αναδιατάραξη της τάξεως όπως είναι οι βουλευτές του Γκρουέφσκι στη γειτονική χώρα; Θα μου πείτε επί των ημερών του σ. Αλεξάκη η χώρα μας κατρακύλησε από την 47η θέση στην 69η στην κλίμακα της διαφθοράς διεθνώς και είμαστε μετά την Βουλγαρία στην Ε.Ε.!