ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εξαναγκαστικός Εκτουρκισμος!..

Με απόφαση του εξοχοτάτου υπουργού Παιδείας σ. Γαβρόγλου στα Νηπιαγωγεία Κομοτηνής και Ξάνθης θα διδάσκεται υποχρεωτικά στα μουσουλμανόπαιδα και η τουρκική γλώσσα από ειδικό νηπιαγωγό, πρόσθετον, τον οποίον θα αμείβει το ελληνικό κράτος το γαλαντόμο!
Και γιατί υποχρεωτικά η τουρκική γλώσσα, όταν όλοι οι μαθητές δεν είναι τουρκογενείς, αλλά υπάρχουν και οι Πομάκοι απόγονοι των αρχαίων Ροδοπαίων η Αγριάνων και Ρομά η Κατσίβελοι που έχουν το δικό τους ιδίωμα; Δηλαδή μαθητές του νηπιαγωγείου θα υποχρεώνονται να μαθαίνουν και να χρησιμοποιούν τρεις γλώσσες, την πατρική τους πομακική ή ρομική, την ελληνική και την τουρκική, και μετέπειτα στο δημοτικό και μια ξένη γλώσσα! Ωραία και γιατί δεν διορίζεται νηπιαγωγός από την Θράκη, που γνωρίζει την τουρκική, αφού στους Νομούς Ροδόπης και Ξάνθης, λόγω των δοσοληψιών με τουρκογενείς εξαναγκάζονται να χρησιμοποιούν την τουρκική; Οπότε, σε περίοδο οικονομικής κρίσεως θα προκύψει και οικονομική ωφέλεια από τον διορισμό ενός και μόνον νηπιαγωγού γνώστη της τουρκικής γλώσσας.

Η ξενομανία...

Όπου βρεθούν κι όπου σταθούν οι πολιτικοί μας όλων των βαθμίδων αποφεύγουν να κάνουν χρήση της Ελληνικής γλώσσας, μηδέ και του σ. Αλεξάκη, που τόβαλε όντας Πρωθυπουργός να μάθει ξένες γλώσσες, τις οποίες τσάπρα-πάτρα τις κάνει χρήση. Είδαμε και την Μαρία Σπυράκη να ομιλεί από του βήματος του Σκοπιανού κοινοβουλίου στην αγγλική γλώσσα, την στιγμή που εξυπακούεται, ότι η μετάβασή της εκεί αφορούσε το Μακεδονικό και έπρεπε να αντιμετωπίσει το θέμα στην ελληνική γλώσσα. Τι να πεί, λοιπόν η κ. Σπυράκη στους Σκοπιανούς, ότι η γλώσσα που χρησιμοποιείται δεν είναι Μακεδονική; Θα ελάμβανε την απάντηση, ότι κι εσύ δεν χρησιμοποιείς την ελληνική γλώσσα! Αφουγκρασθήκαμε ποτέ ξένο πολιτικό Μέρκελ, Μακρόν, Πούτιν, Μοσκοβισί,να χρησιμοποιούν ξένη γλώσσα; Ο Πούτιν ήταν πράκτωρ της Ε.Σ.Σ.Δ. στην Γερμανία, άρα γνώριζε γερμανικά, η Μέρκελ μεγάλωσε στην Ανατολική Γερμανία όπου διδασκόταν η Ρωσσική, και όμως όταν συναντήθηκαν χρησιμοποίησε ο καθένας την γλώσσα του και η μετάφραση έγινε με διερμηνείς! Εμείς; Ελλάς το μεγαλείο σου τελειωμό δεν έχει...

Προς τι η συνεργασία;

Κάπως μας τα μπερδεύει ο πρόεδρος της ΝουΔου Κυριάκος Μητσοτάκης που σε επανειλημμένες δηλώσεις του τονίζει, ότι: «θα έχουμε αυτοδυναμία, αλλά θα επιδιώξουμε και τη συνεργασία με άλλα κόμματα».
Αυτή η συνεργασία μας βάζει σε υποψίες, ότι αυτές οι συνεργασίες, καλή ώρα όπως αυτή του Τσίπρα με τον Ψεκασμένο, είχε ως αποτέλεσμα να κατασκευασθεί «πεντηκόντορος» για να μπορέσει να απορροφήσει τους 53 (SIC) υπουργούς, αναπληρωτές υπουργούς, υπουργούς επικρατείας υφυπουργούς και πάει λέγοντας. Έχουμε δίπλα μας την Ιταλία με τα 60 εκατομμύρια κατοίκους και με τους 16 υπουργούς 8 άρρενες και 8 θήλεις. Το ίδιο και στην Τουρκία με τα 80 εκατομμύρια και εκεί μόλις 16! Εμείς εδώ με τις συνεργασίες και τις λοιπές μπερτοδούλειες λοβιτούρες (ταχυδακτυλουργίες) το πάμε φιρί-φιρί να υπουργοποιήσουμε τους μισούς βουλευτές! Ας μην απορούν λοιπόν γιατί το ωόν του όφεος είναι έτοιμο προς εκκόλαψη!

Ώδινεν όρος...

Παρήλασε προεκλογικώς γαι το δημοψήφισμα στα Σκόπια όλη σχεδόν η Υφήλιος, προκειμένου να ενισχύσουν τον Πρωθυπουργό των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, ώστε να έχει το αποτέλεσμα που προσδοκούσε στο δημοψήφισμα. Όμως, άλλαι μεν αι βουλαί των ανθρώπων, αλλά δε ο Θεός κελεύει! Και παρά τις τόσες δελεαστικές προτάσεις, ότι στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ θα έχουν όλα τα καλά της ΓΗΣ, παρότι «ώδινεν όρος, έτεκε μυν», πάνσοφος ο λαός της Μακεδονίας μας με την θυμοσοφία του, εμείς την εκχωρούμε συλλήβδην στον Ζάεφ, διότι είναι το χαϊδεμένο παιδί τόσο των ΗΠΑ, όσο και των Δυτικών! Ακόμη και η γηραιά Αλβιών θυμήθηκε ότι τα Σκόπια που επιβουλεύονται την Ελλάδα, θα αποτελέσουν σημαντικό κόμβο για το αγγλικό εμπόριο και γενικά για τα συμφέροντά της! Δεν έχει σημασία αν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο πολεμήσαμε στο ίδιο μετερίζι, και τα Σκόπια ήσαν σ’ άλλο, σήμερα εξυπηρετούνται τα συμφέροντά της από τα Σκόπια. Με τα Σκόπια λοιπόν η γηραιά Αλβιών! Το ερώτημα: Ο δικός μας ο λαοπρόβλητος ως πότε θα αυταπατάται;