ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Στο πλευρό των Β/Ηπειρωτων...

 Ανέλπιστο, αλλά πραγματικότητα. Στο Ευρωκοινοβούλιο τροπολογία κατατέθηκε, προφανώς όχι από τον Παπαδημούλη, διότι αυτός χαρακτήρισε εξτρεμιστή τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Κατσίφα, ούτε από τον Κεφαλογιάννη,διότι αυτός παραχειμάζει στις Βρυξέλλες, αλλά από τον ευρωβουλευτή του ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη, με την τροπολογία αυτή που ενσωματώθηκε στην απόφαση για τις συζητήσεις των ενταξιακών διαπραγματεύσευων της Αλβανίας, ζητείται από την Αλβανική κυβέρνηση λεπτομερής και αναλυτική έκθεση των συμβάντων κατά την δολοφονία του Βορειοηπειρώτη Κ. Κατσίφα, ενέργεια που αντίκειται στα όσα πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία υποστηρίζει τόσο τις μειονότητες τις εθνικές όσο και τις γλωσσικές, κάτι για το οποίο διαχρονικά η χώρα μας δείχνει παντελή αδιαφορία μήπως και διαταραχθούν οι σχέσεις μας με τις γειτονικές χώρες...

Τιμούν τον Καστριώτη!

 Το χορό για να τιμηθεί ο Γεώργιος Καστριώτης ή Σκεντέρμπεης τον άρχισε η FYROM με την έκδοση γραμματοσήμου. Ακολούθησε η Αλβανία με την κατασκευή προτομής του Σκεντέρμπεη και τρίτωσε το Μαυροβούνιο που κι αυτό έστησε την προτομή του. Εκείνοι που απουσιάζουν είναι οι Έλληνες, διότι ο Γεώργιος Καστριώτης ή Καστοριώτης καταγόταν από αρχοντική οικογένεια της Καστοριάς εξ ου και το όνομά του Καστριώτης. Αλλά όπως τα εγκαταλείπομε όλα εγκαταλείψαμε και τον Καστριώτη, που από μικρός πάρθηκε από τους Οθωμανούς με το παιδομάζωμα, εξισλαμίσθηκε, και όταν έμαθε την καταγωγή του αυτομόλησε από τα τάγματα των γενιτσάρων και έλαβε το πρότερο όνομά του. Εμείς, θιασώτες του «ες αύριον τα σπουδαία» εγκαταλείπομε τα πάντα μη και μας κολλήσουν την ρετσινιά του εθνικιστή και ας πάει και το παλιάμπελο!

Ανοίγει η «όρεξη»!..

 Κουκί ήταν ο ZORAN ZAEV και έσκασε. Μιλώντας στο σκοπιανό κοινοβούλιο, τόνισε με την γνωστή του έπαρση για να συγκρατήσει τους βουλευτές του, ότι στην Μακεδονία του Αιγαίου υπάρχουν Μακεδόνες και πρέπει να διδαχθούν την Μακεδονική γλώσα. Είπε, συγκεκριμένως: Υπάρχουν δικοί μας Μακεδόνες που πρέπει να διδαχθούν την γλώσσα τους στην Ελλάδα!
Αυτή τη γλώσσα, την οποίαν ο ανίδεος ως προς την Ιστορία ο σ. Αλεξάκης (άλλωστε άπειρος κατά τον Βαρνερδάκη λόγω της ανωριμότητος) και ξερόλας σ. Νίκος, την ονόμασαν μακεδονική Γλώσσα των Νοτίων Σλαβικών Γλωσσών, αλλά ο πρώτος στη μετακομμουνιστική περίοδο πρόεδρος της Βουλγαρίας την ονόμασε Βουλγαρική διάλεκτο. Ε, αυτήν την γλώσσα των Νοτίων Σλαβικών Γλωσσών, την επονομασθείσα Μακεδονική, επιθυμεί ο ZORAN ZAEF να την επιβάλλει για τους Μακεδόνες στη Μακεδονία του Αιγαίου! Οι Έλληνες, περί τους 100.00 κατά τον Κύρο Γκλήγκόρωφ ή κατά τον δικηγόρο Δημ. Γαρούφα 250.000 και όχι κατά την Ντόρα ΜΌΛΙΣ 412 άτομα δεν πρέπει να διδάσκονται την ελληνική γλώσσα!

Διχασμένη προσωπικότητα...

Γονέας μαθητού της ΣT δημοτικου κατήγγειλε το εξής: Στη σελίδα 85 του τρίτου τεύχους της γλώσσας, υπάρχει μία αφίσα, η οποία τονίζει: πρόκειται να πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο εναντίον του πολέμου. Εσείς θα έρθετε; Πάνω σ’ αυτήν την αφίσα που είναι ανηρτημένη στους δρόμους πρέπει να γίνη συζήτηση. Το δίλημμα είναι: Αν ο μαθητής πει ότι πρέπει να πάμε στο συλλαλητήριο είναι προοδευτικός και δημοκράτης, αν αρνηθεί, τότε είναι φασίστας, χρυσαυγίτης, νεοναζί κλπ. Και, φυσικά, αν πάμε στο συλλαλητήριο πρέπει να κλείσουν το σχολείο, να μην κάνουν μάθημα, άρα για τον σ. Γαβρόγλου στα προοδευτικά συλλαλητήρια επιτρέπεται το κλείσιμο των σχολείων, σε αντίθεση με τα άλλα, για εθνικούς σκοπούς, ώστε να προλάβωμε ό,τι δεν πρόλαβε ο ανίδεος σ. Αλεξάκης και ξερόλας σ. Κοτζιάς, για να μην αποτραχύνεται ο ZORAN ZAEV!