ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

H μοναδικότητα του Τόσκα!..

= Πολλοί αναγνώστες του «Π.Λ.» και της στήλης, αναρωτιούνται, πώς έφθασε στο βαθμό του στρατηγού ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠροΠό σ. Τόσκας, που μας καραφλιάζει με τις δηλώσεις του και τις διαβεβαιώσεις του, ότι στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, επικρατεί ασφάλεια και τάξη, μοναδική ίσως, αν όχι σ’ όλη την Ευρώπη, τουλάχιστον στην Βαλκανική. Και μένει ο πολίτης ενεός με τις καταστροφές που προκαλούν, προφανώς τα «δικά μας παιδιά», όπως δήλωσε προσφάτως ο αντιπρόεδρος της Κυβερνήσεως και νυν Υπουργος Οικονομίας σ. Δραγασάκης, αλλά και το πλέριο του ενδιαφέρον να μην οδηγηθούν στην ΓΑΔΑ οι Ρουβίκωνες του προέδρου της Βουλής σ. Νίκου Βούτση. Δεν αφυπνίζεται από τον λήθαργο που βρίσκεται ο σ. Τόσκας, ώστε και να δικαιώσει όσους αναρωτιούνται πως, στο διάτανο, έφθασε στο βαθμό του στρατηγού; Αυτός ο στρατηγός που δεν μπορεί να εξαλείψει τους ταραξίες στο νεφοσκεπές Άστυ, θα μπορούσε να αντιμετωπίσει ένα τάγμα πλήρως εξοπλισμένο εχθρικό;

Διαγραμμίσεις... ανύπαρκτες!

Στη συμβολή Δομπόλη-Λουκάρεως, ένα σημείο από το οποίο διέρχονται τόσο πολλά οχήματα όσο και πολλοί πεζοί, είτε αυτοί είναι φοιτητές που κινούνται προς και από την Φοιτητική Εστία, είτε συμπολίτες μας που κατευθύνονται ή επιστρέφουν προς και από τον Ναό Περιβλέπτου. Ε, σ’ αυτό το σημείο δεν υπάρχουν διαγραμμίσεις για τους πεζούς και πρέπει να περνούν με κάποια επιφύλαξη και προσοχή, αλλά και οι οδηγοί να είναι περισσότερο προσεκτικοί. Διότι αν συμβεί κάτι απευκταίο, τότε οι συνήγοροι του πεζού θα τα ρίχνουν στον οδηγό του οχήματος και οι του οδηγού στον απρόσεκτο πεζό. Και προτού συμβεί το απευκταίο, καλό είναι οι επιφορτισμένοι με το θέμα αυτό να μεριμνήσουν για τη σήμανση της διασταυρώσεως προς αποφυγήν ανεπιθυμήτων συνεπειών!

«Σίτιση Αδεσπότων...»

Έναντι της Φοιτητικής Εστίας στο Λόφο Περιβλέπτου, έχει τοποθετηθεί, προφανώς, από το Δήμο Ιωαννιτών, γιατί φέρει και την ένδειξη Δήμος Ιωαννιτών - Σίτιση Αδεσπότων, ένας ημικύλινδρος διαφανής. Πρόκειται για σημείο όπου τίθεται το πρωινό, το γεύμα και το βραδινό των αδεσπότων. Αυτή η «μεροληπτική» μεταχείριση των αδεσπότων, εγκυμονεί πολλούς κινδύνους για τους πεζούς που διέρχονται από το σημείο εκείνο, διότι είναι ενδεχόμενο να συγκεντρωθούν αρκετά αδέσποτα και να αρχίσουν τις επιθέσεις τους, να καταστεί δηλαδή η οδός απροσπέλαστη στους πεζούς και λίαν επικίνδυνη, με συνέπειες απρόσμενες και απρόβλεπτες για την ακεραιότητα των διερχομένων! Λύση υπάρχει: Να συγκεντρωθούν τα αδέσποτα σε καταφύγιο ή να εντοπιστούν οι ιδιοκτήτες τους που τα εγκατέλειψαν στους πέντε δρόμους. Να εφαρμοσθεί η νομοθεσία για την τοποθέτηση τσιπς στα αδέσποτα ώστε να είναι δυνατή η εντόπιση των αφεντικών τους!

Άλλο στρατιώτες!..

Το αφουγκρασθήκαμε κι αυτό από την βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ σ. Έφη Καρακώστα, ότι είναι άλλο πράγμα οι πολίτες και άλλο οι στρατιώτες, με αφορμή την σύλληψη των δύο στρατιωτικών στις Καστανιές του Έβρου, κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Δηλαδή, σ. Καρακώστα σε τι διαφέρουν οι πολίτες των στρατιωτικών; Είναι από άλλη μαγιά οι πρώτοι και από άλλοι μαγιά οι δεύτεροι; Μάλλον κάτι τέτοιο θα πιστεύει η σ. Έφη, οι δηλώσεις της οποίας μου έφεραν στο νου περιστατικό από την υπηρεσία μου ως οπλίτης στη Νέα Σάντα Κιλκισίου.
Μία των ημερών, μία κάτοικος της Ν.Σ., ρώτησε την μάνα της, αν έπρεπε να ποτίσει το γάιδαρό της από το νερό της πηγής, διότι λίγο ενωρίτερα από την ίδια αυτή πηγή είχε πιεί κάποιος στρατιώτης!
- Μάνα να ποτίσω το γάιδαρο απ’ αυτό το νερό; Γιατί λίγο πριν ήπιε νερό κάποιος στρατιώτης!
Αυτό είχε καταστεί ανέκδοτο εκείνη την εποχή. Εδώ να υπομνήσωμε, ότι αυτή που ρώτησε τη μάνα της δεν ήταν ούτε μηχανικός, μήτε βουλευτής. Απλή αγρότισσα ήταν και φυσικά ολιγογράμματος!