ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εθνική πρωτοβουλία!...

Αυτό όσους απαρτίζουν είτε την κοινοβουλευτική ομάδα και βγαίνουν στα «βοθροκάναλα», πάντα κατά τον Πολάκη είτε είναι στελέχη ή δημοσιογράφοι του ευρύτερου τομέα των Συριζαίων, μένει ενεός χάνος, κανείς από τις δηλώσεις τους. π.χ., ο βουλευτής σ. Σπαρτινός μας κούφανε με την δήλωσή του, ότι η Συμφωνία της Λίμνης είναι εθνική πρωτοβουλία! Πως την εννοεί ο σ. Σπαρτινός την εθνική πρωτοβουλία, όταν αυτή είναι προϊόν της θελήσεως του σ. Αλεξάκη και μόνον αυτού μηδέ της κοινοβουλευτικής ομάδος, ούτε εν συνεννοήσει με τους πολιτικούς αρχηγούς, ούτε με απόφαση του Κοινοβουλίου; Ο δε Αγουρίδης, δημοσιογράφος, μας καράφλιασε ότι πρόκειται περί σημαντικής αποφάσεως, προφανώς, διότι θα ναυλοχή στον Θερμαϊκό ο ανύπαρκτος στόλος των Σκοπίων με το σήμα του ναυάρχου, την ναυαρχίδα κλπ. πραγματοποιώντας οι Σκοπιανοί το όνειρό τους να επεκτείνουν την επιρροή τους αν όχι ως την Λάρισα, όπως αποτυπώνεται στους γεωγραφικούς χάρτες, τουλάχιστον ως τη Θεσσαλονίκη! Αυτό θεωρούν οι Συριζαίοι εθνική πρωτοβουλία και σημαντική συγχρόνως; - Θου, Κύριε, φυλακήν τω στόματί μου!

Διχασμένη προσωπικότητα...

 Είναι γνωστή η ιδεοληψία των Συριζαίων να δώσουν το όνομα «Μακεδονία» στους βορείους γείτονες Σκοπιανούς, που δεν γνώριζε την ύπαρξή τους ο γενικός διευθυντής του Σύριζα σ. Κώστας Ζαχαριάδης. Όπως είναι γνωστή και η... αποστροφή τους για κάθε τι που προέρχεται από του πέραν του Ατλαντικού συμμάχους μας, τους Αμερικανούς. Εδώ αυτή η διχασμένη προσωπικότητα ομογενοποιείται και πραγματοποιείται μια ανεξήγητη πρωτοβουλία, αφού δίνεται το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς και μάλιστα, χωρίς το CE BEPHA, δηλαδή το βόρεια, αλλά ωθούμε στην αγκαλιά των δολοφόνων των λαών, στους Αμερικάνους τους Βορειομακεδόνες, προκειμένου να μην πέσουν στα πλοκάμια των Ρώσων! Αν αυτό δεν προδίδει διχασμένη προσωπικότητα των Συριζαίων τότε πρέπει κάποιος ψυχαναλυτής να μας το αναλύσει!

Ανδρώθηκε!..

Ποιός δεν θυμάται τα κοπλιμέντα του Λαοπρόβλητου στην Κω, όταν σε συνάντησή του με τον Πάνο τον ψεκασμενοκαμμένο, που τον αποκάλεσε μπούλη διότι γνωρίζονται από παιδιόθεν, όπως έλεγε και ο μακαρίτης ο παππούς μου! Έτρεχε και δεν έφθανε να ταχθεί στο πλευρό του Λαοπρόβλητου, να τον στηρίξει, να τον συγχαρεί για τις πρωτοβουλίες και τα επιτεύγματά του, όπως και στην περίπτωση της Λίμνης, όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Γ. Τράγκας, αλλά κάποια στιγμή διαπίστωσεν, ότι αυτή η προσκόλληση στον Σύριζα γίνεται αφορμή να χάνει ψηφαλάκια, και ανέκρουσε πρύμναν 360! Διότι στη ζωή επικρατεί ο νόμος της ζούγκλας, «ο θάνατός σου η ζωή μου» και μαρτυρά πίστεψέ με ότι η παράδοση του τε ονόματος, της γλώσσας μακεδονικής και της ιθαγενείας, είναι προδοτικές ενέργειες και δεν συνάδει να στηρίζει την κυβέρνηση του Λαοπροβλήτου. Διότι αναμνισκόμενοι παλαιότερες παρόμοιες ενέργειες και πρωτοβουλίες, όπως η Συμφωνία των Λονδίνων και Ζυρίχης, ο τότε Γεώργιος Παπανδρέου από του βήματος της Βουλής είχε τονίσει: - Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα! Και στη Λίμνη τώρα αρχίζουν τα δύσκολα!

Τιμητικός ο τίτλος!

Καλεσμένος στον ΣΚΑΙ ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ. Σεραφείμ, τόνισε με έμφαση, ότι ο τίτλος Έξαρχος πάσης Μακεδονίας είναι τιμητικός όχι μόνον γιατί τον εκλέησεν ο μητροπολίτης Γερμανός Καραβαγγέλης, αλλά γιατί αναφέρεται σ’ όλη την Μακεδονία. Φυσικά και για τους άλλους Μητροπολίτες το ίδιο τιμητικός είναι ο τίτλος Έξαρχος, όπως και για τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων, που φέρει τον τίτλο Πάσης Ηπείρου και Κερκύρας και πρέπει να τον τιμούν δεόντως όσοι φέρουν αναλόγους τίτλους. Βεβαίως, τον τίτλο Έξαρχος πάσης Ηπείτου δεν τον εκλέησε τόσο ο Μητροπολίτης μακαριστός Σπυρίδων και οι επόμενοί του, αλλά δεν υστέρησε σε πρωτοβουλίες και στο Β/Ηπειρωτικό και σε εκπαιδευτικά θέματα, και σε κοινωνικά. Αυτός πρωτοπόρησε και για την Βελλά, και για την Ζωσιμαία Παιδ. Ακαδημία, και για τη Νέα Ζωσιμαία Σχολή και σ’ άλλες περιπτώσεις, γι’ αυτό είναι βαρύτατος ο Τίτλος «Πάσης Ηπείρου και Κερκύρας»!