ΑΙΧΜΕΣ ΚΑΙ ΝΥΞΕΙΣ

Γράφτηκε από τον/την ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΙΤΣΟΛΑΜΠΡΟΣ on . Posted in Αιχμές & Νύξεις

Τα σημερινά «ιδανικά»...

Στη Συρία συνελήφθησαν δύο Ρώσοι από τον ISIS, οι οποίοι υπεβλήθησαν στα γνωστά βασανιστήρια, στα οποία έχουν ειδικευθεί οι αντάρτες του χαλιφάτου και στο τέλος προκειμένου να τους αφήσουν ελευθέρους τους πρότειναν να αλλαξοπιστήσουν και να απαρνηθούν την πατρίδα τους τη Ρωσία!
Αμφότεροι και οι δύο απαρνήθηκαν την προσφορά - πρόταση των τζιχαντιστών και το αποτέλεσμα γνωστό·η καρατόμησή τους!
Σε εμάς σήμερα ποια ιδανικά επικρατούν και διδάσκονται στα σχολεία; Αν πάρουμε ως υπόδειγμα την μπουγάδα του αγίου Βασιλείου, που πλένει το σώβρακό του, τότε κανείς μα κανείς Έλληνας δεν πρόκειται να θυσιασθεί για το σώβρακο έστω του σ. Γαβρόγλου που επιτρέπει στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ή όπως αλλιώς λέγεται να θυσιασθεί. Θυσιάζεται κάποιος για κάποιον σοβαρό σκοπό, για την πατρίδα του, για την οικογένειά του, για την θρησκεία του, για την κοινωνία μέσα στην οποία ζει και όχι για την καφετιέρα ή το πλύσιμο του σωβράκου του κάθε Υπουργού Παιδείας!...

Τι αγώνα έκαναν;

Το διαβάσαμε κι αυτό το παράδοξο, ότι γιορτάσθηκε η Ανεξαρτησία της Αλβανίας!
Δηλαδή, πού ήταν σκλάβα η Αλβανία και ανεξαρτητοποιήθηκε έπειτα από πολύχρονους αγώνες εναντίον των κατακτητών της; Η Αλβανία συστάθηκε ως κράτος από την Ιταλία και την Αυστροουγγαρία ακριβώς προ 105 ετών σε αντιπερισπασμό προς την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους, που ημέρα με την ημέρα μεγάλωνε έπειτα από αγώνες εναντίον τόσο των Οθωμανών όσο και γειτονικών κρατών όπως των Βουλγάρων κομιτατζήδων και στην Μακεδονία και στην Θράκη. Έτσι, από κοινού Ιταλία και Αυστροουγγαρία αποφάσισαν την σύσταση του Αλβανικού κράτους, ώστε να έχουν πρόσβαση στο Αιγαίο πέλαγος μέσω Θεσσαλονίκης. Και εμείς το αφήσαμε και συστάθηκε και πρόσφεραν και την Βόρειο Ήπειρο όπως και την νήσο Σάσωνα, όπου ζούσαν 12 οικογένειες Βλάχων που τους έσφαξαν σαν κριάρια όλους. Οικειοποιήθηκαν και τον Γεώργιο Καστριώτη ή Καστοριώτη ή Σκεντέρμπεη, έναν Έλληνα που τον πήραν στο παιδομάζωμα οι Οθωμανοί και τον έκαναν Γενίτσαρο, αλλά έμαθε την καταγωγή του και στράφηκε εναντίον των κατακτητών!.. Μπράβο μας!
Τρόφιμα για Βενεζουέλα!..

Θέλω να πιστεύω ότι οι αναγνώστες του «Π.Λ.» θα θυμούνται τις δεσμεύσεις του σ. Αλεξάκη, ότι ο σ. Ούγκο Τσάβες θα έστελνε πετρέλαιο άφθονο για να καλυφθούν οι ανάγκες της τε Κοκκινιάς και της Δραπετσώνας. Άνθρακας, όμως, αποδείχθηκε ο θησαυρός, διότι εν τω μεταξύ μας άφησε ζωή ο σ. Τσάβεζ και ο διάδοχός του αποδείχθηκε άσωτος στην διαχείριση των πετρελαίων της Βενεζουέλας! Όμως, η Βενεζουέλα ταλανίζεται από έναν απειλητικό λιμό από έλλειψη τροφίμων, σε σημείο που ο σ. Μαδούρο πρότεινε και υπέδειξε στους Καρακασιάνους, κατοίκους της πρωτεύουσας να εκτρέφουν κουνέλια και ορνίθια στις ταράτσες και στους εξώστες των σπιτιών τους για να καλύπτουν τις διατροφικές τους ανάγκες. Εδώ, αποδείχθηκε αχάριστος ο σ. Αλεξάκης, διότι δεν προθυμοποιήθηκε να στείλει τρόφιμα στην λιμόττουσα Βενεζουέλα, ώστε να αντιμετωπισθούν οι ανάγκες της. Αυτήν την αλληλεγγύη πρεσβεύει ο σ. Αλεξάκης και η Α’-Β’ φορά διακυβέρνησης της ΑριστεροΔεξιάς;
Ο εκτουρκισμός της Θράκης...

Διαχρονικός και διακομματκός είναι ο εκτουρκισμός της Θράκης. Αφουγκρασθήκαμε τον αντιπρόεδρο της Τουρκίας Τσαβούσογλου να κάνει λόγο για 150.000 τουρκογενείς στη Θράκη, κάτι που έπρεπε να το διαψεύσει ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών σ. Αμανατίδης, εκτός και αν το σαβουάρ βιβρ δεν το επέτρεπε.
Στη Θράκη μας ζουν περί τις 125.000 μουσουλμάνοι εκ των οποίων 45.000 τουρκογενείς στον κάμπο, περί τις 40.000 Ρομά και στα ορεινά 35.000 Πομάκοι (από)μαχοι ή (Ιππο)μάχοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου που έχουν την δική τους διάλεκτο, την οποία μελέτησε και κατέγραψε και σε λεξικό και σε σχολικά εγχειρίδια ο επί σειράν ετών θητεύσας στα Πομακοχώρια δάσκαλος Πέτρος Θεοχαρίδης, αλλά το βραδυκίνητο κράτος δεν δέχθηκε να τα εκτυπώσει και να τα διανείμει στους μαθητές των Πομακοχωρίων! Εκείνο δε που προβληματίζει τους Θρακιώτες είναι η παντελής αδιαφορία, αυτήν άλλωστε την ζούμε εμείς εδώ σ’ ό,τι αφορά την Β/Ήπειρο, που δεικνύει για τους Πομάκους που τους τσουβαλιάζει στο ίδιο σακί με τους Τουρκογενείς του κάμπου, οι οποίοι μουσουλμανοποιήθηκαν λίγο προτού αλωθεί η Κωνσταντινούπολη!