ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Εποχή απεμπολήσεων!..

Εμείς πρόθυμοι να απεμπολήσωμε το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, χωρίς και να κερδίσουμε κάτι από όλη την φασαρία που γίνεται, γιατί έχουμε αποδειχθεί πλέον ή ενδοτικοί σ’ όλες τις υποθέσεις και αποδεχθεί ό,τι οι γείτονές μας προτείνουν! Αντιθέτως, οι γείτονές μας είτε ορύονται καλή ώρα ο νεοσουλτάνος με τις διεκδικήσεις του, είτε μεθοδικώς ενεργούντες όπως οι Σκοπιανοί, όλο και κάτι κερδίζουν, χωρίς κάτι να χάσουν, αν και ευρίσκονται σε μειονεκτική θέση, κατά δική τους ομολογία εκ στόματος του δικού τους ΥΠΕΞ. Με τη μέθοδο αυτή θα πετύχουν να αποκαλούνται Μακεδόνες, γιατί ποιος θα χρησιμοποιεί το πρόθεμα Άνω ή Κάτω ή Βόρεια ή Νέα Μακεδονία. Πού λοιπόν οι Σκοπιανοί στηρίζουν την απαίτησή τους στη σύνθετη ονομασία. Και γιατί απεμπολούν το ιστορικό τους όνομα Δαρδανία, που είχαν την εποχή του τε Φιλίππου και του Μεγάλου Αλεξάνδρου; Αυτή την ιστορικότητά τους διεκδικούν; Δαρδανία την αναφέρει ο Ιωάννης Στοβαίος από τους Στούβους της Μακεδονίας στο πολύτομο έργο του, δεν την αναφέρει μήτε Βόρεια, μήτε Νότια, ούτε Άνω, αλλά ούτε και Κάτω Μακεδονία. Δεν το γνωρίζουν οι δικοί μας ταγοί που είναι τόσο ενδοτικοί ότι ποτέ των ποτών δεν λεγόταν Μακεδονία;

«Καλόν εντάφιον»...

Όταν ξεσηκώθηκαν οι Βυζαντινοί εναντίον του Ιουστινιανού με την Στάση του ΝΙΚΑ, ο αυτοκράτορας σκέφτηκε να το βάλει στα πόδια. Η σύζυγος του αυτοκράτειρα Θεοδώρα και όχι Ντόρα, του επεσήμανε:
- Καλόν εντάφιον η βασιλεία!..
Και επί των ημερών μας το αυτό συμβαίνει. Αφουγκρασθήκαμε τον σ. Αλεξάκη να μας καραφλιάζει, ότι:
- Εξαναγκασθήκαμε να υπογράψουμε από το Quarteto, τουτέστιν τους θεσμούς, την μείωση των συντάξεων. Δηλαδή, όποιος εξαναγκάζεται σε κάτι, υπογράφει ή σκύβει τον αυχένα, γίνεται δηλαδή κλασαύχενος και του μένει η ρετσινιά εις τον αιώνα τον άπαντα. Τότε, γιατί να πολεμήσουν οι 300 του Λεωνίδα και δεν συνθηκολόγησαν; Άλλωστε, τι ζητούσαν οι Πέρσες; Γην και ύδωρ και οι επινοητικοί Έλληνες τους έριξαν στο πηγάδι να πιούν όσο νερό ήθελαν. Την σήμερον, λοιπόν, ημέρα συνθηκολογούν και εκφράζουν τον θαυμασμό τους τόσο για την Φράου Μέρκελ, όσο και για τον χερ Σόιμπλε. Την ευχή τους να έχουν οι συνθηκολογήσαντες!

Το σώβρακό του...

Η συντακτική ομάδα που συνέγραψε το σχολικό εγχειρίδιο της γλώσσας για την Τετάρτη (Δ’) τάξη, μεταξύ των άλλων θεμάτων, ασχολείται και με τον τρόπο που ο Άγιος Βασίλειος πλένει το σώβρακό του. Φυσικά αυτό το γεγονός μήτε το είδε μήτε το συνάντησε στην παράδοση. Βέβαια, θα μπορούσε να συναντήσει τον ΥΠΠΕΘ σ. Γαβρόγλου να πλένει το σώβρακό του και να το παρέθετε στο εγχειρίδιο για πληροφορία των μαθητών, ώστε κι αυτοί να χρησιμοποιούν την υπουργική μέθοδο καθαρισμού των εσωρούχων. Και, φυσικά, δεν ασχολήθηκε η συντακτική ομάδα με το φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο του Αγίου Βασιλείου, γιατί θα ωχριούσε το κοινωνικό έργο του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα γεμιστά της θείτσας μας Θεανούς, όπου μαθητές λιποθυμούν εντός των σχολικών τάξεων από το «μπούκωμα» των σχολικών γευμάτων, τα οποία προσφέρει το κοινωνικό κράτος που επαγγέλθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και δεσμεύτηκε γι’ αυτό ο σ. Αλεξάκης. Δεν είδαμε, όμως και καμία αντίδραση από τους εκπαιδευτικούς για τις ανοησίες αυτές και τους λίβελους που περιέχουν τα σχολικά εγχειρίδια!

Ο Παπαδραχμούλης!..

Ο συμπατριώτης μας ευρωβουλευτής σ. Παπαδραχμούλης όπως επεκράτησε να λέγεται, διότι ανήκει στην κατηγορία των μπουρζουάδων, ήταν ο μόνος που προέβαλε τις αντιρρήσεις του στην απονομή του βραβείου «Ζαχάρωφ» στην αντιπολίτευση, η οποία ανθίσταται στα καταπιεστικά μέτρα του Νικολά Μαδούρο στην Βενεζουέλα! Δηλαδή, ο συμπατριώτης μας Παπαδραχμούλης συμφωνεί με τις δολοφονίες 130 και πλέον Βενεζουελάνων από τις αστυνομικές δυνάμεις που επιτέθηκαν εναντίον των διαδηλωτών, οι οποίοι στρέφονται κατά του σ. Μαδούρο, που για τους ΣΥΡΙΖαίους ΑΝΕΛίτες είναι πλέον ίνδαλμα! Αν αυτά τα ινδάλματα πρόκειται να καθιερωθούν και στη δύσμοιρη χώρα μας καλύτερα να λείπει το βύσσινο!