ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ποια Σκόπια;
Απόρησε ο σ. Γιάννης Μπαλάφας που ο έτερος στα τηλεπαράθυρα αποκαλούσε τη (Βόρεια) Μακεδονία Σκόπια! Σκόπια, Σκόπια! Ποια Σκόπια, είπε. Πού ματακούστηκε κράτος να αποκαλείτε με το όνομα της πρωτεύουσάς του; Τι λες ρε Γιάννη. Μεξικό δεν λένε και την πρωτεύουσα και το κράτος; Πρωτεύουσα με 20.000.000 κατοίκους; Η Βραζιλία άλλαξε το όνομα της πρωτεύουσάς της και το έκανε «Μπραζίλια»! Το γειτονικό μας Αλγέρι που μας στέλει και «πρόσφυγες» έχει πρωτεύουσα συνώνυμη κ.λπ. Πώς που ακούστηκε η πρωτεύουσα να είναι ταυτόσημη με το κράτος; Και θα έπεφτε λίγο στον Ζάεφ να έχει το κράτος του την ιστορική ονομασία Σκόπια; Αλλά όντες οι Συριζαίοι Αμερικανόδουλοι, όχι μόνον Αμερικανόφιλοι, δέχθηκαν ως θέσφατο ότι τους πλάσαρε ο Αμερικανοεβραίος Μάθιου Νίμιτς άκριτα και αλάλητα!.. Γιάννη, να προσέχεις τις στραβές!
Έμπαινε, Αγά Χαν!..
Ξεσάλωσε και ο Γιοχάνες Χαν, ο Επίτροπος για τις περιφέρειες της Ε.Ε., με δηλώσεις του, που προκαλούν το κοινό αίσθημα. Και τι έφυγε από το έρκος των οδόντων του; Ιδού το απύλωτο: Εάν υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας, γιατί εκεί πρόκειται για διάρθρωση των συνόρων και αυτό είναι σημαντικό και κρίσιμο για τους πολίτες ανάμεσα σε Ελλάδα και Αλβανία, θα ολοκληρώσουν την συμφωνία τους με ένα έγγραφο στρατηγικής συνεργασίας! Και πού βρήκε την διάρθρωση των συνόρων ο Αγά Χαν; Και παρεξηγήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, που διαμαρτυρήθηκε η ΝουΔου, για την απαράδεκτη αυτή δήλωση του Κουμπλάι Χαν, διότι άκουσον-άκουσον, η χώρα έχει Κυβέρνηση και άλλωστε διόρθωσε την κατάπτυστη δήλωσή του! Και πότε διόρθωσε την δήλωσή του; Μετά ή προτού διαμαρτυρηθεί η ΝουΔου; Φυσικά, μετά! Και γιατί να μην διαμαρτυρηθεί η ΝουΔου; Μην γίνουν τα μούτρα του Γιοχάνες Χαν κρέας; Βρε, Συριζαίοι, τον Αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς! Αυτό δεν το ξέρετε; Μαθετέ το!

Μία πρόταση στον Δήμαρχο...
Επειδή η είσοδος της «Μικρής μας Πόλης» είναι απαράδεκτη εκεί προς το Γιαννιώτικο Σαλόνι, δίνοντας την εντύπωση ότι πρόκειται για ζούγκλα, προτείνουμε στον Πρώτο Πολίτη να προσλάβει τρεις ειδικούς για την ευπρέπειά της, δηλαδή να προσλάβει έναν ποιμένα, έναν βοσκό και έναν τσομπάνο και να τους εφοδιάσει, τον πρώτο με μία αγέλη αιγοπροβάτων, τον δεύτερο με ένα ποίμνιο και τον τρίτο με ένα κοπάδι που σε σύντομο χρονικό διάστημα και τη ζούγκλα, θα καθαρίσουν και τα πεσμένα φύλλα από τις φιλύρες (τιλιές) θα καθαρίσουν. Οι εν λόγω τρεις εργάτες θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους αμισθί, γιατί η αμοιβή τους θα καλύπτεται από το παραγόμενο γάλα!

Σωροί καυσοξύλων...
Όσοι πηγαίνουν στην Περίβλεπτο είτε για εκκλησιασμό ή για να επισκεφθούν τα μνήματα προσφιλών τους, μένουν ενεοί (χάνοι), βλέποντας σωρούς καυσοξύλων να βγάζουν μάτι έτοιμοι να αναφλεγούν στον πρώτο σπινθήρα ή στην πρώτη εστίαση των ακτίνων του ήλιου και να τρέχουμε και να μην φθάνουμε για να σβήσουμε την πυρκαϊά! Πώς συγκεντρώθηκαν αυτά τα καυσόξυλα; Και γιατί συγκεντρώθηκαν και δεν απομακρύνθηκαν; Γιατί τα εγκατέλειψαν εκεί σε κοινή θέα και μάλιστα σε σημείο από το οποίο διέρχονται πάμπολλοι συμπολίτες μας που ή πηγαίνουν στον Ι.Ν. Περιβλέπτου ή επιστρέφουν απ’ αυτόν;