ΑΙΧΜΕΣ & ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Οι κακοί «ξένοι»…

Με πολλή προσοχή διάβασα τα όσα δήλωσε η θιασώτης των ταξικών διαφορών, συμπατριώτης μας σ. Μερόπη Τζούφη, για όσα καταμαρτύρησε προς τους θεσμούς (sic) ότι τους εκβιάζουν! Και έκανα το σταυρό μου και είπα: Αυτοί οι κακοί οι «ξένοι», οι θεσμοί όπως τους αποκαλούν πλέον, εκβιάζουν μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ ή τόχουν στο χούι τους να εκβιάζουν όσους πέφτουν στα δίχτυα τους; Γιατί «φύσιν πονηράν ου ράδιον μεταβαλείν», αυτό θα πρέπει να το γνωρίζει η καλή υφυπουργός Παιδείας, δηλαδή ότι αν εκβιάζουν σήμερα, που τους υπογράφουν όλα τα ζητούμενα, δεν εξεβίαζαν και την κυβέρνηση των ΣαμαροΒενιζέλων; Ή, ο εκβιασμός γίνεται επιλεκτικά μόνο προς τον σ. Αλεξάκη, που τον βρήκαν τόσο μπόσικο και επιρρεπή; Όλοι αρνήθηκαν να δεχθούν επιστροφές προσφύγων ή αν το αποδεχθούν να έχουν και γενναία επιχορήγηση πόρων. Ο σ. Αλεξάκης μη θέλοντας να σεκλετίσει την Μέρκελ, αποδέχθηκε αναντίρρητα την επιστροφή, των μόλις 150 με 200 τον μήνα, δηλαδή 2.400 το χρόνο!

Τώρα εκβιάζουν;

Μετά την συμπολίτισσά μας σ. Μερόπη Τζούφη, που έκανε λόγο για τους κακούς «ξένους» που εκβιάζουν το ΣΥΡΙΖΑ, μας προέκυψε και ο γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ σ. Κ. Ζαχαριάδης, που κι αυτός στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ μας καράφλιασε με τη δήλωσή του, ότι: -Αν δεν δεχόμασταν τον εκβιασμό από τους θεσμούς και κυρίως από τον Σόιμπλε, ο στραγγαλισμός θα ήταν αναπόφευκτος!
Δηλαδή, συντρόφια, μόνο εσάς εξεβίαζαν και εκβιάζουν, τους προηγούμενους δεν τους εξεβίαζαν; Ή οι προηγούμενοι συμβάδιζαν στις απόψεις και δεν υφίσταντο κανέναν εκβιασμό, αλλά, αντιθέτως, ήταν όλα «μέλι - γάλα»; Αυτός ο ισχυρισμός, ότι σας εξεβίαζαν και σας εκβιάζουν δεν στέκει. Όποιος εκβιάζεται ή «παραδίδεται κι αυτός και το οπλοπολυβόλο του» ή ανθίσταται μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματός του, τρίτος δρόμος δεν υπάρχει. Αλλά έστω κι έτσι αποδείξατε, ότι δεν έχετε καμιά σχέση με την Αριστερά του Κύρκου, του Φλωράκη, του Παπαγιαννάκη…

Τα άσχετα Τελωνεία!..

Μας καραφλιάζουν οι ανταποκριτές των ΜΜΕ, με την αναφορά τους, ότι βρισκόμαστε στο Τελωνείο της Αδριανουπόλεως ή στο Τελωνείο των Καστανεών! Μα τα Τελωνεία βρίσκονται εκεί με μοναδικό τους σκοπό τον έλεγχο των διαφόρων προϊόντων που διακινούνται από το ένα κράτος στο άλλο, για να καταβληθούν οι αναλογούντες δασμοί και φόροι. Όσον αφορά τους πολίτες που θέλουν να μεταβούν από το ένα κράτος στο άλλο και στην δική μας περίπτωση, υπάρχουν για τον έλεγχό τους οι Σταθμοί Ελέγχου Διαβατηρίων, οι οποίοι στελεχώνονται από αστυνομικούς των χωρών που γειτνιάζουν και στην περίπτωση αυτή έχουμε τον Σταθμό Ελέγχου Διαβατηρίων στις Καστανιές, για την ελληνική περίπτωση και τον Σταθμό Ελέγχου Διαβατηρίων στην Αδριανούπολη, για την περίπτωση της Τουρκίας. Τόση άγνοια εκ μέρους των δημοσιογράφων, που εξυπακούεται, ότι προορίζονται να ενημερώνουν τους αναγνώστες των εφημερίδων ή των σταθμών τους!

Μάρτυρες του Ιεχωβά!..

Την πλάκα τους έχουν οι Αλβανοί, μάλλον Β/Ηπειρώτες, μάρτυρες του Ιεχωβά, που προσπαθούν να προσηλυτίσουν στο δόγμα τους Έλληνες, γηγενείς, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική κρίση. Γιατί, θέλω να πιστεύω, ότι δεν άφησαν τα πλούτη τους και την ευημερία τους στην Αλβανία και ήλθαν εδώ κήρυκες της θρησκείας (sic) του Μάρτυρος του Ιεχωβά ή και Χιλιαστών, διότι πολλές φορές «προφήτευσαν», ότι έρχεται η Δευτέρα Παρουσία και τις ισάριθμες έπεσαν έξω, γιατί δεν ήρθε! Και μη μας πουν και δώσουν και τον λόγο της τιμής τους, ότι αφιλοκερδώς, εις μνήμη των γονέων τους, ανέλαβαν αυτό το ιεραποστολικό έργο, προς σωτηρία των ψυχών τόσο των ιδίων όσο και αυτών που θα προσηλυτίσουν. Το γεγονός ότι ολημερίς στέκονται σε μια γωνία προβάλλοντες τα έντυπά τους, δεν γίνεται χωρίς την οικονομική ενίσχυση από την πέρα του Ατλαντικού Δημοκρατία. Αυτό εκθύμως θα το έκαναν αν επρόκειτο για μια έστω δυο φορές, αλλά όταν το συνεχίζουν Τετάρτη και Σάββατο στο ίδιο σημείο, σε πολλές υπόνοιες βάζει τους περαστικούς!