ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Σύγχρονοι Ηρόστρατοι!..

Είναι γνωστή η περίπτωση του Ηροστράτου, που το βράδυ που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος, όλως συμπτωματικά, πυρπόλησε το μαυσωλείο της Αρτέμιδος στην Αλικαρνασσό, για να μείνει στην ιστορία! Και πράγματι έμεινε, με τη διαφορά, ότι τον μεν Μέγα Αλέξανδρο τον αναγράφει με χρυσά γράμματα, τον δε Ηρόστρατο με μαύρα, κατάμαυρα στοιχεία!
Την σήμερον ημέραν τόβαλαν μέτι Μωαμέτη οι σύντροφοι Αλεξάκης και Κοτζιάς να τους αναγράψει η ιστορία και θα τους αναγράψει όχι με χρυσά γράμματα, αλλά με μαύρα κατάμαυρα για την παραχώρηση της ονομασίας Μακεδονία, με όλα τα συμπαραμαρτούντα στους Σκοπιανούς! Γιατί αυτή τους η μειοδοσία; Τα Σκόπια ανά νταμ παπαντάμ ευρίσκοντο στην περιοχή που την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου απεκαλείτο Δαρδανία! Γιατί απεμπολούν την πατρίδα τους και επιζητούν νέο όνομα; Μα τους ονόμασαν 140 κράτη ως τώρα. Ναι και η Σερβία την αποδέχθηκε, αλλά τελευταίως απαρνήθηκε αυτήν την αποδοχή και την αποκαλεί εκ νέου Fyrom! Εμείς, δηλαδή οι Τσίπρας και Κοτζιάς και οι Συριζαίοι, γιατί πλειοδοτούν στην ονομασία, έστω και CEBEPHA MAKEΔONIJA; Οι Γερμανοί και οι Αμερικανοί... Θα τους ψηφίσουν;

Ημιμάθεια...

Φαίνεται, ότι η τηλετύφλα ενέχει την ιδιότητα του Αγίου Παντελεήμονος, όπου κουτσοί, στραβοί και άλλοι νοσούντες έτρεχαν για να θεραπευθούν. Έτσι αμαθείς, ημιμαθείς και κατέχοντες εμφανίζονται για να μας προσφέρουν τα φώτα τους επί παντός επιστητού! Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Κούλογλου να μας καραφλιάζει, ότι «η επανάσταση των Σλαύων στις 20/7/1903 κατεπνίγη με την βοήθεια των Ελλήνων»! Η αλήθεια έχει διαφορετικά. Οι τουρκικές δυνάμεις που απεστάλησαν για να καταπνίξουν την επανάσταση εν τη γενέσει της εστράφησαν κατά των Ελλήνων, των Γκραικομάνων, διότι αυτοί πάντοτε εξεγείροντο για να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Οι Σλαύοι και δη οι Βούλγαροι είχαν ήδη αποκτήσει την αυτονομία τους και μάλιστα είχαν αποκτήσει και την προσάρτηση της ανατολικής Ρωμυλίας με την Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου και την δήθεν μου και τάχατες επανάσταση του Ιλιντέν, την πλήρωσαν και πάλι οι Έλληνες του Κρουσόβου της Βασιλείας, του Νυμφαίου και άλλων ελληνοφώνων περιοχών της Μακεδονίας! Φοβάται, λοιπόν, ο σ. Κούλογλου μη χάσουμε την ιστορική (sic) ευκαιρία για λύση του Μακεδονικού!.. Δηλαδή, κελεπούρι, να ‘ούμε!..

Ποια η σταθερότητα;.

Αφουγκρασθήκαμε και για την σταθερότητα στην περιοχή που κατά τους Συριζαίους είναι πρώτη προτεραιότητα!
Φαίνεται, ότι δεν παρακολουθούν την δρα­στηριότητα του λαλίστατου σουλτάνου Ρ.Τ. Ερντογάν, που προτού συναντηθεί ο Zorav Zaev με τον Έλληνα Minister Premier σ. Αλεξάκη, μετέβη στην Άγκυρα για να πάρει τις νουθεσίες του πολυχρονεμένου και δεν οσμίζονται την δραστηριότητα που αναπτύσσει σ’ όλα τα Βαλκάνια ο πολυχρονεμένος. Για ποια σταθερότητα κάνουν λόγο; Το ίδιο συμβαίνει και με την Αλβανία και με την Βοσνία - Ερζεγοβίνη. Για την ώρα εκτός τόξου μουσουλμανικού μένει η Σερβία και η Βουλγαρία, η οποία άγεται και φέρεται μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, παίζοντας το παιχνίδι του αγωγού, την μία θα περάσει από την Βουλγαρία και την άλλη δεν θα περάσει. Κάτι που μας θυμίζει το παιδικό παιχνίδι: «Περνάει, περνάει η μέλισσα με τα μελισσόπουλα»! Αυτή δεν είναι σταθερότητα, είναι τραμπάλα!..

Μόνο με... ταρίχευση!

Σε δηλώσεις του ο πρώτος πολίτης της Θεσσαλονίκης, παρουσία και του λαοπροβλήτου πρωθυπουργού μας σ. Αλεξάκη, τον αφουγκρασθήκαμε να τονίζει, ότι:
- Αυτή η πόλη δεν πρέπει να αλλάξει δήμαρχο για πολλά - πολλά χρόνια.
Σήμερα ο σ. Μπουτάρης είναι, κατά δική του δήλωση, εβδομηκονταεπταετής, δηλαδή 77 ετών, που σημαίνει αν μείνει για πολλά-πολλά χρόνια δήμαρχος, ας πούμε μία 4ετία ή δύο 4ετίες, τότε θα είναι 85 ετών, που με την φυσική κράση που έχει σήμερα δεν θα είναι και τόσο αντοχής, οπότε χρειάζεται να επέμβουν οι... μουμιολόγοι να τον ταριχεύσουν και να τον εγκαταστήσουν επί μονίμου βάσεως στον δημαρχιακό θώκο!
Επειδή, όμως, ουδείς αναντικατάστατος, όσοι είχαν αυτή την άποψη εγκαταβιούν στα νεκροταφεία ή κοιμητήρια, κρείττον έστιν το σιγάν του λαλείν, σ. Μπουτάρη!