ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

 Έξεστι Συριζαίων ασχυμονείν!.. Παλαιά ελληνική ρήση, η οποία αναφερόταν στους Κλαζομενίους. Την σήμερον ημέραν αυτό ισχύει κατ’ αποκλειστικότητα για τους Συριζαίους, οι οποίοι στα πάνελ των βοθροκαναλίων που μετέχουν με άλλους πολίτες, συνήθως, βουλευτές, παντί τρόπω επιδιώκουν να διακόψουν τον ομιλητή, να παρεμβάλλουν «παράσιτα» όπως παλαιότερα, πριν 30, 40 χρόνια, αφουγκραζόμασταν δύο και τρεις σταθμούς και δεν καταλαβαίναμε ουδένα! Έτσι και πρόσφατα στον ΣΚΑΙ συμμετείχαν οι σ. Σεβαστάκης (δεν λείπει ο Μάρτης από την Σαρακοστή), ο κ. Κεφαλογιάννης και ο κ. Αμυράς. Ο σ. Σεβαστάκης παρενέβαινε συνεχώς και στους δύο άλλους εκλεκτούς καλεσμένους, με αποτέλεσμα να μην γίνεται ουδείς κατανοητός! Προφανώς, ο σ. Σεβαστάκης, και δεν είναι ο μόνος, προαλείφεται για Υπουργός στον προσεχή, οψέποτε, γίνει, ανασχηματισμό! Είδομεν!..
Μηδίζοντες και σλαβίζοντες!..
 Στην αρχαιότητα είχαμε τους Μηδίζοντες, δηλαδή αυτούς οι οποίοι προσέφεραν γην και ύδωρ στους Πέρσες, μετέπειτα μας προέκυψαν οι Ρωμαΐζοντες, όπως ήσαν οι Σπαρτιάτες, οι Μεσσήνιοι και οι Ηλείοι που τάχθηκαν με το μέρος της Ρώμης εναντίον της Μακεδονίας του Φιλίππου του Ε’ και τους ακολούθησαν, τους μιμήθηκαν οι Αχαιοί και οι Αιτωλοί και την σήμερον ημέραν μας προκύπτουν οι σλαβίζοντες ή σκοπιανίζοντες που με γαλαντομία τα προσφέρουν όλα στα Σκόπια, με κυρίαρχη προσφορά το όνομα Μακεδονία! Τα Σκόπια βρίσκονται στην περιοχή της Δαρδανίας, γιατί οι σημερινοί Σκοπιανοί αρνούνται την κοιτίδα τους και ντε και καλά επιζητούν το όνομα Μακεδονία; Εξ ου θα προκύψει η γλώσσα, το έθνος, η καταγωγή, τα προϊόντα (μακεδονικά) και φυσικά η καταγωγή τους από το σπέρμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Και Τσατσόπουλος να ήταν ο Μέγας Αλέξανδρος, δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα να αναπαράγει 1.000 χρόνια μετά τον θάνατό του τόσους απογόνους, κάτι που το αρνήθηκαν τόσο ο πρώτος πρόεδρος των Σκοπίων Κύρο Γκλιγκόρωφ, όσο και ο πρώτος μετακομμουνιστικά, πρόεδρος της Βουλγαρίας Ζέλιου Ζέλιεβ, που θεωρεί τους Σκοπιανούς πρώτους εξαδέλφους των Βουλγάρων. Γι’ αυτό και η βουλγαρική πρεσβεία στα Σκόπια χορήγησε 80.000 διαβατήρια σε Σκοπιανούς!..
Η Συνθήκη του Βουκουρεστίου...
 Με την Συμφωνία του Βουκουρεστίου του 2008, θέσαμε veto στην είσοδο των Σκοπίων σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε. αν δεν επιτευχθεί συμφωνία στο όνομα! Δεν επετεύχθη συμφωνία και τα Σκόπια έμειναν εκτός ΝΑΤΟ και Ε.Ε.
Έχουμε, όμως και την Συνθήκη του Βουκουρεστίου του 1913 τότε που καθορίσθηκαν τα σύνορα στα Βαλκανικά Κράτη και δόθηκαν τα 2/3 της Λίμνης της Δοϊράνης στην τότε Γιουγκοσλαβία ως μεγαλύτερη χώρα έναντι της Ελλάδος που της δόθηκε το 1/3. Όπως και τα 2/3 της Μεγάλης Πρέσπας έναντι σ’ εμάς το 1/3. Παραχωρήθηκε τότε και ελευθέρα ζώνη στο λιμένα της Θεσσαλονίκης, το οποίο το έχασαν μετά τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας ή Νοτιοσλαβίας και διευρυμένη Ζώνη για την διέλευση του σιδηροδρόμου. Αντ’ αυτού η τότε Γιουγκοσλαβία μας έδινε μερικες άδειες διελεύσεως transit φορτηγών προς την Ευρώπη. Αποκλείεται μετά την ήδη κυοφορούμενη Συμφωνία αλά καρτ Τσίπρα να τα ζητήσουν και πάλι οι Σκοπιανοί, ασχέτως αν δεν ζητήσαμε εμείς τα 2/3 της Δοϊράνης και της Μεγ. Πρέσπας, αφού τα Σκόπια τώρα είναι μικρότερη χώρα έναντι της Ελλάδος; Μα θα πει κάποιος: Οι Συνθήκες δεν αναθεωρούνται. Σύμφωνοι! Μα δεν ζητάμε αναθεώρηση της Συνθήκης με ακεραία την Γιουγκοσλαβία, αλλά τώρα που διαλύθηκε, άρα υπάρχει μία νέα πραγματικότητα που έπρεπε να την επωφεληθούμε άμα τη καταρρεύσει της τότε Ομοσπονδίας. Δεν το κάναμε, διότι, προφανώς, «έκειτο μακριά».
Η Σασών κείται μακράν!
Όταν μας παραχώρησαν τα Επτάνησα οι τότε Άγγλοι σ’ αυτά συμπεριλαμβανόταν και η νήσος Σάσων, η οποία φράζει το λιμάνι της Αυλώνος. Οι νεότεροι Έλληνες αποφεύγουν όμως τις μακρινές διαδρομές, όπως έκανε ο γιος του Μιλτιάδη, Κίμωνας, που μετέβη στην Κύπρο με τις τριήρεις για να διώξει τους Πέρσες που την είχαν καταλάβει. Δεν έκειτο μακράν τότε η Κύπρος. Κατά τον πλουν ο Κίμωνας απεβίωσε, ή κατά προσφιλή σήμερα έκφραση «έφυγε από την ζωή» και παρά ταύτα αν και πεθαμένος κατάφερε η φήμη του να απελευθερώσει την Κύπρο από τους Πέρσες. Εμείς εν έτει 1864 θεωρήσαμε ότι έκειτο μακράν και την εγκαταλείψαμε στην τύχη της, οπότε μετέβησαν εκεί οι ασύντακτοι Αλβανοί (δεν είχαν οργανωθεί σε κράτος, αυτό έγινε το 1903 μ.Χ.) και κατέσφαξαν τους διαβιούντες εκεί, 12 οικογένειες ποιμένων Βλάχων, δοκίμασαν δηλαδή την κοφτερή δεινότητα των μαχαιριών τους. Αυτό είναι ένα από τα στίγματα του νεωτέρου Ελληνισμού που εγκατέλειψε στην τύχη τους τους Βλαχοποιμένες που ζούσαν στη Νήσο Σάσωνα!..