ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Γκούλακ ή Hot Spots…

Αφουγκραστήκαμε ότι πρόκειται να ποινικοποιηθούν οι διαδηλώσεις, τα γιουχαΐσματα και γενικώς ό,τι αντίκειται στη Συμφωνία των Πρεσπών, που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι όσοι αντιδρούν θα αντιμετωπίζουν ποινές φυλακίσεως, ώστε να αποφεύγονται επαναληπτικές δράσεις! Όμως οι φυλακές είναι κεκορεσμένες, αφού αναγκάσθηκε ο τέως υπ/γός Ν. Παρασκευόπουλος να αμολύσει πολλές χιλιάδες κρατουμένων βαρυποινιτών, ώστε να ξαλαφρώσουν.
Έτσι απομένει ο εγκλεισμός των αντιφρονούντων είτε σε Hot Spots, είτε, το και πλέον βέβαιον σε Γκούλακ, όπως αυτά που καταγγέλλει ο Ρώσος συγγραφέας Σολτζενίτσιν στο σύγγραμμά του «Το εικοσιτετράωρο του Ιβάν Ντενίσοβιτς». Θα είναι και αυτό μια καλή εμπειρία για όσους αμφιβάλλουν για τις συνθήκες κρατήσεως των αντικαθεστωτικών επί εποχής Ιωσήφ Στάλιν! Ωραία εμπειρία μας ετοιμάζουν!..

Όχι, δεν φεύγουμε…

Επίκαιρο όσο ποτέ αυτό το σημείωμα: Ποιος δεν θυμάται το δημοψήφισμα – στάχτη στα μάτια του κυρίαρχου Λαού! Και το ερώτημα που τέθηκε στον κυρίαρχο Λαό ήταν διφορούμενο: Ναι, μένουμε στην Ευρώπη! Όχι, δεν φεύγουμε από την Ευρώπη! Δηλαδή, αν επικρατούσε το ΝΑΙ με 50,1% θα μέναμε στην Ευρώπη! Επικράτησε το ΟΧΙ, που με τις δύο αρνήσεις του όχι δεν φεύγουμε από την Ευρώπη, κάνουν μία κατάφαση! Αυτό διδαχθήκαμε στο μάθημα της λογικής κατά τα γυμνασιακά χρόνια!Επίκαιρο όσο ποτέ αυτό το σημείωμα: Ποιος δεν θυμάται το δημοψήφισμα – στάχτη στα μάτια του κυρίαρχου Λαού! Και το ερώτημα που τέθηκε στον κυρίαρχο Λαό ήταν διφορούμενο: Ναι, μένουμε στην Ευρώπη! Όχι, δεν φεύγουμε από την Ευρώπη! 

Εκείνο που δεν θυμάται κανείς, είναι ότι την παραμονή το βράδυ, βρέθηκα σε μια ταβέρνα με έναν φίλο Συριζαίο, που μαζί με τον ταβερνιάρη, κι αυτός καραμπινάτος Συριζαίος, χαίρονταν σαν παρδαλά κουτάβια, ότι θα επικρατήσει το ΝΑΙ! Όμως, ο κυρίαρχος Λαός έριξε ΟΧΙ στην κάλπη, που αποδείχθηκε κάλπικο, αφού ο λαοπρόβλητος το έκανε ΝΑΙ, εφαρμόζοντας το Ιησουίτικο «βαφτίζοντας το κρέας ψάρι»! Και στην λαϊκή γλώσσα αποκαλείται κωλοτούμπα!..

Το «αντάρτικο»…

Ποιος θα το περίμενε οι καθαρίστριες και οι τραπεζοκόμοι του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας θα επαναστατούσαν κατά των σ.σ. Ξανθού και Πολάκη και θα κατέβαιναν από την Άρτα στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν, γιατί είναι και απλήρωτες επί εξάμηνο (6μηνο) και είναι αβέβαια η εργασία τους. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί, ότι πρόκειται για κρυφοζερβικές ή κρυπτογαρουφαλλικές, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή. Ποιος θα το περίμενε οι καθαρίστριες και οι τραπεζοκόμοι του Γενικού Νοσοκομείου της Άρτας θα επαναστατούσαν κατά των σ.σ. Ξανθού και Πολάκη και θα κατέβαιναν από την Άρτα στην Αθήνα να διαμαρτυρηθούν, γιατί είναι και απλήρωτες επί εξάμηνο (6μηνο) και είναι αβέβαια η εργασία τους. Κάποιοι άφησαν να εννοηθεί, ότι πρόκειται για κρυφοζερβικές ή κρυπτογαρουφαλλικές, αλλά αυτό δεν επιβεβαιώνεται από καμία πηγή. Εκείνο, το οποίο συζητείται είναι αν οι σ.σ. Πολάκης ο «βοθροαναλυτής» και Ξανθός, αποζημιώνονται κανονικά, στην ώρα τους ή έχουν κι αυτοί εξάμηνο και, να αποζημιωθούν και πηγαίνουν στον μπακάλη της γειτονιάς για να κάνουν τις προμήθειες για το σπιτικό τους με το τεφτέρι ανά χείρας, ώστε να μη μείνουν από λάδι, ψωμί, κρεμμύδια και πατάτες (για κρεατικά και ψαρικά, να μην γίνεται λόγος, αυτά δεν υπάρχουν πλέον στα μπακάλικα της γειτονιάς)!

Ονοματοκλέφτες!..

Έχουμε, ιστορικά, τους κατσικοκλέφτες, τους κλεφτοκοτάδες και τελευταίως, με τις ευλογίες μας, την συναίνεσή μας, την αποχαύνωσή μας οι γείτονές μας Σκοπιανοί μας έκλεψαν και το όνομά μας! Ντε και καλά να ονομασθούν Μακεδόνες! Και εμείς, έχοντες άγνοια της ιστορικής μας διαδρομής στα Βαλκάνια επί τρεις χιλιάδες χρόνια (3.000) τους το παραχωρούμε εν τη αφελεία μας, εν τη διεθνιστική πεποιθήση, εν τη συνοδοιπορεία μας. Άγνωστο το γιατί και τους τα παραχωρούμε όλα, ανοίγοντάς τους το δρόμο τόσο για το ΝΑΤΟ, όσο και για την Ε.Ε., που πριν λίγα, ελάχιστα χρόνια, που μετριούνται στα δάκτυλα, τι λέω ο αφελής, της μιας χειρός αμφότερα και τα δύο τα ρίχναμε στο πυρ το αιώνιο, ως οι δυνάστες και οι δολοφόνοι των Λαών!
Τόσο κοντή, βραχεία μνήμη έχουν οι Συριζαίοι που κινούν γη και ουρανό, ώστε με επιστολές προς τον Γ.Γ. του ΝΑΤΟ και προς τον πρόεδρο της Ε.Ε. να ανοίξουν τις πύλες τους και τις αγκάλες τους και να τους κάνουν δεκτούς.