ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Συλλαλητήρια λύνουν...

Αφουγκραζόμαστε τελευταίως ότι τα εθνικά θέματα δεν λύνονται με τα συλλαλητήρια! Ω, της παχυλής αφελείας! Πρέπει να είναι τελείως ανιστόρητοι όσοι έχουν αυτήν την αντίληψη, όπως καλή ώρα ο Υπουργός κ. Τσιρώνης, ο άλλος Υπουργός κ. Κουρουμπλής και άλλοι και να μερικά παραδείγματα:
Το 1843 έγινε το πρώτο συλλαλητήριο για την θέσπιση Συντάγματος, βλέποντας τον όγκο για την εποχή του ο Όθωνας, καθιέρωσε το Σύνταγμα στην Ψωροκώσταινα!
Εκατό ακριβώς χρόνια, μετά δηλαδή το 1943 τον Φεβρουάριο, γίνεται το πρώτο επί γερμανοϊταλικής κατοχής συλλαλητήριο για τη μη συμπερίληψη Ελλήνων εργατών στη Γερμανία και 15 ημέρες αργότερα επαναλαμβάνεται με την συμμετοχή και του Αρχιεπισκόπου μακαριστού Δαμασκηνού. Βεβαίως, υπήρξαν και μερικά θύματα, αλλά Έλληνες εργάτες δεν στάλθηκαν στη Γερμανία! Αυτό δεν το γνωρίζει τόσο ο Τσιρώνης όσο και ο Κουρμπλής, αλλά και κάποιοι Νεοδημοκράτες; Ας ρίχνουν καμιά ματιά και στην Ιστορία, δεν βλάπτει αλλά ωφελεί!
Υ.Γ.: Ειπώθηκε από τον σ. Τζανακόπουλο, ότι στο συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη επικράτησαν τα ακροδεξιά στοιχεία. Αν είναι έτσι, τότε την ευθύνη γι’ αυτά την έχει η Κυβέρνηση, που άφησε στα τρία χρόνια να πληθυνθεί αυτή η παράταξη όποια κι αν είναι!
Πολύ ενδοτικοί είμαστε!

Η Ακαδημία Αθηνών, η μόνη που της πέφτει λόγος να πληροφορήσει το ελληνικό κοινό, για το ποιο όνομα ταιριάζει στα Σκόπια, μας πληροφορεί από το 1992 ότι τα Σκόπια ήταν πρωτεύουσα της Δαρδανίας με την οποία οι Μακεδόνες δεν είχαν και αγαθές σχέσεις, όπως αγαθές σχέσεις δεν είχαν και οι Παννώνιοι που κατοικούσαν λίγο νοτιώτερα. Στα σημερινά Σκόπια εγκαταστάθηκαν Σλάβοι, κατά το τέλος του ΣΤ’ (6ου) μ.Χ. αιώνα. Με ποιο λογικό επιχείρημα, ο νέος πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ (στα σλαβικά) επιμένει να ισχυρίζετια ότι κι αυτοί αν όχι μόνον αυτοί είναι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Μήπως είχαν εφεύρει οι Μακεδόνες τη μέθοδο της... καταψύξεως σπέρματος και απ’ αυτό προήλθαν οι σημερινοί Σκοπιανοί και επιμένουν να αποκαλούνται Μακεδόνες; Δεν προσγειώνονται στην πραγματικότητα και να αποκληθούν Δαρδανοί, άντε Δαρδανοπαννώνιοι, αφού κατέχουν και το μέρος της Παννωνίας; Και εμείς δεχόμαστε ασυζητητί τις απαιτήσεις τους μη τυχόν και τους δυσαρεστήσωμεν, όντας αυτοί σε μειονεκτική θέση!

Ανιστόρητος...

Δεν είναι μόνον αγεωγράφητος ο αυταπατώμενος, που θεωρεί δύο νησιά τη Λέσβο και την Μυτιλήνη, ή άλλο η Γαλλία και άλλο το Στρασβούργο, είναι και ανιστόρητος, όταν δηλώνει και μάλιστα από το σερβικό βήμα ότι:
- Οι Σκοπιανοί κάνουν λάθος να δηλώνουν ότι είναι οι μόνοι απόγονοι των Μακεδόνων! Τουτέστιν, είμαστε κι εμείς!
Είναι λοιπόν ανιστόρητος, διότι οι κάτοικοι αυτής της περιοχής των Σκοπίων, την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου ήσαν οι αρχαίοι Δαρδάνες και η περιοχή λεγόταν Δαρδανία! Οι αρχαίοι Δαρδανοί δεν είχαν καλές σχέσεις με τους Μακεδόνες, όπως και οι σημερινοί δεν έχουν καλές σχέσεις, αφού διακατέχονται από τον Μεγαλοϊδεατισμό τους, αποβλέποντας στην απόκτηση της Ελληνικής Μακεδονίας! Αλλά στερείται και συγχρόνων πληροφοριών και δηλώσεων. Ο πρώτος Πρόεδρος της FYROM, ο Κύρο Γκλιγκόρωφ σε δηλώσεις του που περιέχονται και στο βιβλίο του τονίζει: Εμείς εγκατασταθήκαμε 1.000 περίπου χρόνια εδώ μετά την γέννηση του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Αν το πάμε έτσι, θα αναδειχθούμε απόγονοι του Αδάμ και της Εύας!
Οι Κρυπτοχριστιανοί...

Τον Μάρτιο του 2007 μ.Χ. η τουρκική εφημερίδα «Radikal» δημοσίευσε την πληροφορία, ότι:
- Στην περιοχή της Τραπεζούντος και ευρύτερα, ζουν περί τις 650.000 άνθρωποι, οι οποίοι είναι μεν μουσουλμάνοι αλλά ομιλούν την ελληνική γλώσσα και δεν γνωρίζουν αν είναι Τούρκοι ελληνόφωνοι ή Έλληνες βιαίως εξισλαμισθέντες!
Ουδενός το ους εκ των ημετέρων ηγετών ίδρωσε. Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για την πληροφορία αυτή, γνωστού όντως ότι επί οθωμανικής εποχής υπήρχαν στην περιοχή αυτή Προξενεία τόσο στην Τραπεζούντα όσο και στην Σαμψούντα, στην Αργυρούπολη, στην Χαλδαία, στην Σινώπη κ.λπ... Σήμερα οι ελληνόφωνοι της περιοχής αυτής έχουν εγκαταλειφθεί. Και προς αποφυγήν νέων αποκαλύψεων από τυχόν ξεθάρρεμα του τουρκικού Τύπου, ο σουλτάνος έκλεισε την εφημερίδα αυτή, για την θρασύτητά της να αποκαλύπτει καταστάσεις που τυχόν να προκαλέσουν προβλήματα με τους γειτόνους, που μπορεί αυτοί πρώτοι (οι γείτονες) να ζητήσουν την αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης! Πονηρός ο σουλτάνος!