ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Προγραμματίζουν προσλήψεις!

 Τα ΕΛΤΑ βουλιάζουν στα χρέη αφού το μήνα έχουν πάνω από 5.000.000 ευρώ νέα χρέη και συνολικά σε προμηθευτές το χρέος ‘εχει ανέλθει στα 150.000.000 ευρώ. Για τον σκοπό αυτό προσέλαβαν σύμβουλο, προκειμένου να προγραμματίσει πως θα περιοριστεί το χρέος. Ο σύμβουλος προτείνει: Η διανομή της αλληλογραφίας και των δεμάτων να γίνεται ημέρα παρ’ ημέρα. Να περιοριστούν τα καταστήματα των ΕΛΤΑ κατά το ήμισυ. Όπως και το προσωπικό, άκου συμβουλή, παραμονές εκλογών να μειωθεί, και σ’ αντίθεση με τις συμβουλές και τις υποδείξεις τα ΕΛΤΑ προγραμματίζουν νέες προσλήψεις 510, (αλήθεια, γιαί τόσους λίγους;) νέων υπαλλήλων! Φαίνεται, ότι τόσο ο Λαοπρόβλητος όσο και οι παρατρεχάμενοι υπουργοί και λοιποί, έχουν την εντύπωση, ότι τα σπασμένα θα τα πληρώσει το γνωστό υποζύγιο. Τους ερωτώ λοιπόν, ο γιος του Ιωσήφ Στάλιν που ήταν απόλυτος κυρίαρχος,είχε γίνει πτέραρχος, που να βρίσκεται σήμερα ο Ιωσήφ Βησσαριονοβιτς Στάλιν; Έχει χαθεί από προσώπου της Γης και φυσικά πρέπει να πληρώνει όσα σπασμένα άφησε πίσω του ο πατήρ.

Πού είναι οι βουλευτές μας;

 Για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Β/Ηπειρώτες της Χειμάρας και όχι μόνον, ερωτήσεις προς το υπουργείο των Εξωτερικών υπέβαλλαν οι βουλευτές Γεώργιος Σούρλας και Νικήτας Κακλαμάνης, στους οποίους όχι μόνον απάντησεν ο αναπληρωτής υπουργός Γ. Κατρούγκαλος αλλά προέβη και σε αυστηρή σύσταση τόσο προς την εκπρόσωπο της Ε.Ε. και τον Επίτροπο Γιοχάνες Χαν, ώστε να επέμβουν στην αλβανική κυβέρνηση συνιστώντας της, ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες εμποδίζουν την ομαλή και ταχεία ένταξη στην Ε.Ε.. Το ερώτημα, που ανακύπτει αδήριτο: - Οι Ηπειρώτες βουλευτές ανεξαρτήτως κόμματος, αφού ο σ. Κατρούγκαλος έτριξε τα δόντια στην αλβανική κυβέρνηση, τι κάνουν; Διότι η αλβαική κυβέρνηση δεν περιορίζεται στο να παραχωρεί δημόσιες εκτάσεις στο υπουργείο τουρισμού της Αλβανίας προς αξιοποίηση, αλλά δημεύει και ιδιωτικές περιουσίες που ανήκουν στους κατοίκους της Εθνικής Ελληνκιής Μειονότητας, κάτι που αντιβαίνει στα όσα υοθετεί η Ευρωπαϊκή Ένωση!

 Μπαγλαρώνονται!..

 Ο σ. Αλεξάκης, ο και Λαοπρόβλητος πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων, κατά τη δική του δήλωση προφανώς έδωσε εντολή στα ΜΑΤ που θα διέλυε, αλλά δεν πρόκανε, όταν αποφασίζει να προβεί σε κάποια εκδήλωση, π.χ., ομιλία, όπως πρόσφατα στο Μέγαρο Μουσικής, για τη Συμφωνία της Λίμνης, να μπαγλαρώνονται όσοι αντιδρούν να οδηγούνται είτε στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, είτε στην ΓΑΔΑ ή στην ΓΑΔΘ, αναλόγως. Έτσι και στις 13/01 που απεφάσισε για να καλύψει με παραπέτασμα καπνού, το «βελούδινο διαζύγιο» με τους ΑΝΕΛ, να ομιλήσει στο Μέγαρο Μουσικής, ώστε να στραφεί αλλού η συζήτηση και όχι στη διάλυση του συμφώνου «συμβίωσης» ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ. Επετράπει η είσοδος σ’ όσους είχαν ειδοποιηθεί, όπως και έγινε και στην Θεσσαλονίκη, στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρον, όπου Ερυθροπεριβραχιωνίτες υπεδείκνυαν στους αστυνομικούς ποιούς να εμποδίζουν να εισέλθουν και να τους οδηγούν στη Γ.Α.Δ.Θ. Αυτός, λοιπόν, ο Λαοπρόβλητος συμπεριφέρεται ως άλλος Παπαδόπουλος και όχι καν ως Φαίδων Γκιζίκης!

«Ανύπαρκτα» θαλάσσια σύνορα! 

 Γνωστή είναι η αυθαίρετη φράση του σ. Αλεξάκη, ίσως και λόγω ανωριμότητος, κατά τον σ. Βερναρδάκη, ότι: Η θάλασσα ανήκει στα ψάρια και δεν έχει σύνορα! Φαίνεται, ότι αυτή την φράση την αφουγκράσθηκαν τα Μεμέτια και οργώνουν με τις τράτες τους και τα ακτοπλοϊκά τους σκάφη τις ελληνικές θάλασσες σε σημείο που ούτε την ΕΛΑΚΤ να υπολογίζουν μήτε τα σκάφη του Λιμενικού!
Μάλιστα και το σκάφος του Ινστιτούτου Θαλασίου αρχιπελάγους λογάριαζαν στις συστάσεις του να απομακρυνθούν αλιεύοντας παρανόμως εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ίσως και από κάποια αδράνεια των περιπολικών στην αντιμετώπισή τους. Ποιά η γνώμη του λαλίστατου κατά αλλά σ. Κουρουμπλή όπως και του Δωδεκανησίου σ. Σαντορινιού, που είχε βεβαία την μείωση του Φ.Π.Α. για τα πέντε νησιά που σήκωσαν το βάρος των λαθρομεταναστών και προσφύγων, αλλά τελικά επιβλήθηκε μπρος στην επιμονή της Μέρκελ, πλήν όμως αντικαταστάθηκε από ισοδύναμες περικοπές από κονδύλια των Ενόπλων Δυνάμεων; Η θάλασσα αποδεικνύεται, ότι έχει σύνορα, πλήν όμως, θέλουν φύλαξη!