ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

«Παραιτηθείτε, κ. Πρόεδρε»

Σε επιστολή του ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου και συμπατριώτης μας κ. Βασίλειος Νικολόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζει την άποψη και τη γνώμη, ότι έπρεπε να προκηρύξει Δημοψήφισμα, αφού διαπίστωνε την δυσαρμονία της πλειοψηφίας που στηρίζει την Κυβέρνηση με το κοινό αίσθημα σ’ ότι αφορά την πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως να προβεί στην Συμφωνία των Πρεσπών. Κι αν η Κυβέρνηση είχε αντίθετη γνώμη να παραιτηθεί!Σε επιστολή του ο τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου και συμπατριώτης μας κ. Βασίλειος Νικολόπουλος, προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εκφράζει την άποψη και τη γνώμη, ότι έπρεπε να προκηρύξει Δημοψήφισμα, αφού διαπίστωνε την δυσαρμονία της πλειοψηφίας που στηρίζει την Κυβέρνηση με το κοινό αίσθημα σ’ ότι αφορά την πρωτοβουλία της Κυβερνήσεως να προβεί στην Συμφωνία των Πρεσπών. Κι αν η Κυβέρνηση είχε αντίθετη γνώμη να παραιτηθεί!Εδώ να τονίσουμε, ότι ο κ. Νικολόπουλος δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο, ένας γραφικός τύπος, ένα μόρφωμα, ένας ναζιστής ή ένας ακροδεξιός που στρέφεται κατά της Κυβερνήσεως, όπως συνήθισε η Κυβέρνηση και τα φερέφωνά της να αποκαλούν κάθε άτομο που αντιδρά σ’ αυτή την Συμφωνία. Είναι τέως πρόεδρος του Αρείου Πάγου, πολύ γνωστός και συνεργασθείς κατά το παρελθόν με τον κ. Πρόεδρο της Δημοκρατίας, άρα η γνώμη του έχει βαρύνουσα άποψη στα τρέχοντα γεγονότα!..

Μακεδόνες, Έλληνες και Ευρωπαίοι!..

Πρέπει να τον πήρε ψηλά τον αμανέ ο σ. Ζάεφ, αλλιώς δεν εξηγείται η προσφώνησή του, λέγοντας:Πρέπει να τον πήρε ψηλά τον αμανέ ο σ. Ζάεφ, αλλιώς δεν εξηγείται η προσφώνησή του, λέγοντας:- Μακεδόνες, Έλληνες και Ευρωπαίοι. Δηλαδή, σε ποιούς Μακεδόνες αναφερόταν ο σ. Ζάεφ; Προφανώς σ’ αυτούς που βάφτισε το δίδυμο Τσίπρα-Κοτζιά. Και όπως τόνισε ο ανεξάρτητος πλέον βουλευτής Δημήτριος Καμμένος, οι νονοί έχουν για πάντα την ευθύνη των αναδεκτών. Και στην προκειμένη περίπτωση αναδεκτός είναι ο Zoran Zaev και νονοί το δίδυμο οι σ.σ. Τσίπρας και Κοτζιάς. Διότι μας έχουν καραφλιάσει, ότι θα αποκαλούνται οι κάτοικοι του νεοφωτισμένου κράτους Βόρειοι Μακεδόνες και το κράτος Βόρειος Μακεδονία ή Ceberna Makedonja και όμως ο Zoran Ζάεφ εξετράπη της Συμφωνίας των Πρεσπών, άμα τη υπογραφή της από το δίδυμο Κοτζιά – Δημητρόφ!.. Να περιμένουμε κι άλλες παρασπονδίες; Πιθανόν!..

Απρονοησία…

Στα γεγονότα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 μ.Χ. έλαβαν μέρος και 317 Έλληνες στρατιώτες, εκ των οποίων 105 έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι στο πεδίο της μάχης. Όμως έμειναν στην αφάνεια! Δεν ήσαν παιδιά των ηγετίσκων που μας κυβερνούν διαχρονικώς, ήσαν παιδιά αγροτών και παιδιά εργατών. Καμία σχέση με τους ηρωικούς προγόνους μας που συνηθίζουμε να προβάλλουμε ως απόγονοι αυτών. Ο Μιλτιάδης αντιμετώπισε τους Πέρσες στον Μαραθώνα και ο γιος του Κίμωνας εστάλη στην Κύπρο να τους εκδιώξει. Δεν έκειτο τότε η Κύπρος μακράν. Κατά τον πλουν με τις τριήρεις ο Κίμωνας απεβίωσε (όχι δεν έφυγε από την ζωή) και με τη σκέψη οι Πέρσες ότι καταφθάνει ο Κίμωνας εγκατέλειψαν την Κύπρο στην οποία είχαν αποβιβασθεί. Εν έτει 1962 μ.Χ. τα πλοία που συνέδεαν την Ελλάδα με την Κύπρο έκαναν δύο μερόνυχτα! Σκεφτείτε πόσο έκαναν οι τριήρεις την εποχή του Κίμωνα, που δεν άντεξε ο άνθρωπος και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τον πλουν!Στα γεγονότα της εισβολής των τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο κατά τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 μ.Χ. έλαβαν μέρος και 317 Έλληνες στρατιώτες, εκ των οποίων 105 έπεσαν ηρωικώς μαχόμενοι στο πεδίο της μάχης. Όμως έμειναν στην αφάνεια! Δεν ήσαν παιδιά των ηγετίσκων που μας κυβερνούν διαχρονικώς, ήσαν παιδιά αγροτών και παιδιά εργατών. Καμία σχέση με τους ηρωικούς προγόνους μας που συνηθίζουμε να προβάλλουμε ως απόγονοι αυτών. Ο Μιλτιάδης αντιμετώπισε τους Πέρσες στον Μαραθώνα και ο γιος του Κίμωνας εστάλη στην Κύπρο να τους εκδιώξει. Δεν έκειτο τότε η Κύπρος μακράν. Κατά τον πλουν με τις τριήρεις ο Κίμωνας απεβίωσε (όχι δεν έφυγε από την ζωή) και με τη σκέψη οι Πέρσες ότι καταφθάνει ο Κίμωνας εγκατέλειψαν την Κύπρο στην οποία είχαν αποβιβασθεί. Εν έτει 1962 μ.Χ. τα πλοία που συνέδεαν την Ελλάδα με την Κύπρο έκαναν δύο μερόνυχτα! Σκεφτείτε πόσο έκαναν οι τριήρεις την εποχή του Κίμωνα, που δεν άντεξε ο άνθρωπος και άφησε την τελευταία του πνοή κατά τον πλουν!

Πατριδοκαπηλειόμετρο!..

Όσοι δεν συμφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών, όπου παραχωρήσαμε όνομα, ιθαγένεια και γλώσσα στους Σκοπιανούς, που δεν τους ξέρει ο σ. Κώστας Ζαχαριάδης, γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γραφικοί, είναι ναζί, είναι ετερόκλητος όχλος, είναι μορφώματα, είναι πατριδοκάπηλοι!..Όσοι δεν συμφωνούν με την συμφωνία των Πρεσπών, όπου παραχωρήσαμε όνομα, ιθαγένεια και γλώσσα στους Σκοπιανούς, που δεν τους ξέρει ο σ. Κώστας Ζαχαριάδης, γενικός διευθυντής του ΣΥΡΙΖΑ, είναι γραφικοί, είναι ναζί, είναι ετερόκλητος όχλος, είναι μορφώματα, είναι πατριδοκάπηλοι!..Φυσικά, σ’ ό,τι παραχωρήσαμε στους Σκοπιανούς, που ήδη σήκωσαν μύτη και αυτοπροσδιορίζονται Μακεδόνες χωρίς το Ceberna, αντιτίθενται και οι ΑΝΕΛίτες, δηλαδή είναι και οι ΑΝΕΛίτες μορφώματα, ετερόκλητος όχλος, γραφικοί, ναζί και φυσικά πατριδοκάπηλοι. Εκείνο που με προβληματίζει, όπως και πολλούς αναγνώστες που μας τηλεφωνούν, είναι με το πατριδοκαπηλειόμετρο γίνεται αυτή η ανίχνευση των πατριδοκαπήλων, διότι οι ΑΝΕΛίτες αδίστακτα τονίζουν, ότι δεν συμφωνούν με το όνομα Μακεδονία και παράγωγά του είτε σύνθετο είτε απλό, όπως π.χ. Ceberna Makedonja.