ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Και το Αθαμανιό βάση!

Η Α’ - Β’ φορά αριστερο-δεξιά κυβέρνηση, παρεχώρησε βάσεις στους δολοφόνους των λαών στη Λάρισα, στην Αλεξανδρούπολη, στην Ανδραβίδα, προτίθεται να παραχωρήσει το Νεώριον της Σύρου και βάση ελικοπτέρων είτε στην Κάλυμνο είτε στην Ψέριμο και πρωτίστως αναβάθμισε την βάση της Σούδας. Στο σκεπτικό της ηθικής της είναι να παραχωρήσει και μέρος του Αθαμανίου για βάση τεθωρακισμένων των ΗΠΑ για οπισθοφυλακή των αμερικανικών δυνάμεων! Έτσι θα έχουμε εξασφαλισμένα τόσο τα πρόσθεν όσο και τα μετόπισθεν από την σοσιαλφιλελέ κυβέρνηση του Premier Minister σ. Αλεξάκη, που ενώ διαδήλωνε ξεσηκώνοντας το πόπολο ενάντια στους δολοφόνους των λαών, τώρα τους καθιστά φύλακες αγγέλους, προφανώς επηρεασμένος από τους «Αγγέλους του Τσάρλι», τη γνωστή σειρά στην τηλετύφλα των βοθροκαναλίων!

Το τρίτο κτήριο...

Το σημερινό κτήριο του κέντρου «Όασις» είναι το τρίτο. Το πρώτο παραδοσιακό πέτρινο και κεραμοσκεπές έγινε επί Γεωργίου Στάμου, μικρό μεν αλλά εξυπηρετικό για τους Γιαννιώτες. Όμως, οι παροικούντες στο Δήμο ενεπνεύσθησαν μεγαλύτερο, ανετότερο και κάπως επιβλητικό. Αυτό έγινε περί τα μέσα της δεκαετίας του ‘70, με αποτέλεσμα ο Δήμος να στερηθεί πολλά μισθώματα, διότι διεκόπη η λειτουργία του. Το σημερινό έχει κι αυτό την ιστορία του με την παραμονή του επί μακρόν ανενεργό, στερούντα τον Δήμο μισθωμάτων. Αλλά θα φέρει την ιστορική πληροφορία επί δημάρχου τάδε ανεγέρθη το παρόν κτήριον, χωρίς την πληροφορία πόσο κόστισε αυτή η μακροχρόνια μη λειτουργία του κατεδαφισθέντος και μη λειτουργούντος. Κάποια στιγμή θα πρέπει οι δημότες που επιβαρύνονται με αυτές τις εξάρσεις των δημάρχων να μάθουν τα καθέκαστα για τις ανακαινίσεις και τις ανακατασκευές, ώστε να μην χειροκροτούν επί ματαίω τις ματαιόδοξες πρωτοβουλίες, των πρώτων πολιτών!

Στα μαλακά!..

Στα μαλακά έπεσε ο βουλευτής των Κεντρώων Φωκάς για την κατάπτυστη συμπεριφορά του, όταν εκφωνώντας λόγο σε οπαδούς του ΠΑΟΚ και για να τους τονώσει το ηθικό τους, εξήλθε του έρκους των οδόντων του το σύνθημα: «Να καεί, να καεί η π...... η Βουλή»! Αλλά δεν είδαμε και καμιά διαμαρτυρία από τους υπολοίπους 299 που την απαρτίζουν, όσο και από τους οίκους ανοχής που τους παραλλήλισε ο βουλευτής, τρομάρα του κακιά. Αλλά πώς να διαμαρτυρηθούν οι διακόσιοι ενενήντα εννέα με απεργία; Μα αυτοί έτσι κι αλλιώς απουσιάζουν από τα βουλευτικά καθήκοντα, αλλά την «αποζημίωση» την σουφρώνουν! Οι εργαζόμενες στους οίκους ανοχής που παραλληλίσθηκαν με τους 299, αν απεργήσουν θα χάσουν το ψωμί τους. Γίνονται τέτοια πράγματα και μάλιστα σε περίοδο κρίσεως;

Η Μεγάλη Λούτσα...

Πράγματι, η Λούτσα, ήταν η Μεγάλη Λούτσα, που σκιαγραφεί ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» κ. Κώστας Κουλίδας και η οποία ευρίσκετο και βρίσκεται στη συμβολή των οδών Δωδώνης και Αλεξάνδρου Πάλλη. Σ’ εκείνο το σημείο υπήρχε και ένας υπεραιωνόβιος πλάτανος, τον οποίο κρεούργησαν όταν διαπλατύνθηκε η τότε λεωφόρος Γεωργίου Β’ και σήμερα Δωδώνης. Βεβαίως, οι μακαρίτες τώρα Δημήτριος Καλαμπόκης και Σάββας Νικολάτος, όπως σήμερα οι Σκοπιανοί επιδιώκουν να μετονομασθούν σε Μακεδόνες, έτσι και οι Περαλουτσινοί, με την βοήθεια των παραπάνω έδωσαν το όνομα Λούτσα στην Πέρα Λούτσα! Αυτό όμως λέγεται κλεψωνυμία, η οποία αλλοιώνει τα τοπωνύμια όλης της περιοχής, αφού η Λούτσα βρισκόταν στην περιοχή του 8ου Συνοριακού Τομέως, μετέπειτα Στρατολογίας και νυν έχει ο Θεός τι όνομα δόθηκε, αφού στο κτήριο της Στρατολογίας εγκαταστάθηκαν Τουριστικές Υπηρεσίες! Πάντως η αναφορά του κ. Κουλίδα στην Μεγάλη Λούτσα, την οποία τοποθετεί στη σωστή της θέση, δικαιώνει όσους τότε αντέδρασαν στην κλεψυνωμία!