ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

To όνομα της FYROM!..

Αφουγκράσθηκα την κ. Ντόρα Μπακογιάννη να τονίζει στον ΣΚΑΙ, μειδιώσα, ότι για την FYROM πρέπει να ισχύσει ό,τι τονίσθηκε στο Βουκουρέστι το 2008, δηλαδή όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό, τουτέστιν:
- Άνω Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία, Νέα Μακεδονία κ.λπ.
Όπως έχουμε Άνω Καλεντίνη, Κάτω Μουσιωτίτσα, Κεντρική Σκλίβανη κ.λπ., οπότε ο κάτοικος της Άνω Μουσιωτίτσας δεν λέγει ότι είναι Ανωμουσιωτίστης ή Ανωμουσιωτιστινός, αλλά απλώς Μουσιωτιστινός! Έτσι και ο Σκοπιανός θα λέγει ότι είναι Μακεδόνας! Τότε, τι θα αναγραφεί στην πινακίδα που είναι τοποθετημένη και στο Δερβένι της Θεσσαλονίκης και στη διακλάδωση για το Κιλκίς και τον Προμαχώνα, αντί για Σκόπια, Άνω Μακεδονία; Και καλά ο ντόπιος γνωρίζει την φαιδρότητα των πολιτικών μας, ο ξένος θα απορεί: - Εδώ δεν είναι Μακεδονία; Για ποια Μακεδονία πληροφορεί η πινακίδα; Οι Άγγλοι υποχρεώθηκαν από τον Ντε Γκωλ να αλλάξουν το όνομα του κράτους τους από Μεγάλη Βρεττανία σε Ηνωμένο Βασίλειο, διότι στην Γαλλία υπήρχε και υπάρχει περιοχή με το όνομα Βρεττάνη και εμείς που κατοικούμε στην περιοχή 1.000 χρόνια προτού έρθουν οι Σλαύοι πρέπει να κατεβάσουμε τα σώβρακα στην επιμονή τους;

Γιατί όχι, Δαρνανοί;

Χάρη μας κάνει ο πρωθυπουργός της FYROM σ. Ζόραν Ζάεφ που μας παραχωρεί το δικαίωμα να είμαστε κι εμείς απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου, με προεξάρχοντα τον πληθυσμό της κατά τους αρχαίους χρόνους Δαρδανίας. Μεγάλη η χάρη του!.. Είναι ο δικός μας ο σ. Αλεξάκης ανιστόρητος, αγεωγράφητος, αγεωμέτρητος, είναι και ο Σκοπιανός ανιστόρητος, διότι, εκτός του προσφάτου ονόματος των Σκοπίων κατά την γιουγκοσλαβική τους διακυβέρνηση, που αποκαλούνταν Βαρντάρσκα από τον ποταμό Βαρδάρη, όπως και οι άλλες επαρχίες Σαύοβσκα από τον π. Σάυο, κ.λπ., δεν γνωρίζει ότι η χώρα του την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποκαλούνταν Δαρδανία και η πρωτεύουσά της Σκούποι! Γιατί απεμπολούν το πατρογονικό τους όνομα και θέλουν ντε και καλά αυτό της Μακεδονίας με οποιονδήποτε προσδιορισμό; Δεν κρύβει αυτό και μόνον μια κάποια σκοπιμότητα; Αφαιρούν τα αγάλματα. Μίαν των ημερών με άλλον πρωθυπουργό τα επανατοποθετούν, ποιος θα τους εμποδίσει; Οι Σκοπιανοί δεν είναι Έλληνες, να έχουν προκηρύξει διαγωνισμό για την κατασκευή αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, να έχουν πληρώσει τον γλύπτη, να είναι έτοιμο το άγαλμα και δεν βρίσκεται χώρος για την τοποθέτησή του! Το άκρον άωτον του ωχαδερφισμού!

Μετάλλαξη γενοκτονίας...

Σαΐνια είναι οι εθνοπατρίκιοι και δη αυτοί που τους αφουγκραζόμαστε να μας καραφλιάζουν με τη φράση:
- Το κόμμα μου! Λες και όλοι είναι κομματάρχες, αντί του σωστού: - Το κόμμα στο οποίο ανήκω!
Αυτοί λοιπόν οι εθνοπατρίκιοι σε συζήτηση που έγινε πρόσφατα στη Βουλή για να τιμήσουν την Γενοκτονία των Μικρασιατών, την «αναβάπτισαν» σε καταστροφή! Και δεν βρέθηκε ένας Μικρασιάτης την καταγωγή βουλευτής και να υψώσει το ανάστημά του και να πει:
- Το Ελληνικό Κοινοβούλιο εν έτει 1998 μ.Χ. έλαβε την απόφαση και χαρακτήρισε την εξολόθρευση των Ποντίων και των Μικρασιατών και των Ανατολικοθρακιωτών ως Γενοκτονία και όχι ως καταστροφή. Μήτε ο αν/τής Υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης. Άλλωστε ήτο κοινή απόφαση όλων των κομμάτων για υποβάθμιση!..
Σύμβολο Μουσουλμάνων!..

Ευτυχώς ήλθε ο σουλτάνος της σύγχρονης Τουρκίας Ερντογάν και μας άνοιξε τα μάτια από την δική μας Θράκη. Εκεί με πάσαν επιφυλακτικότητα και παρουσία του συνοδεύοντος αυτόν σ. Γιάννη Αμανατίδη, διευκρίνισε, τι σημαίνουν τα 4 δάχτυλα, με τα οποία χαιρετούσε το πλήθος των ομογενών του ομοεθνών του! Και αδίστακτα διευκρίνισε:
Η Ράμπια σημαίνει ένα έθνος, ένα κράτος, μία σημαία και μία πατρίδα!
Και εμείς νομίζαμε, ότι ο Ρ.Τ. Ερντογάν κάποιον χαιρέτησε και κατά το σφίξιμο των χεριών ο συγχαιρετούμενός του του έκοψε το ένα δάχτυλο. Αλλά αυτή η συνήθεια να κόβουν δάχτυλα κατά τον χαιρετισμό είναι προνόμιο των γειτόνων μας και «φίλων» και «συμμάχων» μας Τούρκων και κανείς μα κανείς μετά την αποχώρησή του δεν μέτρησε τα δάχτυλά του να βεβαιωθεί, ότι δεν του λείπει κάποιο!