ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Ομοψυχία, συνεννόηση...

Αφουγκραζόμαστε συνεχώς από τα συντρόφια των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ότι πρέπει να ομονοήσωμε, να συνεννοηθούμε, να συναινέσουμε κ.λπ. τροφαντά και ωραία, αλλά ποιος πρέπει να κάνει το πρώτο βήμα σ’ αυτήν την κατεύθυνση; Περιμένουν τα ιδιόρρυθμα συντρόφια, που μεταξύ τους δεν έχουν συνεννόηση, δεν διακρίνονται για την ομοψυχία τους και εκδηλώνεται η αποστροφή τους προς την συναίνεση, να γίνει το πρώτο βήμα από την αντιπολίτευση, την οποιαδήποτε αντιπολίτευση, είτε μείζονα, είτε ελάσσονα; Το πρώτο βήμα πρέπει να γίνει από το χαμογελαστό παιδί, που άχρι τούδε έχει αποδείξει, ότι μάλλον προεδρεύει σε 15μελές γυμνασίου για να μην πω δημοτικού σχολείου και όχι ότι πρωθυπουργεύει με όλες τις παλινωδίες του και τις κωλοτούμπες του, που αυτό έχει διαπιστωθεί και από τους ξένους ακόμη! Ας το χωνέψουν τα συντρόφια, ότι το πρώτο βήμα της ομοψυχίας θα το κάνει ο σ. Αλεξάκης, που έχει και την εξουσία στα χέρια του, παρότι η σ. Περιστέρα Μπαζιάνα τόνισε, ότι ναι μεν κυβερνούν αλλά δεν έχουν την εξουσία!

Πέντε μήνες, δύο αδράχτια...

Πότε τα’γνεσα η Πλατώνα!
Λαϊκή παροιμία που εκφράζει πλέρια και τον ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με δεδομένη την απόφαση του άλλοτε αγραβάτωτου και άλλοτε γραβατωμένου Υπουργού Περιβάλλοντος Γ. Σταθάκη, για την προώθηση στη Βουλή με καθυστέρηση τριών (sic) ετών για κύρωση των συμβάσεων προκειμένου να αρχίσουν γεωτρήσεις σε τέσσερα οικόπεδα στη Δυτική Ελλάδα! Ζήτω, λοιπόν, του Γιώργου Σταθάκη!
Θα μου πείτε και λίγο είναι τρία χρόνια αφού το θυμήθηκε και το προώθησε. Αυτος είχε ξεχάσει να δηλώσει 1.000.000 ευρώ στη Δήλωση Φόρου Εισοδήματος, πράξη για την οποία επιβάλλονται, στους κοινούς θνητούς, κυρώσεις, τα οικόπεδα θα τον απασχολούσαν, τα οποία δεν ήταν και δεν είναι δικά του; Τι να πρωτοθυμηθεί ο άνθρωπος, τα περίπου 35 δικά του οικόπεδα και ακίνητα, τα οποία κάθε χρόνο πρέπει να δηλώνει στη Δ.Φ.Ε.; Πάλι καλά να λέμε που στη λήξη της τετραετίας τα θυμήθηκε, τι κι αν 1.000.000 και κάτι είναι άνεργοι και μερικοί απ’ αυτούς ίσως απασχολούνταν στις υπόψη γεωτρήσεις!..

Η ψυχική ευφορία...

Υπάρχει πολίτης σ’ αυτήν τη χώρα, που να μην θυμάται την ψυχική ευφορία του σ. Αλεξάκη, ότι τα βρήκε με τον Ζόραν Ζάεφ, πρωθυπουργό των Σκοπίων και με τον ΥΠΕΞ Ν. Ντιμιτρώφ, σ’ ό,τι έχει σχέση με το όνομα της Fyrom; Και να αναμνηστικές φωτογραφίες και να σφίξιμο χεριών και να γκόρδομα αμφότεροι και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις άρχισαν τα δύσκολα! Ξέρεις δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Σύνταγμα, γιατί δεν έχουμε την πλειοψηφία, δεν μπορούμε να αλλάξουμε την ταυτότητά μας, διότι επί 25ετία, λέγονται Μακεδόνες κ.λπ. ανούσια από ανιστόρητους. Μα σ. Αλεξάκη, η Μεγάλη Βρετανία άλλαξε όνομα, που έτσι την ήξερε όλη η υφήλιος επί αιώνες και όχι έτη, άλλαξε όνομα η Ιρλανδία, που κι αυτή έτσι την γνώριζαν όλα τα κράτη επί αιώνες, άλλαξαν όνομα οι Ταγκανίκα - Ζανζιβάρη και έγιναν Τανζανία, η Αβυσσηνία που έγινε Αιθιοπία, η Τρανσιορδάν και έγινε Ιορδανία, η Κεϋλάνη και έγινε Σρι Λάνκα και τόσα άλλα κράτη και εδώ στύλωσε τα πόδια η Βαρδάρσκα; Αλλά, αν αυτές οι πρωτοβουλίες συμφωνούν με τις πρόνοιες του Συντάγματος καμία αντίρρηση. Αν δεν συμφωνούν να μην μας φοβερίζει ο περιδεής Ν. Βούτσης.

«Έφυγε το άγαλμα»...

Καημένη ελληνική γλώσσα σε τι χέρια έχεις καταντήσει! Αφουγκραζόμαστε τους παρουσιαστές να μας καραφλιάζουν σε καθημερινή βάση από την προχειρότητα που σε χρησιμοποιούν, όπως αφουγκρασθήκαμε:
- Όταν τα βλήματα της σκανδαλολογίας εξοστρακίζονται! Και ο καημένος ο δίκαιος Αριστείδης εξοστρακίσθη αν και δεν ήταν βλήμα. Τα βλήματα αποστρακίζονται, εκτός από όσα «βήματα» έχουν επιφορτισθεί να μας καραφλιάζουν!
- Έφυγε το άγαλμα από το αεροδρόμιο μετά την αφαίρεση της πινακίδας!
Το άγαλμα δεν φεύγει αλλά απομακρύνεται, μεταφέρεται, αφαιρείται κι αυτό όπως η πινακίδα!
- Εμείς θα φύγουμε και θα πάμε μέχρι την Αυστραλία!
Εδώ η παρουσιάστρια δεν φεύγει αλλά συνδέεται με τον πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης! Άλλο φεύγω και άλλο συνδέομαι τηλεφωνικώς, ή και επικοινωνώ.
Ας δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα και σημασία στην κυριολεξία και όχι στην προχειρότητα, που με τον τρόπο αυτό η γλώσσα μας η πλουσιώτερη του κόσμου συρρικνώνεται!