ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Δυναμικές ενέργειες!

 Σε καθημερινή βάση σχεδόν τόσο ο πρόεδρος της ΝουΔού όσο και στελέχη της αρχίζουν την συζήτηση ή την τελειώνουν με την υπόδειξη προς τον σ. Αλεξάκη, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές! Όσο οι Νουδίτες προβαίνουν σ’ αυτές τις προτάσεις και υποδείξεις, τόσο προσποιείται τον σφυρίζοντα αδιαφόρως ο Λαοπρόβλητος, τονώνοντας το ηθικό των Συριζαίων, ότι δεν πρόκαιται να γίνουν εκλογές υπό την πίεση είτε του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε άλλων παραγόντων, παρά όταν συμπληρώσουν την θεσμική τετραετία. Ο μόνος τρόπος να προκηρυχθούν εκλογές είναι να αποσύρει ο Κυριάκος τους βουλευτές του από το κοινοβούλιο και να ζητήσει από τους επιλαχόντες να παραιτηθούν, οπότε θέλοντας ο Βλάχος (Κυριάκος) μη θέλοντας ο Ζωγράφος (Αλεξάκης) φόρεσε κι ο Χριστός κόκκινα τσαρούχια (προκηρύσσονται εκλογές)! Αλλιώς μέχρις ότου έρθει ο χρόνος των εκλογών θα αφουγκραζόμαστε, την επωδό: Να γίνουν εκλογές! Πράγμα που είναι κουραστικό για τους πολίτες!

Διαχρονικό πρόβλημα...

 Στα Σκόπια ζουν μεταξύ των άλλων και Βλαχόφωνοι, για τους οποίους το επίσημο κράτος διαχρονικά έχει τελεία άγνοια και πλέρια αδιαφορία! Κατά την Ντόρα, οι Έλληνες γενικώς που ζουν στα Σκόπια ανέρχονται σε 412 άτομα. Είδατε ακρίβεια; Ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπιανών στο βιβλίο του τους υπολογίζει, σε 100.000 ψυχές, και τούτο, γιατί ποτέ δεν επετράπη να απογραφούν ως Έλληνες. Ο δε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης και βλάχος την καταγωγή από τα Σκόπια, τους ανεβάζει σε 250.000 άτομα. Όλοι αυτοί οι Ελληνόψυχοι έχουν μείνει αβοήθητοι διαχρονικώς από τις ελληνικές κυβερνήσεις και κανείς δεν λέει να βάλει το δάχτυλό του επί τον τύπον των ήλων. Μόνο οι βλάχοι την καταγωγήν που ζουν στην Ελάδα ανακινούν αυτό το θέμα, οι οποίοι κατ’ εμέ, την ελληνικότητά τους την έχουν αναδείξει ποικιλοτρόπως, όχι μόνον ως ευεργέτες, αλλά και την περίοδο της κατοχής που απαρνήθηκαν την βοήθεια σε τρόφιμα από την Ρουμανία, που τα προσέφερε μόνον αν πολιτικογραφούντο Ρουμάνοι υπήκοοι! Μήπως είναι καιρός να αναδειχθεί και αυτό το θέμα με την ευκαιρία της Συμφωνίας της Μικρής Πρέσπας και όχι των Πρεσπών;

 

Ο Αβέρωφ και η μακεδονική γλώσσα...

 Μέχρι και τον ευπατρίδη Αβέρωφ επικαλούνται, ότι έχει αναγνωρίσει την Μακεδονική γλώσσα! Ω, της αφέλειας, φίλοι αναγνώστε. Χρόνια πολά αργότερα, ο πρωτοδίκης τότε και μετέπειτα εφέτης συμπολίτης μας κ. Δημ. Ρίζος, σε δικάσιμο δεν έκανε δεκτά δικόγραφα μεταφρασμένα από την «μακεδονική» γλώσσα! Αυτά για να καταλαβαινόμαστε. Από πότε λοιπόν έχει αναγνωρισθή η «μακεδονική» γλώσσα; Ο καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης (φωτό) στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη διασαφήνισε ότι στην επιτροπή του Ο.Η.Ε. που συνεκλήθη στην Αθήνα για τον μεταγραμματισμό των ονομάτων των σλαβικών και άλλων γλωσσών δεν αναγνωρίσθηκε η μακεδονική γλώσσα, αλλά πως το δυνατόν καλύτερον να αποδοθούν τα τοπωνύμια με λατινικούς χαρακτήρες και οι λατινικοί αυτοί χαρακτήρες είναι προϊόν των μεταναστών – αποίκων Χαλκιδέων στην Ιταλία, η οποία μέχρι τότε εστερείτο αλφαβήτου. Τέτοια ιδεοληπτική διαστρέβλωση είναι πρωτάκουστη για επιστημονική στήριξη!

Κοινές προσευχές!..

 Σε καθημερινή βάση σχεδόν τόσο ο πρόεδρος της ΝουΔού όσο και στελέχη της αρχίζουν την συζήτηση ή την τελειώνουν με την υπόδειξη προς τον σ. Αλεξάκη, ότι πρέπει να γίνουν εκλογές! Όσο οι Νουδίτες προβαίνουν σ’ αυτές τις προτάσεις και υποδείξεις, τόσο προσποιείται τον σφυρίζοντα αδιαφόρως ο Λαοπρόβλητος, τονώνοντας το ηθικό των Συριζαίων, ότι δεν πρόκαιται να γίνουν εκλογές υπό την πίεση είτε του Κυριάκου Μητσοτάκη είτε άλλων παραγόντων, παρά όταν συμπληρώσουν την θεσμική τετραετία. Ο μόνος τρόπος να προκηρυχθούν εκλογές είναι να αποσύρει ο Κυριάκος τους βουλευτές του από το κοινοβούλιο και να ζητήσει από τους επιλαχόντες να παραιτηθούν, οπότε θέλοντας ο Βλάχος (Κυριάκος) μη θέλοντας ο Ζωγράφος (Αλεξάκης) φόρεσε κι ο Χριστός κόκκινα τσαρούχια (προκηρύσσονται εκλογές)! Αλλιώς μέχρις ότου έρθει ο χρόνος των εκλογών θα αφουγκραζόμαστε, την επωδό: Να γίνουν εκλογές! Πράγμα που είναι κουραστικό για τους πολίτες! = Το καταφέραμε κι αυτό το ακατόρθωτο, να καθιερωθούν κοινές προσευχές μεταξύ χριστιανών, μουσουλμάνων, κοπτών, καθολικών, προτεσταντών, ινδουιστών κλπ. Αυτό, άλλωστε μεθόδευσε και η «μεγάλη» και «αγία» σύνοδος τον Ιούνιο του 2016 μ.χ. στο Κολυμπάρι της Κρήτης! Και πρέπει να διευκρινίσωμε, ότι δεν επρόκειτο για μεγάλη, διότι έλλειπαν τα μισά πατριαρχεία, με πρώτο αυτό της Ρωσίας των 200.000.000 πιστών! Δεύτερον, δεν ήτο αγία, διότι παρέβησαν οι προσηλθόντες εκεί εκπρόσωποι των διαφόρων «εκκλησιών» του ιερούς κανόνες των προηγουμένων ιερών, Συνόδων (κατάνυξη). Αποτέλεσμα λοιπόν αυτής της Πανθρησκείας είχαμε τελευταίως, την κοινή προσευχή δύο μητροπολιτών της Βορείου Ελλάδος, αυτών της Μητροπόλεως Σταυρούπολης και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβα και της Δράμας κ. Παύλου, με ιμάμη στην Τουρκία, κάτι που οι ιεροί κανόνες των προηγουμένων Συνόδων δεν το επέτρεπαν. Τώρα παραβλέπονται οι παλαιοί και συντάσσουν νέους, τους οποίους και θα εφαρμόζουν!